RUSKI "AVTOVAZ" RADI NA SVOM PRVOM ELEKTROMOBILU e-LARGUS

ML

Marka "Lada" i "fabrika Avtovaz" , koji prozvodi "Ladu", pripadali su grupaciji Reno (Renault) koja ih je pre nekoliko meseci oglasila na prodaju
(ilustracija, ruska Lada na bazi Dačije, biće prvi elektromobil Avtogaza)

Ruski proizvođač automobila "AVTOVAZ" priprema proizvodnju svog prvog elektromobila - zvaće se, kako piše ruski veb Naked Science, e-Largus, a prozvodiće se u Iževsku. 

Largus je u suštini elektro-pogonu prilagođena Dačija Logan MVCV. Marka "Lada" i "fabrika Avtovaz" , koji prozvodi "Ladu", pripadali su grupaciji Reno (Renault), kao i "Dačija", koja ih je pre nekoliko meseci oglasila na prodaju. Novi električni model proizvodiće se u raznim verzijama - zavisno od radijusa kretanja na jedno punjenje, što zavisi prvenstveno od snage baterije. Očekuje se da će biti testiran 2023. a serijska proizvodnja treba da počne 2024.

Saznaje se, takođe, da će "Dačija Logan MCV" s jednim punjenjem baterije da pređe oko 250 kilometara. U furgon verziji imaće nosivost od 800 kilograma tereta, a u putničkoj verziji pet ili sedam mesta.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...