Oporavak vazdušnog saobraćaja

BM

Od početka godine do kraja septembra preko Aerodroma Nikola Tesla putovalo je 4.177.000 putnika, što je 71 odsto više nego u istom periodu 2021. godine i 12 odsto manje u 2019. godini, pre izbijanja pandemije korona virusa, saopštio je danas koncesionar beogradskog aerodroma, kompanija Vinci Airports. (Foto: YouTube screenshot)

Na Aerodromu Nikola Tesla Beograd u trećem tromesečju 2022. godine broj putnika je iznosio 2.035.000, što je porast od 34 odsto u odnosu na isti period 2021. godine i 4,8 odsto manje u odnosu na treći kvartal 2019.

Broj poletanja i sletanja u trećem kvartalu 2022. godine je za 18 odsto veći u odnosu na prošlu godinu i za 3,6 odsto manji u odnosu na isti period 2019. godine.

Za devet meseci ove godine ukupan broj poletanja i sletanja iznosio je 49.311, što je 37 odsto više nego u prvih devet meseci 2021. godine, odnosno 8,8 odsto manje u odnosu na 2019. godinu i period pre pandemije.

Kompanija Vinci Airports, matična grupacija kompanije Belgrade airoirt koja upravlja Aerodromom Nikola Tesla Beograd ocenila je i da je avio saobraćaj ovog leta u Evropi nastavio da se oporavlja zahvaljujući snažnoj potražnji.

"Tako je i saobraćaj na beogradskom aerodromu bio veoma blizu nivoa pre krize, posebno zahvaljujući letovima van Evrope, a saobraćaj sa Turskom zabeležio je porast od 43 odsto", naveli su u saopštenju.

U trećem kvartalu 2022. godine, više od 56 miliona putnika putovalo je kroz mrežu aerodroma Vinci, odnosno 85 odsto više nego u istom periodu prošle godine i 22 odsto manje nego u 2019. godini, saopštila je ta kompanija, a prenosi Fonet.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...