Nafta i gas

EU će podržati gasno povezivanje Srbije sa Bugarskom

Gasna interkonekcija sa Bugarskom najznačajniji je zajednički projekat Srbije sa EU, poručeno sa sastanka Aleksandra Antića, srpskog ministra rudarstva i energetike i šefa delegacije EU u Srbiji, Sema Fabricija.

Naftaški samit u Banjaluci

NIS je učesnicima međunarodne stručne konferencije naftno-gasnih kompanija u Banjaluci predstavio iskustva i najnovija dostignuća i regionalne projekte u oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.

Antić i Djukov o Strategiji razvoja NIS-a do 2025.

Srpski ministar energetike, Aleksandar Antić u Moskvi je na Međunarodnom forumu za energetsku efikasnost i razvoj energetike Ruska energetska nedelja sa Aleksandrom Djukovim, generalnim direktorom PAO Gaspromnjeft konstatovao da je pri kraju usaglašavanje zajedničke Strategije razvoja NIS-a do 2025. godine.

Srbija neće imati problema sa snabdevanjem gasom

Postoji apsolutna sigurnost snabdevanja gasom Srbije, rečeno je Aleksandru Antiću, srpskom ministru rudarstva i energetike, koji je juče u Moskvi razgovarao sa predsednikom Izvršnog odbora Gazproma, Aleksejem Milerom i o proširenju skladišta Banatski dvor i realizaciji Mape puta, koja definiše više mera za realizaciju plana, koji ima za cilj proširenje kapaciteta srpskog sistema za transport gasa.

NIS modernizovao benzinsku stanicu u Rumi

Nova NIS Petrol benzinska stanica Ruma 1 rekonstruisana je u okviru procesa modernizacije maloprodajne mreže čiji razvoj ostaje jedan od prioritetnih pravaca u poslovanju kompanije NIS.

Zeleno svetlo za gasovod BRUA

Gasovod BRUA, koji će spojiti Bugarsku, Rumuniju, Mađarsku i Austriju i koji treba da se smanji zavisnost EU od ruskog gasa, ipak će se graditi, saopštila je Evropska komisija.

NIS otvorio rekonstruisanu benzinsku stanicu u Jagodini

Prva modernizovana maloprodajna benzinska stanica NIS Petrola otvorena je danas u Jagodini a iz NIS-a ističu da razvoj maloprodajne mreže ostaje jedan od prioritetnih pravaca u poslovanju kompanije.

Izrael ostao bez gasa

Razlog za trenutni nedostatak gasa u Izraelu je kvar na sistemu za snabdevanje sa ofšor polja Tamar.

Barel se primiče ceni od 60 dolara

Posle prošlonedeljnog dogovora članica OPEK-a i zemalja nezavisnih proizvođača na čelu s Rusijom da proizvodnja sirove nafte biti smanjena za oko 1,8 miliona barela dnevno, pri čemu je zaključni rok za sprovođenje tog sporazuma pomeren s kraja ove na kraj marta 2018. godine cena barela “crnog zlata” je 59 dolara – na najvišem nivou u poslednje dve godine.

Uskoro i nove istražne bušotine u Slavoniji

U Slavoniji bi ubrzo mogle da niknu nove istraživačke bušotine za naftu i gas, a ako se u njima pronađu ugljovodonici moguće je da oko 2020. godine krene 25-godišnja eksploatacija. Krajem godine očekuju se i novi tenderi za druga istraživačka polja u Slavoniji, ali i na Dinaridima. Za polugodišnje istraživanje u 2016. godini u 166 jedinica lokalne samouprave otišlo je 2,69 miliona kuna naknade, a za ovu godinu 4,88 miliona.

Prva Prethodna
1/121
Poslednja Sledeća