Nafta i gas

Gastrans dobio sertifikat - nezavisni operator transporta prirodnog gasa

Savet AERS-a izdao je Gastransu d.o.o. sertifikat kao nezavisnom operatoru transporta prirodnog gasa.

Nafta pod snažnim uticajem korona virusa

Iako je posle višenedeljnog pojeftinjenja cena sirove nafte na svetskom tržištu počela da raste analitičari procenjuju da će korona virus stvoriti novu prezasićenost ponudom "crnog zlata", a Goldman Saks je na osnovu nove procene pada potrošnje nafte u Kini smanjio na 53 dolara za barel svoju raniju prognozu cene nafte do kraja godine.

Zbog koronovirusa potražnja za naftom pala na najniži nivo od 2011.

Međunarodna agencija za energetiku (IEA) upravo je smanjila je svoju prognozu rasta globalne potražnje za naftom u 2020. godini za 365.000 barela na dan - na 825.000 barela dnevno, što je najniži nivo od 2011. godine.

Ekologija primarna u svim segmentima poslovanja pančevačke rafinerije

NIS-ova rafinerija nafte u Pančevu nastavlja proces modernizacije i povećavanja konkurentnosti, što je svrstava u vrh evropskih fabrika za preradu nafte. A zaštita životne sredine je ključni element svih novih projekata u RNP.

Crnogorska luka Bar može biti čvorište za američki prirodni gas

Stiven Vinberg, američki podsekretar za fosilna goriva za TVCG tvrdi da bi Crna Gora mogla postati energetsko čvorište za distribuciju prirodnog gasa iz Sjedinjenih Američkih Država, da luka Bar ima idealnu poziciju da prihvata tečni gas i predstavljala bi čvorište odakle bi tečni gas transportovali u druge zemlje.

SAD spremaju nove sankcije za Severni tok 2

Kongres SAD bi u februaru ili martu mogao da usvoji novi paket sankcija projektu „Severni tok 2“, koji bi bio usmeren protiv investitora i kompanija koje dobijaju gas preko gasovoda, izjavio je za Sputnjik Kris Kuns, član Odbora Senata za spoljne poslove.

Bugari smanjuju uvoz ruskog gasa

Do kraja 2020. Bugarska će otpočeti sa uvozom gasa iz Azerbejdžana i prepoloviti uvoz i potrošnju ruskog gasa, rekla je Temenuška Petkova, bugarska ministarka energetike tokom posete SAD.

Jeftiniji priključak na gas

Priključak za gas biće jeftiniji - oko 650 evra, kaže generalni direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović, otkrivajući da Srbija razmatra mogućnost da pomogne Bugarskoj u gradnji Turskog toka.

Izraelski gas stigao u Egipat

Izrael je otpočeo sa isporukom prirodnog gasa sa polja Levijatan u Egipat. Ovaj projekat obezbediće mogućnost da izraelski gas bude transportovan u Evropu.
Trasa gasovoda Ist Med (EastMed)

Rusija odbila napad američkog LNG-a

Iako je prošle godine u Evropu uvezeno rekordnih 76 miliona tona tečnog naftnog gasa SAD nisu uspele da ugroze poziciju Rusije na evropskom gasnom tržištu, jer su isporuke LNG-a sa poluostrva Jamal gotovo na nivou uvoza iz SAD, a Gasprom je održao svoj nivo izvoza kroz gasovode.

Prva Prethodna
1/144
Poslednja Sledeća