Rekord Er Srbije

BM

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija saopštio je danas da je tokom jula, preko matičnog aerodroma u Beogradu, kao i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu prevezao više od 400.000 putnika u redovnom i čarter-saobraćaju, i da je to najviše prevezenih putnika u jednom mesecu od oktobra 2013. godine, od kada kompanija posluje pod tim imenom. (Foto: avion A319, airserbia.com)

Broj prevezenih putnika u julu ove godine veći je 47 odsto u odnosu na jul prošle godine, kada su prevezli 276.101 putnika, a za 9 odsto je veći i u odnosu na "rekordnu" poslednju pretpandemijsku 2019. godinu, kada je prevezeno 372.839 putnika, istakli su u saopštnju. Očekuju da će broj putnika u julu ove godine činiti preko 55 odsto od ukupnog broja putnika koji su putovali preko Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd.

"Rezultati koje smo postigli tokom jula dobar su pokazatelj da smo doneli ispravne i pravovremene poslovne odluke kada je reč o organizaciji saobraćaja za ovu letnju sezonu. Tu pre svega mislim na strateško pokretanje novih turističkih destinacija, među kojima su one u Italiji i Španiji naišle na najveći odziv putnika u letnjoj sezoni", izjavio je direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić. Dodao je da je takav rezultat svakako i posledica dodatnog rasta čarter-saobraćaja za oko 37 odsto u ovoj sezoni u odnosu na 2019. godinu, prenosi Fonet.

"Nastavljamo da pažljivo pratimo tražnju na tržištu, da pojačavamo kapacitete ka najpopularnijim destinacijama u mreži i uvereni smo da će se trend stabilnog rasta nastaviti i tokom narednih meseci", naveo je Rupić. Prema podacima Er Srbije, atraktivne letnje destinacije imaju veliki porast broja putnika u odnosu na jul prošle godine, pa je tako, između ostalih, saobraćaj pojačan za 172 odsto ka Barseloni, 133 odsto ka Larnaki, 128 odsto ka Dubrovniku i 62 odsto ka Atini.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...