Energetika

Panel na Kopaonik biznis forumu: Srbija očuvala energetsku stabilnost

Jedna od centralnih tema drugog dana Kopaonik biznis foruma bila je energetika, a između ostalog održan je i panel pod nazivom "Energetska bezbednost u uslovima globalne ekonomske krize - izazovi i preporuke za budućnost".
(Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije)

Svetska litijumska groznica koncentrisana u Južnoj Americi

Najveće rezerve na svetu nalaze se u južnoameričkom trouglu Bolivija-Argentina-Čile a ključ tog bogatstva drži Kina koja je pozicije u ovom južnoameričkom regionu gradila celu deceniju
(ilustracija, Zgrada sedišta Contemporari Amperek Technologi Co. (CATL), i proizvodni pogoni na ovoj fotografiji iz vazduha snimljenoj u Ningdeu, provincija Fuđian, Kina)

NIS nabavio 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata

Kompanija NIS nabavila je u toku prošle godine 121 novu vagon cisternu za prevoz naftnih derivata od Rafinerije nafte Pančevo do skladišta kompanije širom Srbije. Nove cisterne ispunjavaju najviše svetske tehnološke i bezbednosne standarde za prevoz derivata i odlikuju ih vrhunske tehničke karakteristike. (Foto: NIS)

Karticu lojalnosti kompanije NIS koristi više od 850.000 vozača

Program lojalnosti „Sa nama na putu“ nastavlja da opravdava poverenje potrošača, pa tako danas više od 850.000 vozača u Srbiji aktivno koristi karticu lojalnosti kompanije NIS. Reč je o najvećem programu lojalnosti na domaćem tržištu koji omogućava sakupljanje bonus poena, a samim tim i ostvarivanje značajnih ušteda prilikom svake kupovine na benzinskim stanicama NIS-a.

Posle stupanja na snagu evropskog embarga: Kako će Evropa bez ruskog dizela?

Suprotno onome što je primećeno u slučaju nafte, postoji rizik od smanjenja globalne ponude dizela i rasta njegovih cena
(ilustracija, Pumpe na benzinskoj stanici je označena kao "Diesel B7" u Šlezvig-Holštajnu, Nemačka: Veliki deo evropskog transporta radi na dizel gorivo)

Profit američkih naftnih kompanija veći nego ikad: Da li će ipak biti uvedeni porezi za superprofitere?

Prema Bajdenovom predsedništvu, „skandalozno je da je Exon ostvario nove rekordne profite dok je američki narod primoran da plaća visoke cene na pumpama zbog invazije Vladimira Putina“, prenosi Bi-Bi-Si
(ilustracija, Ekološki aktivisti 31. januara pored Šelove platforme u blizini kanarskih ostrva nose natpis: „Prestanite da bušite, počnite da plaćate“)

NIS u razvoj maloprodajne mreže uložio 1,5 milijardi dinara

Kompanija NIS uložila je u modernizaciju i razvoj maloprodajne mreže u 2022. godini gotovo 1,5 milijardi dinara. U toku prošle godine NIS je pustio u rad devet modernizovanih NIS Petrol benzinskih stanica, od čega je kompletno rekonstruisano šest, dok su otvorene tri potpuno nove stanice.

Rusija zbog evropskih sankcija traži nova tržišta za naftu

Ministar finansija Anaton Siluanov izjavio da će deficit državne kase osetno premašiti planiranih dva ali je istovremeno obećao da ova situacija neće dovesti do smanjivana planiranih izdataka budžeta
(ilustracija, Naftovod Družba između Rusije i Mađarske - završava u rafineriji Dunav, MOL grupe u Sažalobati, Mađarska)

Otvorena NIS Petrol benzinska stanica u Knjaževcu

U Knjaževcu, u Ulici Knjaza Miloša bb, otvorena je NIS Petrol benzinska stanica, maloprodajni objekat kompanije NIS. Reč je o modernizovanom objektu koji je rekonstruisan na mestu postojeće benzinske stanice, a u skladu sa strogim ekološkim i tehničkim standardima. (Foto: NIS)

Rusija spremna za isporuke gasa preko gasovoda Jamal

Trgovina sa evropskim zemljama nikad se nije sasvim zaustavljala. Rusija je, na primer, ove godine znatno povisila svoje isporuke tečnog gasa Evropi
(Aleksandar Novak, zamenik premijera Ruske Federacije)

Prva Prethodna
1/932
Poslednja Sledeća