Zanimljivosti

Proglašeni pobednici NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika

U Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu održano je finale desete jubilarne NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, realizovane uz podršku kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“. Takmičenje je namenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, svih razreda srednjih škola i gimnazija, kao i studentima, iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. (Foto: NIS)

NIS-u dodeljena povelja Društva matematičara Srbije

Društvo matematičara Srbije dodelilo je kompaniji NIS povelju za dugogodišnju podršku mladim matematičarima i aktivnostima Društva. NIS-u je povelja dodeljena na svečanoj akademiji održanoj u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, povodom obeležavanja 75 godina postojanja Društva matematičara Srbije. Ovom prilikom uručene su i medalje pobednicima Srpske matematičke olimpijade. (Foto: NIS)

Ministarka Begović posetila Naučno-tehnološki centar NIS-a

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije, dr Jelena Begović, posetila je danas Naučno-tehnološki centar (NTC) kompanije NIS u Novom Sadu. (Foto: NIS)

Otvoren šesnaesti Festival nauke uz podršku NIS-a

Ovogodišnji Festival nauke posvećen je prvenstveno negovanju empatije, zajedništva i pružanju podrške najranjivijim društvenim grupama - deci, kao i nastavnicima i obrazovnom sistemu. Većina ranije najavljenih programskih celina realizuje se u punom kapacitetu, sa više od 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije. (Foto: NIS)

Podrška NIS-a državnim projektima u oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite

Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad odobrio je na sednici održanoj 5. maja 2023. godine 60 miliona evra za podršku projektima Vlade Republike Srbije iz oblasti obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite. (Foto: NIS)

Festival nauke besplatno na Beogradskom sajmu

Šesnaesti Festival nauke biće održan u novom terminu, od 17. do 19. maja, u hali 4 Beogradskog sajma, besplatno za sve posetioce. Većina najavljenih programskih celina realizovaće se u punom kapacitetu, zahvaljujući entuzijazmu više od 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije. Festival se više od deset godina održava uz podršku kompanije NIS.

Festival nauke na Beogradskom sajmu uz podršku NIS-a

Pod sloganom „Novo doba“, šesnaesti po redu Festival nauke održaće se od 4. do 6. maja na Beogradskom sajmu. Ovaj najveći naučni događaj u Jugoistočnoj Evropi se više od deset godina održava uz podršku kompanije NIS.

Studentima omogućena plaćena praksa u NIS-u

Studenti koji žele da se prijave za praksu u kompaniji NIS, u okviru programa „NIS Calling“, imaju priliku da to učine do 24. aprila kada ističe konkurs.

Pokrajinska vlada i kompanija NIS u zajedničkom projektu

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev obišli su Dečje selo „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, u kojem su kuće za boravak štićenika renovirane zajedničkom akcijom Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i NIS-a. Cilj akcije bio je unapređenje kvaliteta boravka dece i mladih u selu. (Foto: NIS)

Stručna nastava u NIS-ovom pogonu „Srednji Banat“

Studenti Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, smer „Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa“, imali su priliku da teorijsku i praktičnu nastavu na predmetu „Eksploatacija naftnih i gasnih bušotina“ pohađaju u Pogonu za proizvodnju nafte i gasa „Srednji Banat“ kompanije NIS. (Foto: NIS)

Prva Prethodna
1/21
Poslednja Sledeća