Zelena energija

Piroćanci izbrisali lokacije za gradnju mini hidrocentrala na Staroj planini

Za danas u podne najavljena je Javna prezentacija novog prostornog plana Pirota, iz koga su izbačene lokacije za MHE na Staroj planini, pišu Južne vesti napominjući da ostaju lokacije na Nišavi.

Apel čuvara reka u BiH Energetskoj zajednici i Evropskoj komisiji: Stop gradnji mini hidrocentrala

Kako bi zaštitili reke i životnu sredinu predstavnici 29 udruženja iz cele Bosne i Hercegovine su poslali otvoreno pismo Energetskoj zajednici i Evropskoj komisiji u kome traže da se zaustavi gradnja malih hidroelektrana.

Stop za one koji krše pravila pri izgradnji malih hidroelektrana

Republika Srpska želi da korišćenje prirodnih resursa bude isključivo u funkciji njenog razvoja a da kršenje pravila vodi do obustave projekta, rekao je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, komentarišući skupštinsku raspravu o koncesijama na gradnju malih hidroelektrana.

Ekološki zahtevi koče norveški bum vetroelektrana

Zbog protesta građana da se njihovom okruženju postavljaju vetrogeneratori Norveška priprema propise koji će pooštriti uslove za gradnju kopnenih vetroparkove.

NIS širi maloprodajnu mrežu KPG-a

Komprimovani prirodni gas (KPG) - gorivo budućnosti od sada i na GAZPROM benzinskoj stanici „Blok 45“ u Beogradu.

Vlasnici kuća u Italiji sada mogu besplatno instalirati fotonaponske sisteme

U sklopu paketa mera za oživljavanje privrede zbog krize koju je izazvala epidemija COVID-19 italijanska vlada je povećala podršku za energetsku obnovu zgrada i projekte nadogradnje obnovljivih izvora energije, uključujući fotonaponske sisteme i sisteme za skladištenje energije.

EU proteruje prirodni gas

EU vaga opcije za gasnu mrežu u nultom CO2 svetu i najavljuje obustavljanje finansiranja infrastrukturnih projekata za fosilni gas, kako bi Evropa postala „klimatski neutralna“ do 2050. godine.

Korona kriva za odgađanje ulaganja u vetroelektrane u Evropi

Ulaganja u nove projekte vetroelektrana u Evropi pala su u 2019. godini gotovo 25 odsto, na 19 milijardi evra, a ove se godine se, zbog ekonomske krize podstaknute epidemijom korona virusa očekuje i kašnjenja u finansiranju, saopštila je u utorak industrijska grupa WindEurope.

Holanđani prelaze na „zeleni” vodonik

Naftne kompanije planiraju izgradnju fabrike vodonika u Holandiji, kako bi smanjile emisiju štetnih gasova.

Kapljice kiše mogu proizvoditi struju

Posle višegodišnjih ispitivanja i neuspešnih pokušaja, naučnici su izgleda konačno otkrili princip koji bi nam omogućio da iskoristimo kišne kapi kao izvor energije.

Prva Prethodna
1/20
Poslednja Sledeća