Rudarstvo i metalurgija

Antić: Srbija je većinski vlasnik Trepče

Svaki razgovor o Trepči, a oni će morati da budu pokrenuti, dočekujemo spokojno, uvereni u snagu naših argumenata, a to je pre svega nepobitno većinsko vlasništvo, ocenio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Kinezi u RTB Bor ulažu 1,46 milijardi dolara

Da bi postao većinski vlasnik (63 odsto) RTB Bor kineski Ziđin treba da isplati svih 350 miliona dolara za tenderom predviđenu obaveznu dokapitalizaciju. Kinezi će, ukupno, u RTB Bor tokom narednih šest godina investirati 1,46 milijardi dolara.

Antić: Kineski Ziđin i ruski U gold u trci za RTB Bor

Tenderska komisija danas je donela odluku da prijave kineske kompanije Ziđin i ruske firme U gold ispunjavaju uslove za učešće na tenderu za strateško partnerstvo u RTB Boru, rekao je minister rudarstva i energetike, Aleksandar Antić.

Antić: Rudarstvo u Srbiji ima budućnost

Svim zaposlenima u rudarskom sektoru Srbije, u kojem radi oko 25.000 ljudi, čestitam Dan rudara - 6. avgust. Rudarstvo ima budućnost u Srbiji. U ovom sektoru će se realizovati veliki broj investicija, poručio je srpski minister rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Grčić: Bez rudara nema energetske bezbednosti Srbije

Samo rudari znaju koliko je truda, snage, znanja i požrtvovanosti potrebno da bi građani i privreda Srbije bili energetski sigurni, svakog dana u godini, i danju i noću, po velikim vrućinama i hladnoćama, kiši i blatu,” poručio je Milorad Grčić, v. d. direktor Elektroprivrede Srbije povodom 6. avgusta Dana rudara.

Tramp protiv uvoza urana iz bivših sovjetskih republika

Američki predsednik Donald Tramp najavljuje oživljavanje domaće proizvodnje urana, da bi smanjio uvoznu zavisnost od bivših država SSSR - Rusije, Kazahstana i Uzbekistana.

Rašće potražnja za čelikom u EU

Evropsko udruženje za čelik Eurofer procenjuje da će i ove godine, zbog konstantnog snažnog rasta narudžbna u industriji i građevinskom sektoru, potražnja za ovom sirovinom porasti.

Britanci zainteresovani za rudarski sektor u Srbiji

Firme iz Velike Britanije zainteresovane wsu za još veće poslovanje u rudarskom sektoru u Srbiji, a Aleksandar Antić, srpski minister rudarstva i energetike je britanskom ambasadoru Denisu Kifu rekao da je potrebno unaprediti ekonomske odnose dve zemlje, kao i da očekuje veće prisustvo engleskih firmi u Srbiji, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije.

Sve bliže realizaciji otvaranje rudnika jadarita u Srbiji

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju između Vlade Republike Srbije i kompanije Rio Tinto u vezi implementacije Projekta Jadar, omogućiti formiranje zajedničkih radnih grupa između Vlade i ove kompanije, a sve u cilju otvaranja rudnika za eksploataciju litijuma i bora u okolini Loznice. Ukoliko se ovaj projekat realizuje proizvodnja u Srbiji će da zadovolji značajan deo svetske potražnje za litijumom i boratima.

Kinezi stvorili novog giganta u sektoru čelika

Kina je zvanično oformila novog nacionalnog lidera u oblasti proizvodnje čelika, spajajući dve velike čeličane, javlja agencija Frans pres.

Prva Prethodna
1/18
Poslednja Sledeća