Saobraćaj

Avio putnički saobraćaj smanjen za dve trećine

Predviđa se da će 2021. biti još jedna teška godina za avio-kompanije
(ilustracija, prazan aerodrom u Meksiko sitiju)

Najbezbednije svetske avio-kompanije: Kvantas, Katar ervejs, Emirats....

Ove avio-kompanije su izuzetne u avio-saobraćaju i vode u pogledu bezbednosti, inovacija i uvođenja novih letelica u saobraćaj
(foto, najbezbednija avio kompanija)

Železnica u centru saobraćajne politike Evrope

Reflektore usmeriti na zapadni Balkan koji raspolaže značajnim potencijalima od 10.000 km pruga
(ilustracija, Evropska komisija je u martu 2018. godine odlučila da uspostavi robni železnički koridor Alpi-zapadni Balkan)

Fruškogorski koridor gradiće kineski CRBC

Izgradnja brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, čija izgradnja treba da počne naredne godine bi, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo da bude puštena u saobraćaj do 15. marta 2024. godine.

Mogući novi zajednički infrastrukturni projekti Srbije i Mađarske

Rekonstrukcija železničke pruge Subotica–Segedin ali i drugi zajednički projekti Srbije i Mađarske bili su tema razgovora prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa s ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom.

Sremska Mitrovica – lučki grad

Sremska Mitrovica postaće jedan od lučkih centara Srbije. U planu je gradnja tri nova robna terminala i međunarodnog putničkog pristaništa.

Brza pruga Beograd-Budimpešta simbol prijateljstva Srbije i Kine

Jedan je od najvažnijih zajedničkih projekata Srbije i Kine je brza pruga Beograd-Budimpešta rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, koja je sa generalnim direktorom kineske kompanije “Čajna rejlvej internešenel kompani” Hu Sjaojungom razgovarala o ovom projektu.

Probijen tunel Čortanovci

Najteža deonica na železničkim gradilištima u ovom delu Evrope, tunel Čortanovci je probijen. Na jesen sledeće godine od Beograda do Novog Sada putovaćemo 30 minuta, kaže prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Železničari vagaju štetu od korona virusa

Zorana Mihajlović sa rukovodstvom železničkih preduzeća razgovarala o procenama i sanaciji štete, kao i statusu projekata i radu u vreme epidemije u toku vanrednog stanja zbog korona virusa.

Posle četvrt veka rekonstrukcija brodske prevodnice Đerdap 2

Potpisan protokol o rekonstrukciji brodske prevodnice na HE Đerdap 2, čijih će 10 agregata biti rekonstruisani, uz povećanje instalisanih kapaciteta za 50 megavata.

Prva Prethodna
1/8
Poslednja Sledeća