Avio saobraćaj

Er Srbija u julu prevezla 63 odsto više putnika nego u junu

Kompanija Er Srbija prevezla je u julu ove godine 280.958 putnika, što je najviše od septembra 2019. godine i povećanje od 63 odsto u odnosu na ovogodišnji jun, saopštila je danas nacionalna avio-kompanija.

Proširena kod-šer saradnja

Srpski avio-prevoznik Er Srbija i turska avio-kompanija Turkiš erlajnz proširili su postojeći kod-šer ugovor, postavljanjem oznake za let na dodatne destinacije u okviru saobraćajnih mreža partnera, saopštila je danas Er Srbija. (Foto: Air Serbia)

Počeli radovi na kruševačkom aerodromu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je simbolično označio početak radova na izgradnji poletno-sletne staze, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu Rosulje u Kruševcu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

SMATSA: Kredit EIB za veću bezbednost i efikasnost

Evropska investiciona banka (EIB) odobriće Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA d.o.o. (SMATSA), koja upravlja vazdušnim saobraćajem iznad te dve zemlje, zajam u iznosu od 10,3 miliona evra. (Foto: smatsa.rs)

Bolja pozicija za Er Srbiju

Nacionalna aviokompanija Er Srbija će od 3. juna za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji sleće od 2016. godine, a tom promenom će se pridružiti najvećim međunarodnim aviokompanijama koje lete za Njujork. (Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi u Njujorku. Foto: Air Serbia)

Prvi let Air Montenegra

Prvi avion kompanije Air Montenegro poleteo je danas ka Sarajevu sa crnogorskom fudbalskom reprezentacijom, čime je obeležem početak nove nacionalne avio kompanije, dok je prvi komercijalni let planiran za 10. jun prema Beogradu. (Foto: Vlada Crne Gore)

Avio putnički saobraćaj smanjen za dve trećine

Predviđa se da će 2021. biti još jedna teška godina za avio-kompanije
(ilustracija, prazan aerodrom u Meksiko sitiju)

Najbezbednije svetske avio-kompanije: Kvantas, Katar ervejs, Emirats....

Ove avio-kompanije su izuzetne u avio-saobraćaju i vode u pogledu bezbednosti, inovacija i uvođenja novih letelica u saobraćaj
(foto, najbezbednija avio kompanija)

Rekordna prodaja NIS-ovog avio goriva

NIS snabdeva skoro sve avio kompanije koje sleću na beogradski aerodrom. U Rafineriji nafte Pančevo proizvodimo mlazno gorivo prema strogim međunarodnim i domaćim standardima kvaliteta, ističe Andrej Pokoev, direktor Sektora za prodaju aviogoriva u NIS-u.

EU već dugo kritikuje Nemačku zbog slabosti u bezbednosti letova

Godinama pre tragedije erbasa Džermanvingsa, EU kritkovala Nemačku zbog slabe kontrole bezbednosti u aviokompanijama, a lane u novembru Brisel je i zvanično od Berlina zatražio da reši mnoštvo problema koji u toj oblasti već dugo postoje
(foto, nemačka kancelarka i francuski predsednik na mestu pada aviona u francuskim alpima pretprošle sedmice)