Hrana

RUSIJA: ZBOG SLABIJE ŽETVE MANJI ROD ŽITARICA, MOŽDA I OGRANIČENJE IZVOZA

To je u subotu, kako prenosi agencija TASS, saopštilo rusko Ministarstvo poljoprivrede
(ilustracija, Prema rečima Patruševa, ministra poljoprivrede, do početka avgusta u Rusiji je požnjeveno 27 odsto površina, a prikupljeno je 55 miliona tona žita)

Mond: U Figariju, na Korzici, vinogradi opstaju zahvaljujući marokanskim radnicima

Korzikanski vinogradari već godinama su suočeni sa nedostatkom lokalne radne snage i zato dovode sezonske radnike iz Maroka
(ilustracija, Francuski dnevnik Mond objavljuje reportažu o životu u vinogradima na Korrzici)

Evropski mediji: Eksplozija cene žita zbog rata u Ukrajini i perspektiva gladi i socijalnih nemira u svetu?

Rat u Ukrajini izazvao je velike potrese na međunarodnom tržištu žita. Niko izričito ne pominje reč „glad“ ali ona – iako neizrečena – proizilazi iz suvoparnih stručnih analiza i procenata
(ilustracija, Francuski Kurir internacional objavljuje da "berzanske spekulacije vuku cene žita svakog dana naviše")

Naftaši doniraju pijaću vodu ugroženim opšinama

NIS donira 33.000 litara pijaće vode Ivanjici i Blacu, opštinama čiji su žitelji danima bez vode za piće iz gradskog vodovoda.

Organske farme rastu u pariskim podzemnim garažama

Zbog sve manje automobile na ulicama francuske prestonice podzemne garaže u Parizu su ostale prazne, a dva mlada preduzetnika pretvorila su ih u bašte za uzgajanje organskog povrća. Njihov projekat je već izazvao interesovanje drugih evropskih gradova.

Najveći lanac kafea u Srbiji obara rekorde

Više od šest miliona čaša Drive Cafe kafe popijeno samo u prethodnoj godini.

Zanatsko pivo, nova francuska moda

Trenutno se, u Francuskoj, proizvodi više od deset hiljada vrsta piva i ona predstavljaju dve trećine domaćeg tržišta. Nova klijentela sačinjena je od žena i od onih koji nikada nisu pili pivo, te su nove tendencije - aromatizovana piva i kokteli
(ilustracija, Zanatska piva, kao i sva ostala, prave se u različitim varijantama : svetlo, ćilibarsko, crveno, tamno, filtrirano, nefiltrirano)

Prehrambena industrija Francuske - manje hrane, više hemije

Pored laboratorija koje pokušavaju da nađu što rentabilnija rešenja u odgajanju stoke, voća i povrća, francuska prehrambena industrija istražuje kako da proizvodima, dobijenim iz tako neprirodno odgajanih životinja ili biljaka, hemijskim putem dâ prirodan izgled
(ilustracija, Natrijum nitrit se dodaje u šunku radi boljeg konzerviranja i davanja lepe roze boje. Istovremeno, on povećava rizik dobijanja raka debelog creva)

Novo ruho Jazak vode

Kao lider na domaćem tržištu naftnih derivata, pored ponude visokog kvaliteta goriva domaće proizvodnje, NIS je usmeren i na dalja ulaganja u unapređenje proizvodnog asortimana, gde posebno mesto sa pravom zauzima Jazak voda, koja se sada potrošačima nudi u novoj ambalaži, sa unapređenim ekološkim karakterisitkama i sa novim vizuelnim identitetom.

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća