Zelena energija

Vetroelektrane u Crnoj Gori

Da li su vetroelektrane u interesu građana ili prebogatih kompanija?

Zelena energija Kenijcima donosi energetsku nezavisnost

U Keniji je počela da radi najveća vetroelektrana u Africi, što će doprineti da ova zemlja naredne godine proizvodi električnu energiju samo iz obnovljivih izvora I da bude energetski nezavisna.

Ipak, pozitivan trend u sektoru OIE

Iako je prva polovina godine bila loša za obnovljive izvore energije dugoročni izgledi za investicije u ovaj sektor energetike su pozitivni.

U SAD zeleni kilovati nadmašili energiju iz uglja

tokom aprilu ove godine, po prvi put u istoriji SAD, više struje proizvedeno je iz obnovljivih izvora nego u termoelektranama na ugalj.

Nemački bum solarnih elektrana

Posle stagnacije u Nemaćkoj su prošle godine pušteni u rad novi solarni kapaciteti od 3.000 MW, a taj tempo će se nastaviti i ubrzati ove i narednih godina.

MET Grupa - novi partner u projektu NIS-ovog vetroparka

Švajcarska MET Grupa i NIS zajednički će graditi vetropark kod Plandišta, instalisane snage od 102 MW, koji će imati 34 vetroturbine.

Porast solarnog tržišta u EU za 36 odsto

U Evropskoj uniji tokom 2018. godine je instalisano osam gigavata solarnih energetskih sistema. Holandija je zvezda u usponu

Slab razvoj evropskog vetroenergetskog tržišta

Većina zemalja na Starom kontinentu beleži slab razvoj, dok snažan rast beleže Kina, Indija, Brazil i mnoga druga azijska tržišta, čak i neke afričke zemlje.

Simens potpomaže izgradnju VE Podveležje

Elekrtroprivreda Bosne i Hercegovine potpisala je sa Siemensom ugovor o isporuci i ugradnji vetroagregata za VE Podveležje

Tačka preokreta: nova velika nemačka solarka radiće bez dotacija

Solarka snage od 175 megavata, počeće da isporučuje struju od iduće godine, prvi put po tržišnim, a ne subvencionisanim cenama
(ilustracija, Solarni park nemačke firme EnBW u Tuningenu, radi od maja 2017. godine, površine od 6,4 hektara, snage 4,5 Mw što je dovoljno za snabdevanje 1.400 domaćinstava)

Prva Prethodna
1/18
Poslednja Sledeća