Avio saobraćaj

Er Srbija prevezla 4,19 miliona putnika

Avio kompanija Er Srbija saopštila je danas da je u 2023. prevezla 4,19 miliona putnika, što je 53 odsto više nego u 2022. godni. (Foto: A319, www.airserbia.com)

Direktan let Er Srbije za Čikago

Sa beogradskog aerodroma je, posle 31 godine pauze, jutos poleteo avion na direktnom letu za Čikago. Let iz Beograda do Čikaga trajaće devet sati i 50 minuta, a u obrnutom smeru će tih 8.000 kilometara prelaziti za nešto manje od 11 sati. (Foto: AirSerbia)

Neste održivo avio-gorivo za Viz Er

Avio-kompanija Viz Er potpisala je Memorandum o razumevanju s kompanijom Neste za nabavku održivog avio-goriva od 2025. godine, saopšteno je danas.
(Wizz Air A320neo, Izvor: wizzair.com)

Hiljade kašnjenja aviona

Otkazivanje kompjuterskog sistema prouzrokovalo je hiljade kašnjenja i stotine otkazivanja letova u SAD.
(Boston, 11.01.2023 - prizemljenje aviona i otkazivanje letova širom SAD zbog kvara računara u Federalnoj upravi za vazduhoplovstvo)

Rekord Er Srbije u oktobru

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija je u oktobru prevezla više od 250.000 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što je gotovo dvostruko više nego u istom mesecu prošle godine. (Foto: airserbia.com)

Nagrada za Viz Er

Evropska avio-kompanija Viz Er (Wizz Air) proglašena je svetskom avio-kompanijom godine na polju ekološke održivosti na prvom Azijskom vazduhoplovnom samitu Centra za vazduhoplovstvo (CAPA) i Sajmu održivosti u Singapuru, saopštila je danas ta kompanija. (Foto: Wizz Air A321, wizzair.com)

Oporavak vazdušnog saobraćaja

Od početka godine do kraja septembra preko Aerodroma Nikola Tesla putovalo je 4.177.000 putnika, što je 71 odsto više nego u istom periodu 2021. godine i 12 odsto manje u 2019. godini, pre izbijanja pandemije korona virusa, saopštio je danas koncesionar beogradskog aerodroma, kompanija Vinci Airports. (Foto: YouTube screenshot)

Er Srbija na trećem mestu

U godišnjem izboru najboljih svetskih avio-kompanija (World Airline Awards), koji britanski specijalizovani portal Skajtreks (Skytrax) više od 20 godina organizuje na osnovu ispitivanja iskustva putnika, Er Srbija je osvojila treće mesto na listi 10 najboljih regionalnih avio-prevoznika u Evropi, saopštila je danas ta avio-kompanija. (Foto: airserbia.com)

Rekord Er Srbije

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija saopštio je danas da je tokom jula, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu prevezao više od 400.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, i da je to najviše prevezenih putnika u jednom mesecu od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod tim imenom. (Foto: avion A319, airserbia.com)

Bezbedan vazdušni saobraćaj

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) u maju je sprovela proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC) i olakšica u vazdušnom saobraćaju Srbije i utvrdila da ukupni nivo usaglašenosti tog sistema iznosi 94,7 odsto. (Postignut rezultat usaglašenosti predstavlja poboljšanje od 23,89 procenata u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine. Foto: Pixabay)

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća