Drumski saobraćaj

Most na Savi pre roka

Most na Savi kod Šapca biće završen pola godine pre roka a Šabac dobija i novih 11 lokalnih puteva, obećao je danas ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska tog gradilišta sa direktorom Кoridora Srbije Aleksandrom Antićem i gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem.

Otvoren most Svilaj preko reke Save

Prekogranični most Svilaj je deo deonice Koridora 5C čiju je izgradnju finansirala EU sa 24,5 miliona evra, kao i Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka sa 67 miliona evra.
(Donji Svilaj, 30.09.2021 - predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i premijer Hrvatske Andrej Plenković na svečanom otvaranju mosta Svilaj preko reke Save u Donjem Svilaju, BiH. Foto: Fonet)

Veći promet vozila tokom leta

Srpskim auto-putevima je u periodu od juna do avgusta prošlo 19.555.869 vozila, saopštilo je danas javno preduzeće Putevi Srbije. (Foto: Naplatna stanica Stara Pazova. Izvor: Putevi Srbije)

U Parizu makimalna brzina automobila ograničena na 30 km na sat

Dosad je maksimalna brzina iznosila 50 kilometara (Gradske vlasti očekuju od novog propisa, kako su istakle, “više bezbednosti u saobraćaju i manje buke”. Foto: Pixabay)

Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić potpisali su ugovor sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong grupa" o izgradnji deonice brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (petlja Požarevac) do Golupca. Ukupna dužina buduće brze saobraćajnice je 67,94 kilometra i trebalo bi da bude završena do novembra 2024. godine.

Put od nigde do nikuda

Jedan od najskupljih puteva na svetu se nakon planina i klisura preko kojih prolazi završava u blatnjavom polju u zaseoku sa dvadesetak kuća od kojih su mnoge prazne, piše Njujork tajms opisujući deonicu autoputa Bar - Boljare, koju naziva putem od nigde do nikuda. (Foto: monteput.me)

Gradnja Gružanskog koridora

Srbija će sama obezbediti sredstva za realizaciju Gružanskog koridora, na kome će stoprocentno raditi srpske građevinske kompanije sa našim inženjerima i radnicima, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. (Foto: FoNet/MGSI)

Nove tehnologije u izgradnji mosta

U toku su betonski radovi na izradi donjeg i gornjeg stroja mosta preko reke Save na deonici Sremska Rača - Kuzmin, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. U izgradnji mosta prvi put na teritoriji Srbije se primenjuju roboti i posebni laseri za skidanje nečistoća sa čelika, koje pomažu da se dostigne vrhunski kvalitet čelične konstrukcije mosta. (Foto: FoNet/MGSI)

Važna obilaznica oko Užica

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra. (Užice, 30.06.2021 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je u radnoj poseti Užicu i opštini Čajetina obišao aktuelne radove na rekonstrukciji puteva u tom kraju Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Fruškogorski koridor gradiće kineski CRBC

Izgradnja brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, čija izgradnja treba da počne naredne godine bi, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo da bude puštena u saobraćaj do 15. marta 2024. godine.

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća