Avio saobraćaj

Proširena kod-šer saradnja Er Srbije i Aeroflota

Er Srbija i ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot proširili su postojeći kod-šer ugovor što će, kako je danas saopštio srpski avio-prevoznik, putnicima omogućiti veći izbor i fleksibilnost prilikom organizacije putovanja i lakše povezivanje preko matičnih aerodroma Er Srbije i Aeroflota. (Foto: airserbia.com)

Letenje skuplje zbog ekologije

Borba protiv klimatskih promena učiniće letenje skupljim, izjavio je za BBC direktor "Delta erlajnsa" Ed Bastijan i podsetio da se ta druga najveća avio-kompanija na svetu obavezala da će u narednoj deceniji potrošiti milijardu dolara na eliminisanje ugljen-dioksida kojeg emituju njene letelice. (Foto: Let iznad oblaka aviona A350, delta.com)

Poslednji let Alitalije

Italijanski nacionalni avio-prevoznik Alitalija večeras će imati svoj poslednji let, nakon čega će kompanija koja je osnovana pre 74 godine biti ugašena. (Foto: alitalia.com)

Oskari avio-industrije

U godišnjem izboru najboljih svetskih avio-prevoznika (World Airline Awards), koji britanski specijalizovani portal Skytrax više od 20 godina organizuje na osnovu iskustva putnika, kompanija Er Srbija (Air Serbia) rangirana je na šesto mesto liste 10 najboljih regionalnih prevoznika u Evropi, prenosi portal Exyuaviation. (Foto: airserbia.com)

Er Srbija u julu prevezla 63 odsto više putnika nego u junu

Kompanija Er Srbija prevezla je u julu ove godine 280.958 putnika, što je najviše od septembra 2019. godine i povećanje od 63 odsto u odnosu na ovogodišnji jun, saopštila je danas nacionalna avio-kompanija.

Proširena kod-šer saradnja

Srpski avio-prevoznik Er Srbija i turska avio-kompanija Turkiš erlajnz proširili su postojeći kod-šer ugovor, postavljanjem oznake za let na dodatne destinacije u okviru saobraćajnih mreža partnera, saopštila je danas Er Srbija. (Foto: Air Serbia)

Počeli radovi na kruševačkom aerodromu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je simbolično označio početak radova na izgradnji poletno-sletne staze, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu Rosulje u Kruševcu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

SMATSA: Kredit EIB za veću bezbednost i efikasnost

Evropska investiciona banka (EIB) odobriće Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA d.o.o. (SMATSA), koja upravlja vazdušnim saobraćajem iznad te dve zemlje, zajam u iznosu od 10,3 miliona evra. (Foto: smatsa.rs)

Bolja pozicija za Er Srbiju

Nacionalna aviokompanija Er Srbija će od 3. juna za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji sleće od 2016. godine, a tom promenom će se pridružiti najvećim međunarodnim aviokompanijama koje lete za Njujork. (Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi u Njujorku. Foto: Air Serbia)

Prvi let Air Montenegra

Prvi avion kompanije Air Montenegro poleteo je danas ka Sarajevu sa crnogorskom fudbalskom reprezentacijom, čime je obeležem početak nove nacionalne avio kompanije, dok je prvi komercijalni let planiran za 10. jun prema Beogradu. (Foto: Vlada Crne Gore)

Prva Prethodna
1/2
Poslednja Sledeća