Novosti i politika

Tajna ruskog eksperimenta

Sitna politička čarka predsednika Donalda Trampa s Kremljom, i imena inženjera poginulih kod Severodvinska, je sve što je javnost doznala o ruskom pogibeljnom pokušaju s oružjem koje se ispituje
(ilustracija, luka u Severodvinsku u Arhangelskoj oblasti gde se dogodila nesreća)

Deo trupa SAD u Nemačkoj seli se u Poljsku?

Prvih dana septembra, predsednik Donald Tramp će doći i u drugu državnu posetu Varšavi, tokom dve godine. Prebacivanje još američkih vojnika u Poljsku, moglo bi biti Trampov “poklon Poljacima”. (Poljski predsednik Duda potpisao je ugovor 12. juna sa Trampom o dolasku 1.000 američkih vojnika koji će ojačati kontigent od 4.500 američkih vojnika već stacioniranih u Poljskoj)

Makron i Putin u oči G7

Pokušaj predsednika Francuske da Moskvi vrati mesto među silama. Da li je koordinator G7 realan ili žrtva viška ambicija?
(arhivska fotografija, susret ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Francuske Emanuela Makrona u Sankt Peterburgu 2018.)

Istraživanje: Nostalgija Rusa za režimom od pre pola veka

Rusi su sve više nostalgični za sovjetskim režimom na prelomu iz 70-80 godina prošlog veka jer je bio "blizak narodu" – za razliku od aktuelne "korumpirane vasti". To je glavni zaključak iz istraživanja nezavisnog sociološko-istraživačkog centra Levada.

Kretšmer i Putin

Anketirani Nemci izjašnjavaju se u prilog boljoj saradnji Nemačke i Rusije. Političari u saveznim država bivše Istočne Nemačke, usvojili su korekciju “ruske politike” za glavno izborno načelo jesenje kampanje, i – u nezgodnu situaciju dovode službeni Berlin.
(foto, Moskva, 02.08.2019 - ruski predsednik Vladimir Putin tokom sednice u Kremlju)

London čeka da Evropa povije rogove

Premijer Britanije odbija da pođe bilo u Berlin bilo u Pariz, dok lideri Evrope ne prihvate da iznova pregovaraju o Bregzit postupku. Koja će od dve strane popustiti?
(foto, britanski premijer Boris Džonson škotska premijerka Nikola Stardžon u Edinburgu 29. jula 2019.)

Irci i Škoti ne žele Bregzit Kraljevstvo

Sve više ljudi u Severnoj Irskoj i Škotskoj, postavlja pitanje oportunizma dalje unije unutar engleskog Kraljevstva, upozorio premijer Republike Irske
(foto, Predsednik vlade Republike Irske Leo Varadkar)

Ustoličenje Borisa Džonsona

S Džonsonom u “broju 10”, najviša ovlašćenja britanske vlasti predata su čoveku o kome liberalni Gardian navodi da je politički klovn. Štampa koja reflektuje stav desnice misli suprotno, da je novi predsednik vlade spasilac Britanije
(London, 25.07.2019 - novi britanski premijer Boris Džonson u Donjem domu Parlamenta u Londonu)

Španski orden za ambasadora Prokića

Danku Prokiću svečano uručeno odlikovanje za izuzetan doprinos odnosima Španije i Srbije koji traju duže od jednog veka
(foto, Beograd, 22.jul, 2019. - Španski ambasador Bartolomeo Molina i srpski diplomata Danko Prokić)

Zelenski osvojio i Radu Ukrajine

Rivali šefa države, arhitekte stanja žigosanog rezultatom nedavnih predsedničkih izbora, odbačeni na političku periferiju glasovima za novu Radu. Međutim, predsednik Ukrajine je automatski bez “alibija”, u slučaju da kao lider koji je široko pobudio nadu - ipak ne uspe
(Kijev, 21.07.2019 - predsednik Vladimir Zelenski, sa suprugom glasa na parlamentarnim izborima u Ukrajini: Volodymyr Zelenskiy, Olena Zelenska)

Prva Prethodna
1/287
Poslednja Sledeća