Zelena energija

Sunce i vetar danas su najjeftiniji izvori energije

Za najveći deo sveta solarne i vetroelektrane postali su najjeftiniji izvori električne energije, pokazuje analiza koju je sprovela istraživačka firma BloombergNEF (BNEF).

Afričko sunce za vodonik koji će se trošiti u Evropi

Italija se priprema da u budućnosti gasnu mrežu prebaci na transport vodonika, koji će umesto kod kuće proizvoditi iz solarne energije u Severnoj Africi.

Nemačka najavila emitovanje prvih zelenih obveznica

U septembru će Nemačka emitovati svoje prve zelene obveznice, kako bi podržala ekološke projekte i privukla investitore na tržište zelenih obveznica i povećanje ulaganja u zeleniju ekonomija.

Portugal gradi fabriku zelenog vodonika

Energetske i građevinske firme u Portugaliji udružile su se oko projekta izgradnje postrojenja za proizvodnju zelenog vodonika, koji će se proizvodi elektrolizom - pomoću električne energije iz obnovljivih izvora.

Piroćanci izbrisali lokacije za gradnju mini hidrocentrala na Staroj planini

Za danas u podne najavljena je Javna prezentacija novog prostornog plana Pirota, iz koga su izbačene lokacije za MHE na Staroj planini, pišu Južne vesti napominjući da ostaju lokacije na Nišavi.

Apel čuvara reka u BiH Energetskoj zajednici i Evropskoj komisiji: Stop gradnji mini hidrocentrala

Kako bi zaštitili reke i životnu sredinu predstavnici 29 udruženja iz cele Bosne i Hercegovine su poslali otvoreno pismo Energetskoj zajednici i Evropskoj komisiji u kome traže da se zaustavi gradnja malih hidroelektrana.

Stop za one koji krše pravila pri izgradnji malih hidroelektrana

Republika Srpska želi da korišćenje prirodnih resursa bude isključivo u funkciji njenog razvoja a da kršenje pravila vodi do obustave projekta, rekao je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, komentarišući skupštinsku raspravu o koncesijama na gradnju malih hidroelektrana.

Ekološki zahtevi koče norveški bum vetroelektrana

Zbog protesta građana da se njihovom okruženju postavljaju vetrogeneratori Norveška priprema propise koji će pooštriti uslove za gradnju kopnenih vetroparkove.

NIS širi maloprodajnu mrežu KPG-a

Komprimovani prirodni gas (KPG) - gorivo budućnosti od sada i na GAZPROM benzinskoj stanici „Blok 45“ u Beogradu.

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sisteme

U sklopu paketa mera za oživljavanje privrede zbog krize koju je izazvala epidemija COVID-19 italijanska vlada je povećala podršku za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sisteme i sisteme za skladištenje energije.

Prva Prethodna
1/20
Poslednja Sledeća