Saobraćaj

Er Srbija prevezla 4,19 miliona putnika

Avio kompanija Er Srbija saopštila je danas da je u 2023. prevezla 4,19 miliona putnika, što je 53 odsto više nego u 2022. godni. (Foto: A319, www.airserbia.com)

SAOBRAĆAJ U ATINI – OČEKUJTE NEOČEKIVANO

Grci smatraju da njihovi političari ne poštuju nikakve zakone i za to nisu kažnjavani, pa to služi kao izgovor za opšte nepoštovanje zakona, ali i saobraćajnih propisa
(ilusracija, Atinjani u saobraćajnim gužvama i zastojima provode duge časove)

Manje pristajanja ali više putnika u nautičkoj sezoni

Od početka godine u međunarodnom putničkom saobraćaju evidentirano je 592 pristajanja i 76.000 iskrcanih i ukrcanih putnika, a zabeleženo je 7,4 miliona tona pretovarenog tereta, saopštila je Agencija za upravljanje lukama.
(Međunarodno putničko pristanište Beograd, izvor: Agencija za upravljanje lukama)

AUSTRIJA: USKORO DRASTIČNE KAZNE ZA PREBRZU VOŽNJU - ODUZIMANJE VOZILA!

Za vožnju preko 130 km na sat u naseljenom mestu, kao i preko 220 km na sat na auto-putu oduzimaće se automobil
(ilustracija, Pretpostavlja se da će ove kazne biti usvojene do kraja ovog meseca, tj još za vreme turističke sezone)

Direktan let Er Srbije za Čikago

Sa beogradskog aerodroma je, posle 31 godine pauze, jutos poleteo avion na direktnom letu za Čikago. Let iz Beograda do Čikaga trajaće devet sati i 50 minuta, a u obrnutom smeru će tih 8.000 kilometara prelaziti za nešto manje od 11 sati. (Foto: AirSerbia)

Otvoreno pristanište na Savi

U Sremskoj Mitrovici danas je otvoreno međunarodno putničko pristanište, drugo na Savi u Srbiji, pored onog u Beogradu, saopštila je Agencija za upravljanje lukama.
(Sremska Mitrovica, 06.03.2023 - u Sremskoj Mitrovici danas je otvoreno međunarodno putničko pristanište na Savi)

Neste održivo avio-gorivo za Viz Er

Avio-kompanija Viz Er potpisala je Memorandum o razumevanju s kompanijom Neste za nabavku održivog avio-goriva od 2025. godine, saopšteno je danas.
(Wizz Air A320neo, Izvor: wizzair.com)

Hiljade kašnjenja aviona

Otkazivanje kompjuterskog sistema prouzrokovalo je hiljade kašnjenja i stotine otkazivanja letova u SAD.
(Boston, 11.01.2023 - prizemljenje aviona i otkazivanje letova širom SAD zbog kvara računara u Federalnoj upravi za vazduhoplovstvo)

Rekord Er Srbije u oktobru

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija je u oktobru prevezla više od 250.000 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što je gotovo dvostruko više nego u istom mesecu prošle godine. (Foto: airserbia.com)

Nagrada za Viz Er

Evropska avio-kompanija Viz Er (Wizz Air) proglašena je svetskom avio-kompanijom godine na polju ekološke održivosti na prvom Azijskom vazduhoplovnom samitu Centra za vazduhoplovstvo (CAPA) i Sajmu održivosti u Singapuru, saopštila je danas ta kompanija. (Foto: Wizz Air A321, wizzair.com)

Prva Prethodna
1/16
Poslednja Sledeća