Drumski saobraćaj

Veći promet vozila tokom leta

Srpskim auto-putevima je u periodu od juna do avgusta prošlo 19.555.869 vozila, saopštilo je danas javno preduzeće Putevi Srbije. (Foto: Naplatna stanica Stara Pazova. Izvor: Putevi Srbije)

U Parizu makimalna brzina automobila ograničena na 30 km na sat

Dosad je maksimalna brzina iznosila 50 kilometara (Gradske vlasti očekuju od novog propisa, kako su istakle, “više bezbednosti u saobraćaju i manje buke”. Foto: Pixabay)

Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić potpisali su ugovor sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong grupa" o izgradnji deonice brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (petlja Požarevac) do Golupca. Ukupna dužina buduće brze saobraćajnice je 67,94 kilometra i trebalo bi da bude završena do novembra 2024. godine.

Put od nigde do nikuda

Jedan od najskupljih puteva na svetu se nakon planina i klisura preko kojih prolazi završava u blatnjavom polju u zaseoku sa dvadesetak kuća od kojih su mnoge prazne, piše Njujork tajms opisujući deonicu autoputa Bar - Boljare, koju naziva putem od nigde do nikuda. (Foto: monteput.me)

Gradnja Gružanskog koridora

Srbija će sama obezbediti sredstva za realizaciju Gružanskog koridora, na kome će stoprocentno raditi srpske građevinske kompanije sa našim inženjerima i radnicima, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. (Foto: FoNet/MGSI)

Nove tehnologije u izgradnji mosta

U toku su betonski radovi na izradi donjeg i gornjeg stroja mosta preko reke Save na deonici Sremska Rača - Kuzmin, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. U izgradnji mosta prvi put na teritoriji Srbije se primenjuju roboti i posebni laseri za skidanje nečistoća sa čelika, koje pomažu da se dostigne vrhunski kvalitet čelične konstrukcije mosta. (Foto: FoNet/MGSI)

Važna obilaznica oko Užica

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra. (Užice, 30.06.2021 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je u radnoj poseti Užicu i opštini Čajetina obišao aktuelne radove na rekonstrukciji puteva u tom kraju Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture)

Fruškogorski koridor gradiće kineski CRBC

Izgradnja brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, čija izgradnja treba da počne naredne godine bi, kako je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo da bude puštena u saobraćaj do 15. marta 2024. godine.

Evropski savez za energetsku za tranziciju saobraćaja

Inicijativa za razvoj infrastrukturu za vozila na gas u celoj EU, kako bi se podstakla uspešna energetska tranzicija saobraćaja prema ugljeničnoj neutralnosti.

Završen novi autoput Moskva – Petrograd kroz močvare i pustare

To je alternativa dosadašnjem auto-putu koji je postao prepterećen i spor
(foto, novi autoput između dva najveća grada u Rusiji, dug 684 kilematra)

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća