„MIS AMERIKA“ – POTPORUČNIK VOJSKE SAD

ML

Ima crni pojas u tekvondu, na vojnoj akademiji diplomirala je astrofiziku, master je javne politike a sada studira na medicinskoj školi Harvarda upotrebu veštačke inteligencije u lečenju raka
(ilustracija, Medison Marč, "mis Amerika", foto Fonet)

Dvadesetdvogodišnja Medison Marč (Madison Marsch, avgust 2001.) je prva žena oficir u vojsci SAD koja je i zvanično postala najlepša Amerikanka - izabrana za „mis Amerika“. Zanimljivo je, kako je objasnila, da joj je dosta u tome pomogao upravo - vojni dril. Održavanje i negovanje lepote zahteva, kao i vojska, disciplinu.

U takmičenju za „mis“ ona je, iako je iz Fort Smita u Arkansasu, predstavljala državu Kolorado. A krunu lepotice osvojila je u finalnom takmičenju koje je 14. januara održano u Orlandu na Floridi.

"Takmičenje se menja i sada je za učesnice sve važnija fizička građa", izjavila je ona posle proglašenja za „mis“.

mis-amerika-pilot-s

Medison Marč, potporučnik vojske SAD, pilot borbenog aviona, izabrana je za "mis Amerika" 2024. (foto U.S. Air Force)

Ovo je njoj bilo treći put da se takmiči na izboru za „mis Kolorada“ dok konačno nije pobedila, a potom osvojila i titulu "mis Amerika". Dodala je da je imala prednost u odnosu na druge takmičarke, zahvaljući tome što je u armiji morala da bude stalno „fit“, tj u najboljoj kondiciji.

Medison, inače, ima pilotsku dozvolu još od svoje 16. godine, ali i crni pojas u tekvondu, a odmah posle diplomiranja astrofizike na vojnoj vazduhoplovnoj akademiji nastavila je da se obrazuje na medicinskoj školi Harvarda gde proučava korišćenje veštačke inteligencije u lečenju raka. Istovremeno, ona je na Harvard Kenedi školi stekla master zvanje iz javne politike.

Medison Marč, danas potporučnik i pilot borbenog aviona, kaže da je njen cilj da se bavi lečenjem raka pankreasa od čega je njena majka umrla 2018. godine.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...