Nafta i gas

Velika zainteresovanost za gas iz terminala u Aleksandropolisu

Faza povezivanja u ispitivanju tržišta priobalnog TPG terminala za prirodni gas u Aleksandropolisu je uspešno završena, saopšteno je iz kompanije Gastrejd, koja razvija ovaj projekat.

Hlebno žito skuplje od nafte

Cena pšenice na istorijskom maksimumu – tona ruskog hlebnog žita košta oko 20 dolara, što je skuplje od cene ruske nafte Urals, koja je krajem prošle nedelje koštala oko 18 dolara. Barel nafte marke Brent jutros se prodavao po ceni od 25,13 dolara a VTI nafte za 21,32 dolara.

Radijatori topli non-stop – energenata ima dovoljno

Toplane da rade 24 sata dnevno u predstojećim hladnim danima, preporučio je danas Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, koji je ranije izjavio da je “isporuka električne energije, naftnih derivata i drugih energenata besprekorna. Tako će biti tokom čitavog trajanja vanrednih mera”.

Srbija ima dovoljno naftnih derivata

Nema nestašice goriva, poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Redovna snabdevenost na svim benzinskim stanicama, tvrde iz NIS-a.

Barel jeftiniji od 30 dolara

Cena sirove nafte dostigla najmanju vrednost za poslednje četiri godine. Zemlje u razvoju mogle bi izgubit 50 doi 85 posto prihoda od nafte i gasa, saopštile su Međunarodne agencija za energetiku i OPEK.

Barel još jeftiniji - unca skuplja

Sirova nafta na svetskim tržištima jutros ponovo pojeftinjuje. Zlato, međutim, poskupelo.

Petrolejskom sektoru SAD preti bankrot

Naftni sukob Rusije i Saudijske Arabije snažno pogađa američku ekonomija - preti da izazovu masovna bankrostva u SAD, piše Forbs.

Gaspromnjeft će biti u plusu, čak i dok je cena nafte u minusu

Bićemo u stanju i da povećamo svoju proizvodnju, čak i ako trenutna situacija na tržištu potraje, izjavio je Aleksandar Djukov, generalni direktor kompanije Gaspromnjeft.

Da li će SAD biti najveći gubitnik naftnog rata Rijada i Moskve?

Saudijska Arabija pokušava drastičnim pojeftinjenjem svojre nafte i najavom povećavanja proizvodnje „crnog zlata” da vrati Rusiju za pregovarački sto, „ili da primora SAD da u cilju zaštite svojih proizvođača nafte iz škriljaca – osuđenih na masovni bankrot pri sadašnjim cenama nafte - intervenišu i podstaknu sklapanje novog sporazuma”.
(ilustracija biltena Nedelja NNKS - Mohamed bin Salman, Donald Tramp i Vladimir Putin)

Korona i arapsko-ruski naftni rat prepolovili cenu nafte

Nafta dodatno pojeftinjuje nakon Trampove zabrane ulaska u SAD. Arapske države OPEK-a preplaviti tržište “crnim zlatom” u svojoj bici s Rusijom za tržišni udeo. Cene nafte su se ovih dana gotovo “prepolovil”e u odnosu na početak godine.

Prva Prethodna
1/146
Poslednja Sledeća