Otvaranje dela autoputa Ruma - Šabac sledećeg septembra

BM

Naš cilj je da sledećeg septembra otvorimo deo autoputa koji će spojiti Rumu i Šabac i fantastičan most na Savi, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović posle obilaska radova na petlji Hrtkovci u okviru izgradnje autoputa Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica. (Hrtkovci, 12.09.2022 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović posetio je radove na petlji Hrtkovci, u okviru izgradnje autoputa Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica)

Momirović je ocenio da je to strateški važan infrastrukturni projekat u tom delu Srbije i jedan od deset projekata autoputeva i brzih saobraćajnica koje se trenutno realizuju bez prekida, navodi se u saopštenju Ministarstva.

„Uprkos činjenici da je u Evropi rat, kada energetska kriza razdire ceo stari kontinent, mi uspevamo da očuvamo investicije, radna mesta i održimo nisku cenu energenata za naše građane”, rekao je Momirović.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić rekao je da se svi radovi i aktivnosti odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom.

„Na čitavoj trasi autoputa i brze saobraćajnice Ruma - Šabac - Loznica radi 460 radnika sa oko 350 jedinica mehanizacije, dok se najintezivnije aktivnosti izvode na deonici autoputa Ruma - Šabac”, rekao je Antić.

Ukupna dužina deonice je oko 78 kilometara, od čega je autoput Ruma - Šabac dužine 22,08 kilometara, a dužina deonice Šabac - Loznica koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice je oko 55 kilometara, dodaje se u saopštenju, a prenosi Fonet.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma - Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac - Loznica zaključen je sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt, a cena radova je 467,5 miliona evra.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...