Železnički saobraćaj

Puštena u saobraćaj brza pruga

Elektromotorni voz dabldeker Inter City na promotivnoj vožnji povodom otvaranja rekonstruisane pruge Beograd - Novi Sad stigao je danas u vojvođanski prestonicu posle 33 minuta vožnje. (Beograd, 19.03.2022 - predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom danas se provozao prvim brzim vozom posle puštanja u saobraćaj deonice pruge Beograd - Novi Sad, u okviru međunarodne pruge Beograd - Budimpešta)

Potpisan ugovor za izgradnju tunela

Kompanija Infrastruktura železnice Srbije potpisala je ugovor za izradu projekta i izgradnju tunela dugog 3,3 kilometra na deonici niške pruge Stalać - Đunis sa kompanijom Čajna Relvej 21. biro grupa (China Railway 21 st bureau group) - ogranak Beograd. (Foto: Pixabay)

Dinamička testiranja brze pruge

„Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je danas da u ponedeljak, 17. januara, počinju dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd - Novi Sad. (Radovi na izgradnji vijadukta i tunela „Čortanovci“, infrazs.rs)

Zatvara se železnička stanica Topčider

Železnička stanica Topčider prestaće sa radom od 1. oktobra, a vozovi za Bar i Niš polaziće iz stanice Beograd Centar, saopštilo je danas preduzeće "Srbija voz". (Foto: zeleznicesrbije.com)

Posvećenost železnici

Ministri infrastrukture i saobraćaja zemalja Zapadnog Balkana potpisali su danas u Beogradu na prvom regionalnom Železničkom samitu deklaraciju "Posvećenost železnici", čiji je cilj da se železnica "vrati na pravi kolosek", što podrazumeva da bude "zelena i održiva", i da poveže države regiona, ali i region i Evropu. (Beograd, 13.09.2021 - otvaranje Železničkog samita Zapadnog Balkana 2021. u Beogradu)

Međunarodni voz u Beogradu

Međunarodni voz „Connecting Europe Express”, koji je pokrenula Evropska unija u okviru obeležavanja Evropske godine železnice 2021. i koji će za nešto duže od mesec dana proći kroz 26 država na starom kontinentu, stigao je u Srbiju, na železničku stanicu Beograd Centar.
(Beograd, 13.09.2021 - predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas su sa gostima iz Evropske komisije u železničkoj stanici Beograd Centar - Prokop obišli međunarodni voz "Connecting Europe Express" (Tomislav Momirović, Ana Brnabić Izvor: FoNet))

Uspostavljen teretni saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš-Zaječar

Preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije" saopštilo je danas da je uspostavljen teretni železnički saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš-Zaječar, dugoj 108 kilometara i da je ova remontovana regionalna pruga predata u delimičnu eksploataciju. (Foto: Infrastruktura železnica Srbije)

Predstavljen izgled vagona za beogradski metro

U Starom dvoru večeras je predstavljan izgled vagona za beogradski metro, nakon čega je na platou ispred dvora emitovana 3D projekcija četiri vagona, a o tome kako će oni izgledati od večeras će glasati građani Beograda. (Foto: beograd.rs)

Počeli pripremni radovi za rekonstrukciju pruge Subotica - Horgoš

U železničkoj stanici Horgoš počelo je uklanjanje starih šina i pragova, u okviru pripremnih radova i uređenja gradilišta za početak rekonstrukcije i izgradnje pruge Subotica - Horgoš - državna granica sa Mađarskom, saopštilo je danas preduzeće Infrastrukture železnice Srbije. (Foto: Infrastrukture železnice Srbije)

Rekonstruisano 20 tunela na “Šarganskoj osmici”

Na trasi muzejsko-turističke pruge "Šarganska osmica" u Mokroj Gori završena je rekonstrukciju 20 tunela, a bezbednost na najatraktivnijoj turističkoj pruzi u Srbiji uoči letnje sezonu sada je značajno poboljšana, saopštila je danas kompanija Infrastruktura železnice Srbije. (Foto: infrazs.rs)

Prva Prethodna
1/5
Poslednja Sledeća