Muzika

Bista i Dani Josifa Marinkovića u Novom Bečeju

U Novom Bečeju otkrivena bista kompozitoru Josifu Marinkoviću uz podršku NIS-a. U Domu kulture Novi Bečej biće održani Dani Josifa Marinkovića, gde će kroz izložbu i monografiju biti predstavljena velika zbirka dela čuvenog kompozitora.

Balkan trafik - promocija multikulturalnosti, saradnje i tolerancije

NIS petu godinu zaredom podržao festival Balkan trafik u Briselu i time pokazuje da deli osnovne vrednosti ovog festivala – promociju multikulturalnosti, saradnje i tolerancije.

Radost Evrope u znaku Tesle

Međunarodni dečiji festival „Radost Evrope“ ove godine se održava pod sloganom "Tesla - čista energija", čime su se i dece Evrope pridružila obeležavanju jubileja 160 godina od rođenja Nikole Tesle. (foto Beta)

Nišvil – džez na balkanski način

Nišvil džez festival, koga je renomirani engleski časopis The Guardian svrstao u 10 najboljih festivala u Evropi i ove godine se tradiocionalno realizuje uz podršku kompanije NIS -, od 11. do 14. avgusta na otvorenom platou niške tvrđave. (foto: detalj sa prošlogodišnjeg festivala / nisville.com)

Završen četvrti Boljšoj festival

Nemanja Radulović, čuveni violinista i kvintet Boljšoj svojim su perfomansom sinoć zatvorili četvrti po redu festival klasične muzike Boljšoj, kojise održava u etno selu Drvengrad na Mokroj gori a koji od osnivanja podržava ruska kompanija Gaspromnjeft.

Zoran Todorović otvorio IV Boljšoj festivala klasične muzike

Nastupom Zorana Todorovića, jednog od najboljih svetskih lirskih tenora, i simfonijskog orkestra Boljšoj, pod dirigentskom upravom Srboljuba Dimića sinoć je otvoren Četvrti festival klasične muzike Boljšoj, koji se održava uz podršku ruske kompanije Gaspromnjeft u etno selu Mećavnik.

Boljšoj festival u Drvengradu

Večeras počinje Četvrti festival klasične muzike Boljšoj u etno selu Mećavnik. (foto: detalj sa prethodnih festivala)

Mladi muzičari i ove godine na Mećavniku

Na Mećavniku će se od 15. do 17. jula održati IV Boljšoj festival. Uz podršku Gaspromnjefta kao i prethodnih godina, na festivalu će se učestvovati mladi muzički talenti iz Srbije, Republike Srpske i Rusije ali i proslavljeni svetski muzičari poput Nareka Haknazarajana, jermenskog violončeliste, ruskog pijaniste Jurija Rozuma, ali i naši umetnici, tenor Zoran Todorović i violinista Nemanja Radulović. (foto: Emir Kusturica i Sanja Lubardić)

Boljšoj festival zove talente

Raspisan je konkurs za učešće mladih izvođača na festivalu klasične muzike Boljšoj, koji i ove godine, uz partnerstvo sa Gaspromnjeftom u Drvengradu organizuje režisera Emira Kusturice.

Završen treći Boljšoj festival

Najbolji mladi muzičari na trećem Boljšoj festivala, koji se pod pokroviteljstvom Gazpromnjefta održava u Drvengradu na Mokroj gori su pijanista Leo Borisavljević, duo koji čine sopran Ana Petrović i pijanista Strahinja Đokić i Anastasija Čugajnova. Njima su uručene zlatna, srebrna i bronzana matrioška.

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća