Avio saobraćaj

Hiljade kašnjenja aviona

Otkazivanje kompjuterskog sistema prouzrokovalo je hiljade kašnjenja i stotine otkazivanja letova u SAD.
(Boston, 11.01.2023 - prizemljenje aviona i otkazivanje letova širom SAD zbog kvara računara u Federalnoj upravi za vazduhoplovstvo)

Rekord Er Srbije u oktobru

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija je u oktobru prevezla više od 250.000 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što je gotovo dvostruko više nego u istom mesecu prošle godine. (Foto: airserbia.com)

Nagrada za Viz Er

Evropska avio-kompanija Viz Er (Wizz Air) proglašena je svetskom avio-kompanijom godine na polju ekološke održivosti na prvom Azijskom vazduhoplovnom samitu Centra za vazduhoplovstvo (CAPA) i Sajmu održivosti u Singapuru, saopštila je danas ta kompanija. (Foto: Wizz Air A321, wizzair.com)

Oporavak vazdušnog saobraćaja

Od početka godine do kraja septembra preko Aerodroma Nikola Tesla putovalo je 4.177.000 putnika, što je 71 odsto više nego u istom periodu 2021. godine i 12 odsto manje u 2019. godini, pre izbijanja pandemije korona virusa, saopštio je danas koncesionar beogradskog aerodroma, kompanija Vinci Airports. (Foto: YouTube screenshot)

Er Srbija na trećem mestu

U godišnjem izboru najboljih svetskih avio-kompanija (World Airline Awards), koji britanski specijalizovani portal Skajtreks (Skytrax) više od 20 godina organizuje na osnovu ispitivanja iskustva putnika, Er Srbija je osvojila treće mesto na listi 10 najboljih regionalnih avio-prevoznika u Evropi, saopštila je danas ta avio-kompanija. (Foto: airserbia.com)

Rekord Er Srbije

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija saopštio je danas da je tokom jula, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu prevezao više od 400.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, i da je to najviše prevezenih putnika u jednom mesecu od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod tim imenom. (Foto: avion A319, airserbia.com)

Bezbedan vazdušni saobraćaj

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) u maju je sprovela proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC) i olakšica u vazdušnom saobraćaju Srbije i utvrdila da ukupni nivo usaglašenosti tog sistema iznosi 94,7 odsto. (Postignut rezultat usaglašenosti predstavlja poboljšanje od 23,89 procenata u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine. Foto: Pixabay)

Otvoren aerodrom Rosulje kod Kruševca

Pista je dugačka 820 metara, a na aerodrom mogu da sleću vazduhoplovi raspona krila do 24 metra.
(Na otvaranju su padobranci 63. padobranske brigade izveli demo skokove noseći zastave Srbije, VS i grada Kruševca. Foto: screenshot/RTS)

Er Srbija obeležila jubilej srpskog vazduhoplovstva

Avio-kompanija Er Srbija proslavila je danas 95 godina od prvog leta srpskog nacionalnog avioprevoznika i 60 godina od otvaranja beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". (Foto: airserbia.com)

Er Srbija proširuje flotu

Kompanija ER Srbija saopštila je danas da je avion erbas A319, oznake YU-APN, dobio vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu u Francuskoj, a da se dolazak aviona u Beograd očekuje krajem aprila ili početkom maja, dok je planirano da u saobraćaj uđe početkom glavnog dela letnje sezone. (Foto: AirSerbia.com)

Prva Prethodna
1/3
Poslednja Sledeća