Avio saobraćaj

Er Srbija na trećem mestu

U godišnjem izboru najboljih svetskih avio-kompanija (World Airline Awards), koji britanski specijalizovani portal Skajtreks (Skytrax) više od 20 godina organizuje na osnovu ispitivanja iskustva putnika, Er Srbija je osvojila treće mesto na listi 10 najboljih regionalnih avio-prevoznika u Evropi, saopštila je danas ta avio-kompanija. (Foto: airserbia.com)

Rekord Er Srbije

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija saopštio je danas da je tokom jula, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu prevezao više od 400.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, i da je to najviše prevezenih putnika u jednom mesecu od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod tim imenom. (Foto: avion A319, airserbia.com)

Bezbedan vazdušni saobraćaj

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) u maju je sprovela proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC) i olakšica u vazdušnom saobraćaju Srbije i utvrdila da ukupni nivo usaglašenosti tog sistema iznosi 94,7 odsto. (Postignut rezultat usaglašenosti predstavlja poboljšanje od 23,89 procenata u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine. Foto: Pixabay)

Otvoren aerodrom Rosulje kod Kruševca

Pista je dugačka 820 metara, a na aerodrom mogu da sleću vazduhoplovi raspona krila do 24 metra.
(Na otvaranju su padobranci 63. padobranske brigade izveli demo skokove noseći zastave Srbije, VS i grada Kruševca. Foto: screenshot/RTS)

Er Srbija obeležila jubilej srpskog vazduhoplovstva

Avio-kompanija Er Srbija proslavila je danas 95 godina od prvog leta srpskog nacionalnog avioprevoznika i 60 godina od otvaranja beogradskog aerodroma "Nikola Tesla". (Foto: airserbia.com)

Er Srbija proširuje flotu

Kompanija ER Srbija saopštila je danas da je avion erbas A319, oznake YU-APN, dobio vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu u Francuskoj, a da se dolazak aviona u Beograd očekuje krajem aprila ili početkom maja, dok je planirano da u saobraćaj uđe početkom glavnog dela letnje sezone. (Foto: AirSerbia.com)

Pozitivni poslovni rezultati Erbasa

Poslovni prihod kompanije Erbas dostigao je 51,1 milijardu evra u 2021. godini, što je rast od četiri procenta u poređenju sa 2020. godinom, dok je zarada pre oporezivanja i kamata (EBIT) iznosila 5,3 milijarde evra a neto prihod rekordnih 4,2 milijarde evra u poređenju sa gubitkom od 1,1 milijarde evra u 2020. godini. (Airbus A380, Foto: Wikipedia)

Er Srbija u 2021. godini prevezla 83 odsto više putnika nego u 2020.

Aviokompanija Er Srbije prevezla je 1.586.665 putnika u 2021. godini, što predstavlja uvećanje od 83 odsto prema rezultatima iz 2020. godine, a obim saobraćaja je bio veći za 39 odsto. (Air Serbia aircraft A320, izvor: airserbia.com)

U 2021. godini 3,286 miliona putnika

Aerodrom Nikola Tesla Beograd je u 2021. godini opslužio 3.286.000 putnika, što je 73 odsto više nego u 2020. godini, ali skoro upola manje nego što je to bio slučaj u 2019. godini, saopštila je grupacija Vansi Erports (Vinci Airports), predstavljajući rezultate saobraćaja u 2021. godini u svojoj mreži aerodroma. (Foto: Aerodrom Nikola Tesla, beg.aero)

Viz er najodrživija avio-kompanija

Evropski niskobudžetni avioprevoznik Viz er (Wiz air) proglašen je za najodrživiju avio-kompaniju u Evropi na osnovu ocene firme Sustainalytics, saopšteno je danas. (foto: Wizz Air A320, wizzair.com)

Prva Prethodna
1/3
Poslednja Sledeća