Uspostavljen teretni saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš-Zaječar

BM

Preduzeće "Infrastruktura železnica Srbije" saopštilo je danas da je uspostavljen teretni železnički saobraćaj na rekonstruisanoj pruzi Niš-Zaječar, dugoj 108 kilometara i da je ova remontovana regionalna pruga predata u delimičnu eksploataciju. (Foto: Infrastruktura železnica Srbije)

U saopštenju se navodi da je teretni saobraćaj uspostavljen polaskom prvog teretnog voza u ponedeljak, 16. avgusta 2021. u 19 sati.

Saobraćaj teretnih vozova na ovoj pruzi obavljaće se tokom 12 sati u toku dana i to u periodu od 19 sati uveče do sedam sati ujutru.

U periodu kada se ne obavlja teretni saobraćaj, odvijaće se finalni radovi na završetku rekonstrukcije pruge, navodi se u saopštenju, a prenosi Fonet.

Rok za tehnički prijem kompletne pruge je 30. oktobar 2021. godine, čime će biti stvoreni uslovi za puštanje u saobraćaj i putničkih vozova na ovoj relaciji.

Ova pruga većim delom je izgrađena do Prvog svetskog rata, a u potpunosti 1922. godine.

Pruga Niš-Zaječar prethodno nije bila rekonstruisana od 1961. godine, zbog čega su vozovi na većem broju deonica ove pruge saobraćali brzinama od 10 do 30 kilometara na sat (km/h).

"Infrastruktura železnice Srbije“ upozorava i upućuje apel pešacima i vozačima na povećanu opreznost prilikom prelaska preko pruge i na putnim prelazima, jer je između Niša i Zaječara ponovo uspostavljen železnički saobraćaj, nakon što pune dve i po godine nije bilo vozova na ovoj pruzi.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...