Nafta i gas

Kriza nas nije zaustavila

U prvom polugodištu 2020. godine poslovanje NIS-a bilo je pod snažnim uticajem globalnih nepovoljnih makroekonomskih okolnosti. Smanjili smo troškove, definisali prioritetne investicije, ali štednja na račun dugoročnog razvoja kompanije za NIS nije i neće biti opcija. Ostajemo fokusirani na projekte koji će kompaniji, ali i Srbiji doneti najviše benefita u budućnosti, kaže u razgovoru za Politiku Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS- a.

Litar goriva od početka jula skuplji pet dinara – u proseku

Tokom prethodnih pet nedelja prosečne maloprodajne cene benzina i dizela povećane su za oko pet dinara po litri, kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

Od danas ponovo radovi na polaganju cevi za “Severni tok 2”

Izgradnja „Severnog toka 2“ može da se nastavi, jer danas ističe rok za žalbu na novu odluku Danske iz jula meseca - da kompanija “Nord Strim 2” može da završi izgradnju „Severnog toka 2“ u njihovim vodama, saopštila je Danska energetska agencija.

Završetak Severnog toka 2 je pitanje evropskog suvereniteta

Kompanije koje su uključene u izgradnju Severnog toka 2 pozivaju na politički odgovor Vašingtonu na američke sankcije ruskim gasovodima jer je, kako tvrde njihovi menadžeri, završetak gasovoda „pitanje evropskog suvereniteta“.

Javna rasprava o transportnom sistemu gasa u Srbiji

Od danas do 18. avgusta 2020. godine javna konsultacija o Planu razvoja transportnog sistema TRANSPORTGAS SRBIJA za period 2020-2029. godina, objavila je Agencija za energetiku Republike Srbije.

NIS nastavlja da ulaže u modernizaciju maloprodajne mreže

Savremena digitalna GAZPROM benzinska stanica na auto-putu Novi Sad-Beograd četvrti je maloprodajni objekat brenda GAZPROM koji je NIS otvorio u Srbiji.

Bugari se ne plaše pooštrenih sankcija Turskom toku

Balkanski tok će biti gotov do Nove godine, poručuju iz Rusije i Bugarske. Bulgartransgas uzima kredit za dovršetak nekoliko gasnih projekata u zemlji.

Turska: ne tražimo naftu i gas u grčkim vodama

Turska odbacuje grčke optužbe da ulazi u njene vode u potrazi na naftom i gasom. Grčka vrši pritisak na druge članice EU da spreme sankcije protiv Turske ako nastavi sa svojim planovima istraživanja.

Korona nije zaustavila poslovanje NIS-a

NIS je među prvim kompanijama u Srbiji uveo Krizni štab za reagovanje u uslovima pandemije Covid 19 kako bi se osigurala bezbednost zaposlenih i potrošača sa jedne strane, ali i da bi održali energetsku stabilnosti u državi, rekao je za Kvartalni Bilten NNKS-WPC Jovica Bojinović, rukovodilac Sektora za HSE u Bloku Promet i glavni poverenik civilne zaštite u NIS-u.

Pandemija korona virusa odložila Kongres Svetskog naftnog saveta

Odlaganje Kongresa Svetskog naftnog saveta planiranog za 2020. godinu je bila najrazboritija odluka Usled posledica izazvanih pandemijom korona virusa, među kojim su i velike turbulencije na naftnom i gasnom tržištu, kaže Tor Fjaeran, predsednik Svetskog naftnog saveta u intervjuu za Kvartalni bilten Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Prva Prethodna
1/151
Poslednja Sledeća