NEMCI SNIŽAVAJU DOTACIJE ZA ELEKTROMOBILE - NISU VIŠE POTREBNE!

ML

"Elektromobili su sve omiljeniji, u dogledno vreme neće im biti potrebna državna podrška", obrazložio je ministar za privredu Robert Habek
(ilustracija, Folksvagenov elektroauto, najpopularniji u Nemačkoj)

Nemačka će od Nove godine smanjiti finansijsku podršku kupaca elektromobila, najavljuje Rojters. Vladina koalcija složila se o tome da, s obzirom na rastuću sklonost kupaca prema elektromobilima, ta podrška nije više neophodna, izjavio je ovim povodom ministar za privredu Robert Habek (Habeck).

Prema izvorima iz vlade, ova podrška će se ukinuti sasvim, čim se iscrpi paket od 3,4 milijarde evra koji je u budžetu bio predviđen za dve godine.

"Elektromobili su sve omiljeniji, u dogledno vreme neće im biti  potrebna državna podrška", obrazložio je Habek.

Prema planu koalicione vlade socijaldemokrata, Zelenih i liberala FDP, od Nove godine podrška elektromobila cene ispod 40 hiljada evra sniziće se sadašnjih 6.000 na 4.500 evra, a 2024. na 3.000. Za auta skuplja od 40 hiljada, potpora se 2023. smanjuje sa sadašnjih 5.000 na 3.000 evra. Za auta skuplja od 65 hiljada evra sada ne postoji ova potpora, a od 2024. to će važiti a sva auta s cenom preko 45.000 evra. Vlada ukida i sadašnju podršku u kupovini plag-in (plug-in) hibridnih auta, kao i podršku kupovine službenih auta (važiće samo za privatna).

Prodaja elektro-auta lane je na ovom najvećem automobilskom tržištu u Evropi skoro udvostručena u odnosu na 2020. zahvaljući delimično i državnoj potpori. Sada se na nemačkim putevima kreće preko 600 hiljada auta, pokretanih električnom energijom. Ako se tome dodaju i hibridna vozila to je oko milion. Udeo električnih vozila prilikom registracije novih vozila sada iznosi oko 14 posto. Najveći udeo na tržištu ima Folksvagen, odmah za njim je Tesla. 

Šefica Udruženja proizvodjača auta (VDA) Hildegard Miler (Muller) je, međutim, oštro kritikovala smanjivanje podrške elektromobilima. To je u, vreme rastućih troškova, prema njoj, neshvatljivo. Ne sviđa joj se ni ukidanje subvencije za službena auta jer je "prelazak na električni pogon nužan kod svih tipova voznog parka".


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...