Saobraćaj

SMATSA: Kredit EIB za veću bezbednost i efikasnost

Evropska investiciona banka (EIB) odobriće Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA d.o.o. (SMATSA), koja upravlja vazdušnim saobraćajem iznad te dve zemlje, zajam u iznosu od 10,3 miliona evra. (Foto: smatsa.rs)

Rekonstruisano 20 tunela na “Šarganskoj osmici”

Na trasi muzejsko-turističke pruge "Šarganska osmica" u Mokroj Gori završena je rekonstrukciju 20 tunela, a bezbednost na najatraktivnijoj turističkoj pruzi u Srbiji uoči letnje sezonu sada je značajno poboljšana, saopštila je danas kompanija Infrastruktura železnice Srbije. (Foto: infrazs.rs)

Obnova pruge Subotica-Horgoš

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i Krsto Dubroja u ime konzorcijuma Karin Komerc MD doo Verernik i RŽD Internešnal potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica-Horgoš, saopštilo je Ministarstvo. (Beograd, 12.06.2021 - potpisivanje ugovora o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš - granica sa Mađarskom. Foto: FoNet/MGSI)

Bolja pozicija za Er Srbiju

Nacionalna aviokompanija Er Srbija će od 3. juna za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji sleće od 2016. godine, a tom promenom će se pridružiti najvećim međunarodnim aviokompanijama koje lete za Njujork. (Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi u Njujorku. Foto: Air Serbia)

Prvi let Air Montenegra

Prvi avion kompanije Air Montenegro poleteo je danas ka Sarajevu sa crnogorskom fudbalskom reprezentacijom, čime je obeležem početak nove nacionalne avio kompanije, dok je prvi komercijalni let planiran za 10. jun prema Beogradu. (Foto: Vlada Crne Gore)

Momirović: Prvi brzi Štadlerov voz stiže za pet meseci

Prvi voz za brzine do 200 kilometara na sat, koji je Srbija naručila od komapnije Štadler, biće isporučen za pet meseci, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. (Proizvodni pogon fabrike Štadler u Cirihu. Foto: MGSI)

Avio putnički saobraćaj smanjen za dve trećine

Predviđa se da će 2021. biti još jedna teška godina za avio-kompanije
(ilustracija, prazan aerodrom u Meksiko sitiju)

Najbezbednije svetske avio-kompanije: Kvantas, Katar ervejs, Emirats....

Ove avio-kompanije su izuzetne u avio-saobraćaju i vode u pogledu bezbednosti, inovacija i uvođenja novih letelica u saobraćaj
(foto, najbezbednija avio kompanija)

Železnica u centru saobraćajne politike Evrope

Reflektore usmeriti na zapadni Balkan koji raspolaže značajnim potencijalima od 10.000 km pruga
(ilustracija, Evropska komisija je u martu 2018. godine odlučila da uspostavi robni železnički koridor Alpi-zapadni Balkan)

Fruškogorski koridor gradiće kineski CRBC

Izgradnja brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, čija izgradnja treba da počne naredne godine bi, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo da bude puštena u saobraćaj do 15. marta 2024. godine.

Prva Prethodna
1/9
Poslednja Sledeća