Ekologija

Emisione dozvole poskupljuju, posle dugo godina

Pre manje od godinu dana cena ispuštanja jedne tone CO2 u atmoisferu stajala je nešto više od četiri evra, sada stoji oko 13 evra a svi su izgledi da će i dalje poskupljivati

No pasaran mini hidrocentralama u zaštićenim područjima

„Grešku smo napravili davno - nećemo mini hidrocentrale“, poručio je Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine u vladi Srbije tokom javne rasprave o Nacrtu Zakona o klimatskim promenama u Pirotu, precizirajući da je protiv izgradnje mini hidrocentrala u zaštićenim područjima jer, “ne postoji mini hidrocentrala koja ne narušava životnu sredinu. To je stav ministarstva i moj lični stav i to će tako biti".

NIS ugasio svetla u akciji Sat za našu planetu

I Naftna industrija Srbije se priključila globalnoj ekološkoj akciji Sat za našu planetu.

Raznovrsna ekologičnost elektromobila

Elektromobil pokreće struja proizvedena iz mešavine fosilnih goriva, nuklearne energije i obnoviljivih izvora pa će i njegova ekologičnost ubuduće zavisiti od toga koliko će električna energija biti „zelenija“.

Neophodno odgovorno i stručno upravljanje hemikalijama

Odgovorno i stručno upravljanje hemikalijama i biocidnim proizvodima jedno je od najvažnijih pitanja u zaštiti životne sredine Srbije, jer značajno utiče na ukupan kvalitet životne sredine i zdravlje ljudi.

Žuti karton za ekološki svesnu Nemačku

Savezni upravni sud je odlučio: pri povećanom zagađenju vazduha, automobili s dizel-motorima mogli bi da budu proterani iz gradskih centara. To je značajna pouka za političare i auto-industriju.

Nemački sud odobrio zabranu dizelaša

Kako bi se smanjila količina štetnih materija i gasova u nemačkim gradovima Savezni sud Nemačke je odobrio zabranu saobraćaja vozilima s dizel motorima. Ova mera moraće da se uvodi postepeno i s izuzecima za dostavna vozila.

Brisel članicama - zagađivačima vazduha preti sudom

Nemačkoj, Španiji, Francuskoj, Mađarskoj, Italiji, Češkoj, Rumuniji, Velikoj Britaniji i Slovačkoj – devet članica koje su najgorim po pitanju zagađenja vazduha u Evropskoj uniji, Evropska komisija preti izvođenjem pred Evropski sud pravde.

Zelena vozila protiv zagađenja u Kini

U zaštitu životne sredine u Kini uključile su se tamošnje kompanije za iznajmljivanje vozila, koje su odlučile da pređu u potpunosti na vozila na električni pogon.

Kina ključni igrač u nadzoru okeana

Kina je postala ključni član Argo-a, izgradila i održava mrežu za posmatranje okeana Argo, sa 100 stalnih aktivnih plovila, a u pojedinim trenucima bilo ih je i 204. Prikupljeno je više od 1,8 miliona opservacionih podataka. (foto: brod Kekue / News.cn)

Prva Prethodna
1/35
Poslednja Sledeća