Železnički saobraćaj

Dinamička testiranja brze pruge

„Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je danas da u ponedeljak, 17. januara, počinju dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd - Novi Sad. (Radovi na izgradnji vijadukta i tunela „Čortanovci“, infrazs.rs)

Zatvara se železnička stanica Topčider

Železnička stanica Topčider prestaće sa radom od 1. oktobra, a vozovi za Bar i Niš polaziće iz stanice Beograd Centar, saopštilo je danas preduzeće "Srbija voz". (Foto: zeleznicesrbije.com)

Posvećenost železnici

Ministri infrastrukture i saobraćaja zemalja Zapadnog Balkana potpisali su danas u Beogradu na prvom regionalnom Železničkom samitu deklaraciju "Posvećenost železnici", čiji je cilj da se železnica "vrati na pravi kolosek", što podrazumeva da bude "zelena i održiva", i da poveže države regiona, ali i region i Evropu. (Beograd, 13.09.2021 - otvaranje Železničkog samita Zapadnog Balkana 2021. u Beogradu)

Međunarodni voz u Beogradu

Međunarodni voz „Connecting Europe Express”, koji je pokrenula Evropska unija u okviru obeležavanja Evropske godine železnice 2021. i koji će za nešto duže od mesec dana proći kroz 26 država na starom kontinentu, stigao je u Srbiju, na železničku stanicu Beograd Centar.
(Beograd, 13.09.2021 - predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas su sa gostima iz Evropske komisije u železničkoj stanici Beograd Centar - Prokop obišli međunarodni voz "Connecting Europe Express" (Tomislav Momirović, Ana Brnabić Izvor: FoNet))

Uspostavljen teretni saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš-Zaječar

Preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije" saopštilo je danas da je uspostavljen teretni železnički saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš-Zaječar, dugoj 108 kilometara i da je ova remontovana regionalna pruga predata u delimičnu eksploataciju. (Foto: Infrastruktura železnica Srbije)

Predstavljen izgled vagona za beogradski metro

U Starom dvoru večeras je predstavljan izgled vagona za beogradski metro, nakon čega je na platou ispred dvora emitovana 3D projekcija četiri vagona, a o tome kako će oni izgledati od večeras će glasati građani Beograda. (Foto: beograd.rs)

Počeli pripremni radovi za rekonstrukciju pruge Subotica - Horgoš

U železničkoj stanici Horgoš počelo je uklanjanje starih šina i pragova, u okviru pripremnih radova i uređenja gradilišta za početak rekonstrukcije i izgradnje pruge Subotica - Horgoš - državna granica sa Mađarskom, saopštilo je danas preduzeće Infrastrukture železnice Srbije. (Foto: Infrastrukture železnice Srbije)

Rekonstruisano 20 tunela na “Šarganskoj osmici”

Na trasi muzejsko-turističke pruge "Šarganska osmica" u Mokroj Gori završena je rekonstrukciju 20 tunela, a bezbednost na najatraktivnijoj turističkoj pruzi u Srbiji uoči letnje sezonu sada je značajno poboljšana, saopštila je danas kompanija Infrastruktura železnice Srbije. (Foto: infrazs.rs)

Obnova pruge Subotica-Horgoš

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i Krsto Dubroja u ime konzorcijuma Karin Komerc MD doo Verernik i RŽD Internešnal potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica-Horgoš, saopštilo je Ministarstvo. (Beograd, 12.06.2021 - potpisivanje ugovora o rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš - granica sa Mađarskom. Foto: FoNet/MGSI)

Momirović: Prvi brzi Štadlerov voz stiže za pet meseci

Prvi voz za brzine do 200 kilometara na sat, koji je Srbija naručila od komapnije Štadler, biće isporučen za pet meseci, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. (Proizvodni pogon fabrike Štadler u Cirihu. Foto: MGSI)

Prva Prethodna
1/5
Poslednja Sledeća