Nafta i gas

NIS u razvoj maloprodajne mreže uložio 1,5 milijardi dinara

Kompanija NIS uložila je u modernizaciju i razvoj maloprodajne mreže u 2022. godini gotovo 1,5 milijardi dinara. U toku prošle godine NIS je pustio u rad devet modernizovanih NIS Petrol benzinskih stanica, od čega je kompletno rekonstruisano šest, dok su otvorene tri potpuno nove stanice.

Rusija zbog evropskih sankcija traži nova tržišta za naftu

Ministar finansija Anaton Siluanov izjavio da će deficit državne kase osetno premašiti planiranih dva ali je istovremeno obećao da ova situacija neće dovesti do smanjivana planiranih izdataka budžeta
(ilustracija, Naftovod Družba između Rusije i Mađarske - završava u rafineriji Dunav, MOL grupe u Sažalobati, Mađarska)

Otvorena NIS Petrol benzinska stanica u Knjaževcu

U Knjaževcu, u Ulici Knjaza Miloša bb, otvorena je NIS Petrol benzinska stanica, maloprodajni objekat kompanije NIS. Reč je o modernizovanom objektu koji je rekonstruisan na mestu postojeće benzinske stanice, a u skladu sa strogim ekološkim i tehničkim standardima. (Foto: NIS)

Rusija spremna za isporuke gasa preko gasovoda Jamal

Trgovina sa evropskim zemljama nikad se nije sasvim zaustavljala. Rusija je, na primer, ove godine znatno povisila svoje isporuke tečnog gasa Evropi
(Aleksandar Novak, zamenik premijera Ruske Federacije)

Blumberg: Početak najveće energetske krize

Odustajanje od ruskog gasa zbog situacije u Ukrajini Evropu je već koštalo oko 1.000 milijardi dolara, obajvio je danas Blumberg, pozivajući se na sopstvene proračune. Prema iznetim podacima, toliki gubici su posledica velikog povećanja cene električne energije za evropske kompanije i potrošače. Američka agencija predviđa da je to samo početak najveće energetske krize poslednjih decenija, kao i da bi se neko „olakšanje“ na tržištu gasa moglo očekivati tek 2026. godine. (Foto: Pixabay)

Kvalitet domaćeg goriva - prioritet u poslovanju

Kompanija NIS je u svim segmentima poslovanja predana stalnom tehnološkom razvoju i uvođenju inovacija, tako da je modernizacija jedan od glavnih prioriteta i kada je reč o proizvodnji goriva. U celokupnom procesu je od posebnog značaja kontrola kvaliteta goriva, kako bi se tržištu ponudilo domaće gorivo proverenog kvaliteta koje je proizvedeno po najvišim međunarodnim standardima.

Nova Gazprom benzinska stanica u blizini graničnog prelaza Horgoš

Premijum maloprodajni brend kompanije NIS postao je bogatiji za još jedan savremeni objekat, a reč je o novoj Gazprom benzinskoj stanici „Bački Vinogradi 1“, na auto putu Beograd - Budimpešta, blizu graničnog prelaza Horgoš. Benzinska stanica izgrađena je u skladu sa strogim ekološkim, bezbednosnim i tehničkim standardima i predstavlja jedan od najmodernijih objekata u okviru maloprodajne mreže NIS-a.

Rusija pregovara s Kazahstanom i Uzbekistanom o gasnoj uniji

Nije precizirano kako bi ova unija funkcionisala i u kojoj se fazi nalazi njeno stvaranje
(ilustracija, Mreža gasovoda iz Rusije prema Kini koja povezuje Turkmenistan, Kazahstan i Uzbekistan)

Mediji o energetskoj krizi: Ruska nafta i dalje stiže u Veliku Britaniju

“Ruska nafta i dalje stiže u britanske luke“
(ilustracija, Najveća ruska naftna luka na Baltiku, krajnja tačka baltičkog sistema cevovoda. Nalazi se na kopnu Bjorkonsundskog moreuza Finskog zaliva Baltičkog mora, 5 km jugoistočno od grada Primorska)

Mađarska: Nova bogata nalazišta nafte kod Budimpešte

Produkcija nafte u Mađarskoj će se povećati za 10 posto
(ilustracija, Refinerija nafte Šazhalombata u koju se dopremaju nove količine sirove nafte iz upravo otkrivenih izvora, foto - kompanija Mol)

Prva Prethodna
1/488
Poslednja Sledeća