Saobraćaj

Mogući novi zajednički infrastrukturni projekti Srbije i Mađarske

Rekonstrukcija železničke pruge Subotica–Segedin ali i drugi zajednički projekti Srbije i Mađarske bili su tema razgovora prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednice Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa s ambasadorom Mađarske u Srbiji Atilom Pinterom.

Sremska Mitrovica – lučki grad

Sremska Mitrovica postaće jedan od lučkih centara Srbije. U planu je gradnja tri nova robna terminala i međunarodnog putničkog pristaništa.

Brza pruga Beograd-Budimpešta simbol prijateljstva Srbije i Kine

Jedan je od najvažnijih zajedničkih projekata Srbije i Kine je brza pruga Beograd-Budimpešta rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, koja je sa generalnim direktorom kineske kompanije “Čajna rejlvej internešenel kompani” Hu Sjaojungom razgovarala o ovom projektu.

Probijen tunel Čortanovci

Najteža deonica na železničkim gradilištima u ovom delu Evrope, tunel Čortanovci je probijen. Na jesen sledeće godine od Beograda do Novog Sada putovaćemo 30 minuta, kaže prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Železničari vagaju štetu od korona virusa

Zorana Mihajlović sa rukovodstvom železničkih preduzeća razgovarala o procenama i sanaciji štete, kao i statusu projekata i radu u vreme epidemije u toku vanrednog stanja zbog korona virusa.

Posle četvrt veka rekonstrukcija brodske prevodnice Đerdap 2

Potpisan protokol o rekonstrukciji brodske prevodnice na HE Đerdap 2, čijih će 10 agregata biti rekonstruisani, uz povećanje instalisanih kapaciteta za 50 megavata.

Slovenačke železnice najavile širenje na Hrvatsku i Srbiju

Slovenačke železnice su privukle ulagača u teretni prevoz i najavljuju širenje na Hrvatsku i Srbiju, otkrio je Dušan Mes, direktor Slovenskih železnica, nakon najave skorog zaključenja sporazuma o ulasku češkog EPH Holdinga u vlasničku strukturu kćerke firme Slovenskih železnica za teretni prevoz.

U EU raste važnost železnice

Dok vlade zemalja-članica EU debatiraju o budžetu, evropska komesarka za saobraćaj Adina Valean očekuje velika ulaganja u elektrifikovanu železnicu kao ekološki najčistije sredstvo transporta.
(ilustracija, noćni voz, DPA)

Umesto dizel Srbija će sa „Ruskim železnicama“ praviti lokomotive na gas

„Ruske železnice“ razmatraju predlog da u Srbiji napravimo zajedničku kompaniju za lokomotive na gas, što bi bilo od velikog značaja za našu privredu, rekla je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, tokom jučerašnjeg sastanka sa Sergejom Pavlovim, prvim zamenikom generalnog direktora „Ruskih železnica“.

Evropski savez za energetsku za tranziciju saobraćaja

Inicijativa za razvoj infrastrukturu za vozila na gas u celoj EU, kako bi se podstakla uspešna energetska tranzicija saobraćaja prema ugljeničnoj neutralnosti.

Prva Prethodna
1/8
Poslednja Sledeća