Nafta i gas

NIS na jubilarnom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Kompanija NIS i ove godine predstaviće posetiocima Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu proizvode i usluge kreirane posebno za ratare, kao i bogatu ponudu koja je dostupna potrošačima u okviru najveće maloprodajne mreže naftnih derivata na domaćem tržištu. Jubilarni 90. Međunarodni sajam poljoprivrede, održava se od 20. do 26. maja, a svi zainteresovani moći će da se upoznaju sa ponudom NIS-a na štandu kompanije, u Master hali Novosadskog sajma. (Foto: NIS)

Poslovanje NIS grupe u prvom tromesečju 2023. godine

U prvom kvartalu 2023. godine NIS je započeo novi ambiciozni investicioni ciklus, tako da je u kapitalne projekte uloženo 6,5 milijardi dinara, što je 71 odsto više u odnosu na investicije realizovane u istom periodu prošle godine.
(Rafinerija nafte Pančevo, Foto: NIS)

Rusija povećala isporuke nafte uprkos sankcija

U martu je ruski izvoz nafte bio najviši od aprila 2020. tj za poslednje tri godine ali prihodi su znatno manji nego prethodne godine
(ilustracija, U prošlom mesecu Rusija je povećala isporuke nafte za 600 hiljada barela dnevno a Indija je zamenila Kinu na mestu najvećeg kupca ruske nafte)

NIS dobitnik nagrade za najbolju društveno odgovornu kampanju

Kompanija NIS dobitnik je nagrade za najbolju društveno odgovornu kampanju koju sedmu godinu zaredom dodeljuje magazin „Diplomacy&Commerce“. NIS-u je nagrada dodeljena na svečanosti u Narodnom muzeju u Beogradu za kampanju „Da se nove nade rode“ koju je kompanija sprovela tokom 2022. godine. (Foto: NIS)

Panel na Kopaonik biznis forumu: Srbija očuvala energetsku stabilnost

Jedna od centralnih tema drugog dana Kopaonik biznis foruma bila je energetika, a između ostalog održan je i panel pod nazivom "Energetska bezbednost u uslovima globalne ekonomske krize - izazovi i preporuke za budućnost".
(Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije)

NIS nabavio 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata

Kompanija NIS nabavila je u toku prošle godine 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata od Rafinerije nafte Pančevo do skladišta kompanije širom Srbije. Nove cisterne ispunjavaju najviše svetske tehnološke i bezbednosne standarde za prevoz derivata i odlikuju ih vrhunske tehničke karakteristike. (Foto: NIS)

Karticu lojalnosti kompanije NIS koristi više od 850.000 vozača

Program lojalnosti „Sa nama na putu“ nastavlja da opravdava poverenje potrošača, pa tako danas više od 850.000 vozača u Srbiji aktivno koristi karticu lojalnosti kompanije NIS. Reč je o najvećem programu lojalnosti na domaćem tržištu koji omogućava sakupljanje bonus poena, a samim tim i ostvarivanje značajnih ušteda prilikom svake kupovine na benzinskim stanicama NIS-a.

Posle stupanja na snagu evropskog embarga: Kako će Evropa bez ruskog dizela?

Suprotno onome što je primećeno u slučaju nafte, postoji rizik od smanjenja globalne ponude dizela i rasta njegovih cena
(ilustracija, Pumpe na benzinskoj stanici je označena kao "Diesel B7" u Šlezvig-Holštajnu, Nemačka: Veliki deo evropskog transporta radi na dizel gorivo)

Profit američkih naftnih kompanija veći nego ikad: Da li će ipak biti uvedeni porezi za superprofitere?

Prema Bajdenovom predsedništvu, „skandalozno je da je Exon ostvario nove rekordne profite dok je američki narod primoran da plaća visoke cene na pumpama zbog invazije Vladimira Putina“, prenosi Bi-Bi-Si
(ilustracija, Ekološki aktivisti 31. januara pored Šelove platforme u blizini kanarskih ostrva nose natpis: „Prestanite da bušite, počnite da plaćate“)

NIS u razvoj maloprodajne mreže uložio 1,5 milijardi dinara

Kompanija NIS uložila je u modernizaciju i razvoj maloprodajne mreže u 2022. godini gotovo 1,5 milijardi dinara. U toku prošle godine NIS je pustio u rad devet modernizovanih NIS Petrol benzinskih stanica, od čega je kompletno rekonstruisano šest, dok su otvorene tri potpuno nove stanice.

Prva Prethodna
1/489
Poslednja Sledeća