Saobraćaj

Posvećenost železnici

Ministri infrastrukture i saobraćaja zemalja Zapadnog Balkana potpisali su danas u Beogradu na prvom regionalnom Železničkom samitu deklaraciju "Posvećenost železnici", čiji je cilj da se železnica "vrati na pravi kolosek", što podrazumeva da bude "zelena i održiva", i da poveže države regiona, ali i region i Evropu. (Beograd, 13.09.2021 - otvaranje Železničkog samita Zapadnog Balkana 2021. u Beogradu)

Međunarodni voz u Beogradu

Međunarodni voz „Connecting Europe Express”, koji je pokrenula Evropska unija u okviru obeležavanja Evropske godine železnice 2021. i koji će za nešto duže od mesec dana proći kroz 26 država na starom kontinentu, stigao je u Srbiju, na železničku stanicu Beograd Centar.
(Beograd, 13.09.2021 - predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas su sa gostima iz Evropske komisije u železničkoj stanici Beograd Centar - Prokop obišli međunarodni voz "Connecting Europe Express" (Tomislav Momirović, Ana Brnabić Izvor: FoNet))

Veći promet vozila tokom leta

Srpskim auto-putevima je u periodu od juna do avgusta prošlo 19.555.869 vozila, saopštilo je danas javno preduzeće Putevi Srbije. (Foto: Naplatna stanica Stara Pazova. Izvor: Putevi Srbije)

Putin: Severni morski put preko Arktika se otvara iduće godine

Ovaj put vodi oko Vladivostoka preko Beringovog moreuza dalje do evropskog dela Rusije
(ilustracija, Može li Severni morski put da trajno poveže Evropu i Aziju)

U Parizu makimalna brzina automobila ograničena na 30 km na sat

Dosad je maksimalna brzina iznosila 50 kilometara (Gradske vlasti očekuju od novog propisa, kako su istakle, “više bezbednosti u saobraćaju i manje buke”. Foto: Pixabay)

Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić potpisali su ugovor sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong grupa" o izgradnji deonice brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (petlja Požarevac) do Golupca. Ukupna dužina buduće brze saobraćajnice je 67,94 kilometra i trebalo bi da bude završena do novembra 2024. godine.

Uspostavljen teretni saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš-Zaječar

Preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije" saopštilo je danas da je uspostavljen teretni železnički saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš-Zaječar, dugoj 108 kilometara i da je ova remontovana regionalna pruga predata u delimičnu eksploataciju. (Foto: Infrastruktura železnica Srbije)

Put od nigde do nikuda

Jedan od najskupljih puteva na svetu se nakon planina i klisura preko kojih prolazi završava u blatnjavom polju u zaseoku sa dvadesetak kuća od kojih su mnoge prazne, piše Njujork tajms opisujući deonicu autoputa Bar - Boljare, koju naziva putem od nigde do nikuda. (Foto: monteput.me)

Er Srbija u julu prevezla 63 odsto više putnika nego u junu

Kompanija Er Srbija prevezla je u julu ove godine 280.958 putnika, što je najviše od septembra 2019. godine i povećanje od 63 odsto u odnosu na ovogodišnji jun, saopštila je danas nacionalna avio-kompanija.

Više pretovarnog tereta

Agencija za upravljanje lukama saopštila je da je u prvih šest meseci ove godine zabeležen povećan obim teretnog vodnog saobraćaja u odnosu na isti period prethodne godine. (Foto: Luka Beograd, lukabeograd.com)

Prva Prethodna
1/11
Poslednja Sledeća