AUSTRIJA: USKORO DRASTIČNE KAZNE ZA PREBRZU VOŽNJU - ODUZIMANJE VOZILA!

ML

Za vožnju preko 130 km na sat u naseljenom mestu, kao i preko 220 km na sat na auto-putu oduzimaće se automobil
(ilustracija, Pretpostavlja se da će ove kazne biti usvojene do kraja ovog meseca, tj još za vreme turističke sezone)

U Austriji se pripremaju drastične kazne za prebrzu vožnju kojima se predviđa čak i oduzimanje automobila (što je, koliko je poznato, jedinstveno u svetu), javlja nacionalna agencija APA. Pretpostavlja se da će ove kazne biti usvojene do kraja ovog meseca, tj još uvek u jeku turističke sezone.

Prema ministarki Leonori Gevesler (Gewesler), posle oduzimanja automobila vozaču, uhvaćenom u prebrzoj vožnji, sledi prodaja oduzetog vozila na licitaciji. Oko 70 posto tako dobijenih sredstava ići će u novi državni fond za poboljšanje bezbednosti u saobraćaju. Ostatak od 30 posto ide u kasu grada ili opštine u kojima je učinjen ovaj prekršaj u vožnji.

Ukoliko auto nije u vlasništvu vozača, koji je kažnjen za brzu vožnju, dotični vozač biće, uz visoku novčanu kaznu, kažnjen čak doživotnom zabranom upravljanja motornim vozilom u Austriji.

"Visoko prekoračivanje maksimuma brzine nije nikakav frajerski delikt", izjavio je ovim povodom poslanik Stranke zelenih Herman Veratšing ( Hermann Weratschnig). A lider narodnjaka Andreas Otenšlager (Hermann Weratschnig)  je dodao da "auto na autoputu nije nikakva igračka već može biti smrtonosna opasnost". 

U Austriji dozvoljena maksimala brzina vožnja u naseljenom mestu do 50 km na čas, izvan naselja 100 km i na autoputu do 130 km. Za vožnju preko 130 km na sat u naseljenom mestu, kao i preko 220 km na sat na auto-putu oduzimaće se automobil.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...