Potpisan sporazum o izgradnji auto-puta Beograd - Temišvar

BM

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Rumunije o izgradnji auto-puta Beograd - Temišvar potpisali su Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Sorin-Mihai Grindeanu, ministar transporta Rumunije

“Putevi grade još snažnija prijateljstva i obezbeđuju bolji kvalitet života, a izgradnjom novog modernog auto-puta od Beograda do Temišvara, ova dva grada biće udaljeni na samo sat vremena vožnje”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović je, nakon potpisivanja Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Rumunije o izgradnji auto-puta Beograd - Temišvar u četvrtak uveče istakao da od 2016. godine, a i ranije, postoji snažna volja da Beograd, ali i Pančevo i Vršac povežemo sa Temišvarom, saopštilo je Ministarstvo.

“U Srbiji kada se govori o tradicionalnim prijateljima i kada se govori o prijateljima sa kojima prijateljstvo stotinama godina nije poljuljano, uvek se govori o Rumuniji”, dodao je Momirović.

Potpisan sporazum o izgradnji auto-puta Beograd - Temišvar
Temišvar, 24.06.2022 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović i ministar transporta Rumunije Sorin-Mihai Grindeanu potpisali su Sporazum o izgradnji auto-puta Beograd - Temišvar (Tomislav Momirović, Sorin-Mihai Grindeanu)

Sporazum o utvrđivanju detalja za povezivanje auto-puta Beograd - Vatin (RS) i auto-puta Temišvar - Moravica (RO) potpisali su u Temišvaru Momirović i ministar transporta Rumunije Sorin-Mihai Grindeanu.

Ugovorne strane će uspostaviti vezu između dve države direktnim povezivanjem auto-puta Beograd - Vatin (državna granica), koji će biti dužine 65 kilometara sa srpske strane i sa rumunske strane auto-put Temišvar - Moravica (državna granica), dužine oko 78 kilometara, navedeno je u saopštenju.

Dva auto-puta će prolaziti kroz zajedničku državnu granicu i međusobno se povezivati, poštujući karakteristike koje obezbeđuju bezbednost i sigurnost drumskog saobraćaja. Na spoju dva auto-puta, ugovorne strane će izgraditi granične prelaze na teritoriji dve države, prenosi Fonet.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...