Saobraćaj

Er Srbija proširuje flotu

Kompanija ER Srbija saopštila je danas da je avion erbas A319, oznake YU-APN, dobio vizuelni identitet srpskog nacionalnog avio-prevoznika u Monpeljeu u Francuskoj, a da se dolazak aviona u Beograd očekuje krajem aprila ili početkom maja, dok je planirano da u saobraćaj uđe početkom glavnog dela letnje sezone. (Foto: AirSerbia.com)

Puštena u saobraćaj brza pruga

Elektromotorni voz dabldeker Inter City na promotivnoj vožnji povodom otvaranja rekonstruisane pruge Beograd - Novi Sad stigao je danas u vojvođanski prestonicu posle 33 minuta vožnje. (Beograd, 19.03.2022 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom danas se provozao prvim brzim vozom posle puštanja u saobraćaj deonice pruge Beograd - Novi Sad, u okviru međunarodne pruge Beograd - Budimpešta)

Potpisan ugovor za izgradnju tunela

Kompanija Infrastruktura železnice Srbije potpisala je ugovor za izradu projekta i izgradnju tunela dugog 3,3 kilometra na deonici niške pruge Stalać - Đunis sa kompanijom Čajna Relvej 21. biro grupa (China Railway 21 st bureau group) - ogranak Beograd. (Foto: Pixabay)

Pozitivni poslovni rezultati Erbasa

Poslovni prihod kompanije Erbas dostigao je 51,1 milijardu evra u 2021. godini, što je rast od četiri procenta u poređenju sa 2020. godinom, dok je zarada pre oporezivanja i kamata (EBIT) iznosila 5,3 milijarde evra a neto prihod rekordnih 4,2 milijarde evra u poređenju sa gubitkom od 1,1 milijarde evra u 2020. godini. (Airbus A380, Foto: Wikipedia)

Er Srbija u 2021. godini prevezla 83 odsto više putnika nego u 2020.

Aviokompanija Er Srbije prevezla je 1.586.665 putnika u 2021. godini, što predstavlja uvećanje od 83 odsto prema rezultatima iz 2020. godine, a obim saobraćaja je bio veći za 39 odsto. (Air Serbia aircraft A320, izvor: airserbia.com)

Pripreme za gradnju marine u Velikom Gradištu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija potpisalo je sa Agencijom za upravljanje lukama, opštinom Veliko Gradište i preduzećem Srbijavode, sporazum o realizaciji prve faze projekta izgradnje marine u Velikom Gradištu, saopštila je danas ministarka Tatjana Matić. (Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija)

Otvorena deonica auto-puta od Preljine do Pakovraće

Na auto-putu "Miloš Veliki" danas je za saobraćaj otvorena deonica Preljina-Pakovraće, dužine oko 11,5 kilometara. (Čačak, 30.01.2022 - Otvaranje deonice Preljina-Pakovraće na auto-putu Miloš Veliki čemu je prisustvovala predsednica Vlade Ana Brnabić. Foto: Fonet)

U 2021. godini 3,286 miliona putnika

Aerodrom Nikola Tesla Beograd je u 2021. godini opslužio 3.286.000 putnika, što je 73 odsto više nego u 2020. godini, ali skoro upola manje nego što je to bio slučaj u 2019. godini, saopštila je grupacija Vansi Erports (Vinci Airports), predstavljajući rezultate saobraćaja u 2021. godini u svojoj mreži aerodroma. (Foto: Aerodrom Nikola Tesla, beg.aero)

Viz er najodrživija avio-kompanija

Evropski niskobudžetni avioprevoznik Viz er (Wiz air) proglašen je za najodrživiju avio-kompaniju u Evropi na osnovu ocene firme Sustainalytics, saopšteno je danas. (foto: Wizz Air A320, wizzair.com)

Dinamička testiranja brze pruge

„Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je danas da u ponedeljak, 17. januara, počinju dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd - Novi Sad. (Radovi na izgradnji vijadukta i tunela „Čortanovci“, infrazs.rs)

Prva Prethodna
1/13
Poslednja Sledeća