Dinamička testiranja brze pruge

BM

„Infrastruktura železnice Srbije“ saopštila je danas da u ponedeljak, 17. januara, počinju dinamička testiranja na pruzi za velike brzine Beograd - Novi Sad. (Radovi na izgradnji vijadukta i tunela „Čortanovci“, infrazs.rs)

Planirana dinamička ispitivanja novoizgrađene brze pruge obavljaće „Infrastruktura železnice Srbije“, u saradnji sa specijalizovanom kompanijom Nemačkih železnica „Deutsche Bahn Systemtechnik“.

Testiranje brze pruge će se obavljati fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd - Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara ove godine.

U saopštenju se navodi da će se testiranja obavljati svakodnevno u vremenskom periodu od 7.00 do 17.00. Zbog toga će svakodnevno, od 17. januara do 4. februara ove godine, u periodu od 6.30 do 17.30, biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd - Novi Sad, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozovi na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik.

Dinamičko testiranje obavljaće voz sa mernim kolima specijalizovana za ovakvu vrstu ispitivanja, koja će po deonicama saobraćati duž brze pruge Beograd - Novi Sad.

Za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd - Novi Sad u funkciji će biti dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica i u Kamendinu. Oni će povremeno biti zatvarani u vreme prolaska mernih kola kojima će se obavljati dinamičko testiranje brze pruge.

„Infrastruktura železnice Srbije“ apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima Batajnica i Kamendin da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi, prenosi Fonet.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...