Uspostavljen saobraćaj na šidskoj pruzi

BM

Otvaranjem šidskih koloseka, nakon tri godine, ponovo je uspostavljen direktan putnički saobraćaj na relaciji: BG centar - Šid (preko Rume i Sremske Mitrovice) i BG centar - Mali Zvornik (preko Rume, Šapca i Loznice)
(Ruma, 14.10.2022 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas železničku stanicu Ruma posle završetka rekonstrukcije pruge kod Golubinaca i uspostavljanja železničkog saobraćaja.)

Železnički saobraćaj za građane Rume, Sremske Mitrovice, Šida, Šapca i Loznice ponovo je uspostavljen posle završene rekonstrukcije pruge kod Golubinaca, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović po obilasku železničke stanice Ruma.

“Iako je do Šida rekonstruisan samo jedan kolosek, ipak sam insistirao da se pruga pusti jer želim da se ljudi voze novim vozovima koje smo kupili i osete talas novih investicija u železnicu”, rekao je Momirović a saopštilo ministarstvo.

Otvaranjem šidskih koloseka, nakon tri godine, ponovo je uspostavljen direktan putnički saobraćaj na relaciji: BG centar - Šid (preko Rume i Sremske Mitrovice) i BG centar - Mali Zvornik (preko Rume, Šapca i Loznice), navedeno je u saopštenju.

Momirović je u Rumi naveo da se do Beograda putuje manje od sat vremena, do Sremske Mitrovice sat i deset minuta, do Šapca dva sata, a do Loznice nešto više od dva i po sata. "Insistirao sam sa puštanjem u saobraćaj ove pruge jer ona predstavlja direktnu vezu sa Beogradom za više od 200.000 ljudi", dodao je Momirović.

Naveo je da postoji inicijativa "naših evropskih partnera", pokrenuta direktno iz Ljubljane da se obnovi saobraćaj voza Ljubljana - Zagreb - Beograd.

“Intenzivno radimo sa evropskim fondovima kako bi rekonstruisali kompletnu prugu od Beograda do Šida, čime se potvrđuje da smo železnički lideri na Balkanu”, ocenio je Momirović.

Građane je pozvao da koriste vozove jer na taj način podržavaju "Zelenu agendu" i učestvuju u smanjenju emisije štetnih gasova pošto železnica, kako je rekao, predstavlja ekološki najoptimalniji vid saobraćaja, prenosi Fonet.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...