Nauka

Saradnjom do usavršavanja kadrova

Predstavnici NIS-a i i Institut Mihajlo Pupin dogovorili razmenu znanja i iskustava kako bi unapredili stručno i naučno usavršavanje, kao i povezivanje tehnološkog i naučnog rada.

Proglašeni pobednici Omilpijade znanja

Proglašenju pobednika Olimpijade znanja iz ruskog jezika, fizike, hemije i matematike u Ruskoj školi u Beogradu, u organizaciji kompanije NIS prisustvovao je i premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić.

Srpska fizička olimpijada uz podršku NIS-a

Najbolji srednjoškolci takmičili su se na Srpskaoj fizičkoj olimpijadi, petu godinu zaredom, uz podršku kompanije NIS. Nagrađeni takmičari činiće olimpijski tim Srbije koji će nastupiti na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja se u julu ove godine održava u Indoneziji.

Nišlije dobile park znanja

U okviru niškog Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju uz podršku NIS-a otvoren je park znanja.

NIS poklonio laboratoriju budućim naftašima

Moderna laboratorija za naftno-petrohemijsko inženjerstvo otvorena je, uz podršku NIS-a na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu a u okviru Dana NIS-a studenti su imali priliku da slušaju predavanja eksperata i inženjera zaposlenih u NIS-u iz različitih oblasti prerade nafte i gasa.

Mladim fizičarima laboratorija od NIS-a

Prva beogradska gimnazija dobila je novu laboratoriju za fiziku uz podršku NIS-a.

Saradnja NIS-a i Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Zajednički naučno-istraživački projekti, studentska praksa u kompaniji NIS kao i razmena znanja i iskustva, kroz organizovanje uzajamnih gostujućih predavanja, pomoć pri izradi istraživačkih i diplomskih radova, trening programe biće osnov buduće saradnju Ekonomskog fakulteta i ove naftne kompanije.

NIS podržava koncept otvorenog obrazovanja

Domaćin završne konferencije u okviru evropskog TEMPUS projekta BAEKTEL, posvećenog spajanju akademskog i preduzetničkog znanja kroz savremene načine učenja i razmene obrazovnog materijala bio je NIS.

NIS-u Svetosavska nagrada za doprinos obrazovanju

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodelilo je Naftnoj industriji Srbije „Svetosavsku nagradu“ za doprinos obrazovanju u Srbiji.

Strane investicije u Srbiji - preti neoprostiv greh (4)

(Referat sa savetovanja koje je organizovalo Naučno društvo ekonomista Srbije na temu “Strane direktne investicije i privreda Srbije)

Prva Prethodna
1/18
Poslednja Sledeća