Muzika

Završen šesti Boljšoj muzički festival

Proglašenjem pobednika završen šesti muzički festival „Boljšoj“, na kome su nastupile neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice – violinista Nemanja Radulović, pijanista Denis Macujev, gitarista Geri Lukas, kao i najtalentovaniji mladi muzičari iz Srbije i Rusije.

Macujev na Mećavniku

Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na „Boljšoj“ festivalu, uz podršku „Gaspromnjefta“

Dijalog muzičkih talenata

Geri Lukas na drugoj večeri „Boljšoj“ festivala, uz podršku „Gaspromnjefta“. Potom usledio „Dijalog talenata“, u okviru kojeg su se publici predstavile mlade muzičke nade iz Srbije, Republike Srpske i Rusije.
(foto: Geri Lukas)

Mladi opet sviraju na Mećavniku

Svečano otvoren šesti muzički festival „Boljšoj“, koji promoviše mlade talente iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. Festival je pokrenut i održava se uz podršku „Gaspromnjefta“

Šesti Boljšoj festival od 14. do 17. jula na Mećavniku

Šesti festival ruske muzike Boljšoj uz podršku kompanije Gaspromnjeft održaće se od 14. do 17. jula na Mećavniku.

Naftaši podrška promociji umetnosti Balkana u Briselu

Kroz podršku festivala Balkan trafik NIS već šestu godinu zaredom pomaže predstavljanje kulture balkanskih zemalja u Briselu, sprovodeći, tako, svoju misiju - odgovorno koristeći prirodne resurse i savremene tehnologije pružiti ljudima balkanskog regiona energiju za kretanje ka boljem.

Spring Reunion, prolećni susret

Koncertna sala Beogradske Filharmonije, petak, 23. mart 2018. u 18:00 i 20:00 časova
(foto: IPOC orkestar - Vanže Žang i Džin-Fu)

Valerij Gergijev zatvorio ovogodišnji Boljšoj festival

Najveći dirigent današnjice, Valerij Gergijev zatvorio je ovogodišnji Boljšoj festival na Mećavniku, koji se održava uz podršku kompanije Gaspromnjeft. Pobednici, najbolji mladi muzičari od učesnika iz Srbije, Rusije, Republike Srpske i Belorusije dobili su zlatnu, srebrnu ili bronzanu matrjošku.

Dijalog muzičkih talenata na Mećavniku

Svetska muzička premijera na drugoj večeri Boljšoj festivala. Uz to, ove godine je prvi put održan i Dijalog talenata, na kome su imali priliku da pokažu virtuoznost mladi iz Srbije, Republike srpska i Rusije, a priključili su im se i vršnjaci iz Belorusije.

Otvoren peti Boljšoj festival

Kolibri i virtuoz na violini Roman Simović, koga je pratio imfonijski orkestar Boljšoj, pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića pevali su i svirali sinoć u Drvengradu na Mokroj Gori otvarajući peti Boljšoj festival, koji Emir Kusturica organizuje uz podršku Gaspromnjefta.

Prva Prethodna
1/5
Poslednja Sledeća