Život

Austrijsko "skretanje u desno"

Ova zemlja je već imala iskustvo sa ulaskom desnih populista u vladu, a nisu ni svi desni populisti isti, kao što ni mnogo šta drugo - nije isto kao u Nemačkoj ili Francuskoj
(lideri Narodne stranke i Partije Sloboda, Sebastijan Kurz i Hajnc Kristijan Štrahe)

Predsednik "dramatično ograničio pijenje alkohola"

Ovo je juče u Češkoj bila udarna vest. Miloš Zeman, ipak, to nije učinio samo zbog skorašnjih predsedničkih izbora, na kojima će se izgleda ponovno kandidovati (i verovatno pobediti)
(Miloš Zeman, predsednik Češke)

Završen ovogodišnji festival Radost Evrope

Ovogodišnja Radost Evrope - najveća i najstarija međunarodna manifestacija dečjeg stvaralaštva, koju podržava NIS, završena je sinoć gala koncertom u Sava centru.

Šta bi tek bilo da je atentator imao prigušivač?

Dosetila se Hilari Klinton i rasplamsala političku raspravu o kontroli nad nabavkom oružja, dok Tramp ćuti "zbog nacionalne žalosti"
(Las Vegas, 04.10.2017 - cveće i sveće za žrtve masakra u Las Vegasu)

Čepom do osmeha i do Ginisa

Sastavljanjem mozaika od plastičnih čepova Čepom do osmeha istoimena humanitarno-ekološka organizacija, koju u okviru programa Zajednici zajednmo podržava NIS kandidovala se za Ginisov rekord.

U Austriji počela da važi zabrana prekrivanja lica

Skidajte feredže i zarove - na bečkom aerodromu počinje da se primenjuje zakonska zabrana prekrivanja lica. Zakon pogađa, uglavnom, zabrađene muslimanke ali je, u stvari, "religiozno neutralan"
(foto, Posle Francuske, Belgije i Holandije, zabrana feredže uvedena je i u Austriji)

Saudijci dozvolili ženama da voze kola

Mediji iz Rijada objavljuju da je u pitanju „istorijsko dostignuće“, koje je naišlo na „radosne reakcije“ ženske populacije uz „duboku zahvalnost kralju“, dok rivali iz regiona podsećaju da je Saudijska Arabija jedna od najnazadnijih zemalja sveta kada su u pitanju ljudska prava. Odluka kralja Salmana stupiće na snagu u junu 2018.
(Saudijke za volanom, Tviter-Al Arabija)

Borković promovisao kvaliteta NISOTEC-a

Uz promociju NISOTEC proizvoda NIS je juče posetiocima Beogradskog sajma upriličio da u prisustvu domaćeg automobiliste i člana NIS Petrol rejsing tima, Dušana Borkovića isprobaju svoje vozačko umeće na specijalnom simulatoru vozila.

Engleski Melanije Tramp - inspiracija duhovite reklame

Jedna zagrebačka škola za strane jezike postavila je bilborde kod Zagreba s Melanijinom slikom i tekstom "Just imagine how far you can gow with a litl bit of english". Posle pretnje tužbom advokata američke "prve dame" odstranila ih je ali je reklama učinila školu poznatom
(foto, Bilbord sa reklamom za školu jezika, sličan liku i delu prve dame Amerike)

Devedeset i peti rođendan atletskih legendi Zatopekovih

Danas će se u njihovoj kući zapevati i srpska narodna pesma "Crven fesić mamo"
(foto, Emil i Dana Zatopek, snimljeni 1995.)

Prva Prethodna
1/119
Poslednja Sledeća