Drumski saobraćaj

SAOBRAĆAJ U ATINI – OČEKUJTE NEOČEKIVANO

Grci smatraju da njihovi političari ne poštuju nikakve zakone i za to nisu kažnjavani, pa to služi kao izgovor za opšte nepoštovanje zakona, ali i saobraćajnih propisa
(ilusracija, Atinjani u saobraćajnim gužvama i zastojima provode duge časove)

AUSTRIJA: USKORO DRASTIČNE KAZNE ZA PREBRZU VOŽNJU - ODUZIMANJE VOZILA!

Za vožnju preko 130 km na sat u naseljenom mestu, kao i preko 220 km na sat na auto-putu oduzimaće se automobil
(ilustracija, Pretpostavlja se da će ove kazne biti usvojene do kraja ovog meseca, tj još za vreme turističke sezone)

Otvaranje dela autoputa Ruma - Šabac sledećeg septembra

Naš cilj je da sledećeg septembra otvorimo deo autoputa koji će spojiti Rumu i Šabac i fantastičan most na Savi, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović posle obilaska radova na petlji Hrtkovci u okviru izgradnje autoputa Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica. (Hrtkovci, 12.09.2022 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović posetio je radove na petlji Hrtkovci, u okviru izgradnje autoputa Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica)

Otvorena deonica obilaznice oko Zrenjanina

Deonica obilaznice oko Zrenjanina danas je puštena u saobraćaj, a plan je da na proleće počnu radovi i na petom sektoru obilaznice čija je dužina nešto kraća od četiri kilometra.
(Zrenjanin, 09.08.2022 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas puštanju u saobraćaj deonice Obilaznice oko Zrenjanina. Izvor: FoNet/MGSI)

RUSKI "AVTOVAZ" RADI NA SVOM PRVOM ELEKTROMOBILU e-LARGUS

Marka "Lada" i "fabrika Avtovaz" , koji prozvodi "Ladu", pripadali su grupaciji Reno (Renault) koja ih je pre nekoliko meseci oglasila na prodaju
(ilustracija, ruska Lada na bazi Dačije, biće prvi elektromobil Avtogaza)

KINESKA FABRIKA NIO PROBIJAĆE SE U EVROPI S NAJJEVTINIJIM ELEKTROMOBILIMA

Kineska industrija automobila namerava da u Mađarskoj podigne fabriku elektromobila i fabriku baterija za svoje automobile
(ilustracija, Nio je razvio svoj brend pod imenom Project Firefli, sa ciljem - ponuditi jeftine električne automobile počevši od oko 15.000 dolara. Pošto Nio nudi vrhunska vozila sa mnogo višim cenama, ima smisla da kompanija napravi jasnu razliku između ove dve linije)

NEMCI SNIŽAVAJU DOTACIJE ZA ELEKTROMOBILE - NISU VIŠE POTREBNE!

"Elektromobili su sve omiljeniji, u dogledno vreme neće im biti potrebna državna podrška", obrazložio je ministar za privredu Robert Habek
(ilustracija, Folksvagenov elektroauto, najpopularniji u Nemačkoj)

Otvaranje Pelješkog mosta

Posle gotovo deset godina planiranja i četiri godine izgradnje, danas će svečano biti otvoren Pelješki most, koji će spojiti severnu i južnu Dalmaciju, prvi pešaci moći će da pređu most već od 10 sati, a najavljeno je da će saobraćaj novim mostom krenuti u ponoć. (Foto: vlada.gov.hr)

Moravski koridor za tri godine

Moravski koridor je najveće gradilište u našoj zemlji i na njemu je trenutno zaposleno više od 3.600 hiljada radnika i to u trenutku kada je u Evropi rat i kada niko ne razmišlja o javnim investicijama, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i najavio da će ta saobraćajnica biti završena za tri godine. (Foto:FoNet/MGSI)

Otvaranje prve deonice autoputa Bar - Boljare

Prva deonice autoputa Bar - Boljare, od Smokovca do Mateševa, biće svečano otvorena sutra uveče, povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore. (Ukupna dužina deonice je 41,5 kilometara, sa 20 mostova na glavnoj trasi, devet mostova na rampama petlji, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova, 16 dvocevnih tunela. Foto: YouTube screenshot)

Prva Prethodna
1/6
Poslednja Sledeća