Psihologija

Fejsbuk spaja ljude ali ih čini nesrećnijima

Na prvi pogled, Fejsbuk je izvor neocenjivog značaja za ispunjavanje osnovne ljudske potrebe za socijalnom komunikacijom ali....
(foto Etan Kros, psiholog)

DA SAM SE VIŠE STARAO O SINU...

Otac norveškog serijskog ubice Breivika, ugledni diplomata u penziji, oseća indirektnu krivicu za ono što je učinio sin koji je imao godinu dana kada su se roditelji razveli (foto: Anders Breivik na putu do suda)

DEPRESIJA I GRCI

Depresija postaje planetarni problem. Depresija i njoj slični psihički poremećaji zauzeće do 2030. vrh liste zdravstvenih problema koji pogađaju svetsko stanovništvo. Velike promene, uz pritisak MMF, EU i gubitak nacionalnog i ličnog samopoštovanja dovodi i grčko društvo u slojevitu psihološku depresiju.

SAMOUBISTVA AMERIČKIH VETERANA

Vijetnamski rat izazvao više američkih žrtava pošto je završen nego dok je trajao. Petina povratnika iz ratova u Iraku i Avganistanu imaju trajna oštećenja na mozgu, manje se gine nego ranije ali se vraćaju s još težim traumama nego vijetnamski veterani.

NEGATIVNA ENERGIJA PORAZILA FAVORITA ZA PREDSEDNIKA?

Crna magija i dalje jaše na Balkanu...

NE MISLITE MNOGO NA SVOJ MOBILNI TELEFON

Lažno zračenje može da izazove stvaran bol

ON NIJE TOLIKO PAMETAN KOLIKO MISLI

Britanski istraživač tvrdi da je ego muškarca često veći od njegovog stvarnog koeficijenta inteligencije. Međutim, mnogi će se iznenaditi kada pročitaju šta žene misle o muškom intelektu.

LAŽI IZ SPAVAĆE SOBE

Zašto su seks i laži loši partneri u postelji i koje su najčešće laži kojima partneri pribegavaju u intimi ispod pokrivača?

MANJE (INFORMACIJA) JE BOLJE

Mnogo je onih koji previše razmišljaju pre donošenja važnih odluka

KOLIKO JE POTREBNO ZA SREĆU

Istraživanjem je utvrđeno da Amerikanci, kada im se događaju loše stvari, to mnogo teže podnose od Japanaca ili Korejaca

Prva Prethodna
1/2
Poslednja Sledeća