Drumski saobraćaj

Rekonstruisan granični prelaz Kotroman

U Mokroj Gori danas je, posle trogodišnjih radova, obeležen završetak rekonstrukcije graničnog prelaza Kotroman, između Srbije i Bosne i Hercegovine.
(Kotroman, 27.06.2022 - Modernizovani granični prelaz Kotroman između Srbije i BiH zvanično je otvoren u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelea Žiofrea)

Potpisan sporazum o izgradnji auto-puta Beograd - Temišvar

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Rumunije o izgradnji auto-puta Beograd - Temišvar potpisali su Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Sorin-Mihai Grindeanu, ministar transporta Rumunije

Otvoren prvi most između Rusije i Kine

Prvi drumsko-železnički most između Rusije i Kine, koji je izgrađen preko reke Amur između mesta Blagovešćensk na ruskoj i grada Heihe na kineskoj strani, danas je otvoren za automobile i kamione, a najavljeno je da će prvi vozovi preko tog mosta krenuti u aprilu, objavila je agencija TASS. (Foto: YouTube screenshot)

Otvorena deonica auto-puta od Preljine do Pakovraće

Na auto-putu "Miloš Veliki" danas je za saobraćaj otvorena deonica Preljina-Pakovraće, dužine oko 11,5 kilometara. (Čačak, 30.01.2022 - Otvaranje deonice Preljina-Pakovraće na auto-putu Miloš Veliki čemu je prisustvovala predsednica Vlade Ana Brnabić. Foto: Fonet)

Otvoren most "Bratoljub"

Ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin otvorili su danas most "Bratoljub" na Drini kod Bratunca, kao i granični prelaz i carinski terminal Bosne i Hercegovine i Srbije.

Most na Savi pre roka

Most na Savi kod Šapca biće završen pola godine pre roka a Šabac dobija i novih 11 lokalnih puteva, obećao je danas ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska tog gradilišta sa direktorom Кoridora Srbije Aleksandrom Antićem i gradonačelnikom Šapca Aleksandrom Pajićem.

Otvoren most Svilaj preko reke Save

Prekogranični most Svilaj je deo deonice Koridora 5C čiju je izgradnju finansirala EU sa 24,5 miliona evra, kao i Evropska banka za obnovu i razvoj i Evropska investiciona banka sa 67 miliona evra.
(Donji Svilaj, 30.09.2021 - predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i premijer Hrvatske Andrej Plenković na svečanom otvaranju mosta Svilaj preko reke Save u Donjem Svilaju, BiH. Foto: Fonet)

Veći promet vozila tokom leta

Srpskim auto-putevima je u periodu od juna do avgusta prošlo 19.555.869 vozila, saopštilo je danas javno preduzeće Putevi Srbije. (Foto: Naplatna stanica Stara Pazova. Izvor: Putevi Srbije)

U Parizu makimalna brzina automobila ograničena na 30 km na sat

Dosad je maksimalna brzina iznosila 50 kilometara (Gradske vlasti očekuju od novog propisa, kako su istakle, “više bezbednosti u saobraćaju i manje buke”. Foto: Pixabay)

Potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice do Golupca

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić potpisali su ugovor sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong grupa" o izgradnji deonice brze saobraćajnice od auto-puta Beograd-Niš (petlja Požarevac) do Golupca. Ukupna dužina buduće brze saobraćajnice je 67,94 kilometra i trebalo bi da bude završena do novembra 2024. godine.