Drumski saobraćaj

Otvorena deonica auto-puta od Preljine do Pakovraće

Na auto-putu "Miloš Veliki" danas je za saobraćaj otvorena deonica Preljina-Pakovraće, dužine oko 11,5 kilometara. (Čačak, 30.01.2022 - Otvaranje deonice Preljina-Pakovraće na auto-putu Miloš Veliki čemu je prisustvovala predsednica Vlade Ana Brnabić. Foto: Fonet)

Otvoren most "Bratoljub"

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin otvorili su danas most "Bratoljub" na Drini kod Bratunca, kao i granični prelaz i carinski terminal Bosne i Hercegovine i Srbije.

Most na Savi pre roka

Most na Savi kod Šapca biće završen pola godine pre roka a Šabac dobija i novih 11 lokalnih puteva, obećao je danas ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska tog gradilišta sa direktorom Кoridora Srbije Aleksandrom Antićem i gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem.

Otvoren most Svilaj preko reke Save

Prekogranični most Svilaj je deo deonice Koridora 5C čiju je izgradnju finansirala EU sa 24,5 miliona evra, kao i Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka sa 67 miliona evra.
(Donji Svilaj, 30.09.2021 - predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i premijer Hrvatske Andrej Plenković na svečanom otvaranju mosta Svilaj preko reke Save u Donjem Svilaju, BiH. Foto: Fonet)

Veći promet vozila tokom leta

Srpskim auto-putevima je u periodu od juna do avgusta prošlo 19.555.869 vozila, saopštilo je danas javno preduzeće Putevi Srbije. (Foto: Naplatna stanica Stara Pazova. Izvor: Putevi Srbije)

U Parizu makimalna brzina automobila ograničena na 30 km na sat

Dosad je maksimalna brzina iznosila 50 kilometara (Gradske vlasti očekuju od novog propisa, kako su istakle, “više bezbednosti u saobraćaju i manje buke”. Foto: Pixabay)

Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić potpisali su ugovor sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong grupa" o izgradnji deonice brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (petlja Požarevac) do Golupca. Ukupna dužina buduće brze saobraćajnice je 67,94 kilometra i trebalo bi da bude završena do novembra 2024. godine.

Put od nigde do nikuda

Jedan od najskupljih puteva na svetu se nakon planina i klisura preko kojih prolazi završava u blatnjavom polju u zaseoku sa dvadesetak kuća od kojih su mnoge prazne, piše Njujork tajms opisujući deonicu autoputa Bar - Boljare, koju naziva putem od nigde do nikuda. (Foto: monteput.me)

Gradnja Gružanskog koridora

Srbija će sama obezbediti sredstva za realizaciju Gružanskog koridora, na kome će stoprocentno raditi srpske građevinske kompanije sa našim inženjerima i radnicima, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. (Foto: FoNet/MGSI)

Nove tehnologije u izgradnji mosta

U toku su betonski radovi na izradi donjeg i gornjeg stroja mosta preko reke Save na deonici Sremska Rača - Kuzmin, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. U izgradnji mosta prvi put na teritoriji Srbije se primenjuju roboti i posebni laseri za skidanje nečistoća sa čelika, koje pomažu da se dostigne vrhunski kvalitet čelične konstrukcije mosta. (Foto: FoNet/MGSI)

Prva Prethodna
1/5
Poslednja Sledeća