Avio saobraćaj

Er Srbija proširuje flotu

Kompanija ER Srbija saopštila je danas da je avion erbas A319, oznake YU-APN, dobio vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu u Francuskoj, a da se dolazak aviona u Beograd očekuje krajem aprila ili početkom maja, dok je planirano da u saobraćaj uđe početkom glavnog dela letnje sezone. (Foto: AirSerbia.com)

Pozitivni poslovni rezultati Erbasa

Poslovni prihod kompanije Erbas dostigao je 51,1 milijardu evra u 2021. godini, što je rast od četiri procenta u poređenju sa 2020. godinom, dok je zarada pre oporezivanja i kamata (EBIT) iznosila 5,3 milijarde evra a neto prihod rekordnih 4,2 milijarde evra u poređenju sa gubitkom od 1,1 milijarde evra u 2020. godini. (Airbus A380, Foto: Wikipedia)

Er Srbija u 2021. godini prevezla 83 odsto više putnika nego u 2020.

Aviokompanija Er Srbije prevezla je 1.586.665 putnika u 2021. godini, što predstavlja uvećanje od 83 odsto prema rezultatima iz 2020. godine, a obim saobraćaja je bio veći za 39 odsto. (Air Serbia aircraft A320, izvor: airserbia.com)

U 2021. godini 3,286 miliona putnika

Aerodrom Nikola Tesla Beograd je u 2021. godini opslužio 3.286.000 putnika, što je 73 odsto više nego u 2020. godini, ali skoro upola manje nego što je to bio slučaj u 2019. godini, saopštila je grupacija Vansi Erports (Vinci Airports), predstavljajući rezultate saobraćaja u 2021. godini u svojoj mreži aerodroma. (Foto: Aerodrom Nikola Tesla, beg.aero)

Viz er najodrživija avio-kompanija

Evropski niskobudžetni avioprevoznik Viz er (Wiz air) proglašen je za najodrživiju avio-kompaniju u Evropi na osnovu ocene firme Sustainalytics, saopšteno je danas. (foto: Wizz Air A320, wizzair.com)

Viz er među najbezbednijim avio-kompanijama

Viz er (Wizz Air), avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, svrstana je među 10 najbezbednijih avio-kompanija na svetu u 2022. godini, u izboru jedine svetske rejting agencije u oblasti bezbednosti Erlajnrejtings. (Foto: Wizz Air A321, wizzair.com)

Otkazani letovi zbog kovida

Aviokompanije širom sveta otkazale su više od 4.500 letova tokom božićnog vikenda, zbog manjka osoblja koje je zaraženo korona virusom, javljaju agencije. (U Americi su najviše letova otkazali Junajted i Delta erlajns zbog kovida, dok su Amerikan i Sautvest Erlajnz saopštili da se njihovi letovi odvijaju normalno. Foto: Pixabay)

Proširena kod-šer saradnja Er Srbije i Aeroflota

Er Srbija i ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot proširili su postojeći kod-šer ugovor što će, kako je danas saopštio srpski avio-prevoznik, putnicima omogućiti veći izbor i fleksibilnost prilikom organizacije putovanja i lakše povezivanje preko matičnih aerodroma Er Srbije i Aeroflota. (Foto: airserbia.com)

Letenje skuplje zbog ekologije

Borba protiv klimatskih promena učiniće letenje skupljim, izjavio je za BBC direktor "Delta erlajnsa" Ed Bastijan i podsetio da se ta druga najveća avio-kompanija na svetu obavezala da će u narednoj deceniji potrošiti milijardu dolara na eliminisanje ugljen-dioksida kojeg emituju njene letelice. (Foto: Let iznad oblaka aviona A350, delta.com)

Poslednji let Alitalije

Italijanski nacionalni avio-prevoznik Alitalija večeras će imati svoj poslednji let, nakon čega će kompanija koja je osnovana pre 74 godine biti ugašena. (Foto: alitalia.com)

Prva Prethodna
1/3
Poslednja Sledeća