Nafta i gas

Nafta sve skuplja zbog iranske krize

Barel sirove nafte poskupeo je jutros na više od 80 dolara a prognostičari očekuju da će biti 90 dolara do Božića, a potom da će koštati i svih 100 dolara.

Simpozijuma budućih lidera u sektoru nafte

Nacionalni naftni komitet Srbije organizovao Simpozijum budućih lidera u naftno-gasnoj industriji. Na tržištu će, usled brojnih promena u energetskom sektoru, opstati samo one kompanije koje su spremne da se stalno iznova prilagođavaju tržišnim trendovima i izmenama zakonske regulative, poručio je, otvarajući skup prof. dr Petar Škundrić, predsednik Nacionalnog naftnog komiteta Srbije.

Cene upetostručile dobit Gasproma

Gasprom upetrostručio dobit u odnosu na prošlogodišnje poslovanje. Izgrađeno već 80 odsto oba kraka Turskog toka a u Rusiji počele pripreme za gradnju gasovoda Severni tok 2.

SAD bi da EU finansira infrastrukturu za američki gas

Zvanični Vašington namerava da natera Evropsku uniju da finansira izgradnju skupe infrastrukture za isporuke američkog tečnog prirodnog gasa, kaže ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

NIS danas isplaćuje dividende

Akcionarima će NIS, na ime dividend, danas isplatiti skoro sedam milijardi dinara.

Nove američke sankcije (ne)će pogoditi rusku proizvodnju nafte

Dve vodeće svetske novinske agencije, od kojih je ova druga specijalizovana za ekonomske vesti, Rojters i Blumberg, ne slažu se u procenama kako će se nove američke sankcije odraziti na rusku proizvodnju nafte.

Vlada FBiH klirinški dug potrošila na plate

Vlada Federacije BiH je na plate potrošila novac naplaćen od Rusije na ime klirinškog duga bivšeg Sovjetskog Saveza, umesto da je otplatila ratni dug za tokom 90-ih godina prošlog veka potrošeni ruski gas. Zbog toga će građani Federacije do 2023. godine plaćati za pet dolara (8,55 KM) uvećane račune za gas.

Kaspijsko more podeljeno - Iran gubitnik

Nakon 27 godina, zemlje koje izlaze na Kaspijsko more složile su se oko nove podele morskog dna. Da li je sada otvoren put za bolju eksploataciju nafte i gasa? Stručnjaci su skeptični. Iran je dobio najmanji deo morskog dna - važi za gubitnika u ovom dilu.

OPEK proizvodi više – prodavaće manje nafte

Zbog konkurencije iz OPEK-a procenjuju smanjenje potražnje za naftom ovog kartela za 2019. godinu.

Gasprom razmatra opcije za nastavak Turskog toka kroz Bugarsku i Srbiju

Drugi krak Turskog toka će biti pušten u rad do kraja 2019. godine, tvrdi ministar energetike i prirodnih resursa Turske Fatih Donmez, pozivajući se na informaciju iz Gasproma.

Prva Prethodna
1/131
Poslednja Sledeća