Biznis i tehnologija

U saobraćaju i infrastrukturi štete zbog virusa veće od 110 miliona evra

Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi veće su od 110 miliona evra. Ne postoji deo transportnog sistema koji ne trpi štetu u vreme ove epidemije, kaže prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nemačka: štete od koronavirusa u stotinama milijardi evra

Kada se ekonomija Nemačke zaustavi na dva meseca to nanosi štetu zemlji od 255 do 495 milijardi evra
(ilustracija, Klemens Fuest, iz Instituta Ifo)

MMF: finansijska kriza mogla bi prevazići onu iz 2008-2009

Svetska privreda bi, ipak, trebalo da se oporavi već tokom iduće, tj 2021. godine
(ilustracija, Kristalina Georgijeva, direktorka MMF)

Nemačka će zbog koronavirusa podržati ekonomiju sa 0,5 biliona evra

Vlada razmatra i da se neke firme podržave, odnosno da država u njima preuzme većinski udeo kapitala
(Berlin, 13.03.2020 - televizijski toranj pod mračnim oblacima u glavnom gradu Nemačke, koja je od petka odlučila da zatvori škole kao meru predostrožnosti od širenja korona virusa)

Tramp pritiska na FED da snizi kamatnu stopu

Tramp je i ranije nastojao da pritiska FED da bi olabavila monetarnu politiku, pa se očekuje da će na prvom zasedanju monetarnog odbora (FOMC), koje će biti 17. i 18. marta, biti snižena ključna kamatna stopa
(foto, Donald Tramp i Džerom Pauel, direktor FED)

Čovek ostaje u središtu 4. industrijske revolucije

U naftnoj industriji se fokusiramo na unapređenju efikasnosti rada i na pronalaženju dodatnih resursa nafte i gasa, rekao je Nikolaj Zalevski, Chief Digital Officer NIS-a na sinoćnom panelu „Industrija 4.0 – budućnost zaposlenja“ na Kopaonik biznis forumu, čiji učesnici su istakli da će čovek, ipak, ostati u središtu Četvrte industrijske revolucije i donositi ključne odluke.

U Kini lane 180 novih milijardera – tri puta više nego u SAD!

Najveći broj milijardera na svetu živi u Pekingu, njih 110
(ilustracija Vlasnici Alibabe Jack Ma i Evergrandea Su Jiajin su dva u svetu najpoznatija kineska milijardera)

Globalne akcije beleže, zbog koronavirusa, najveći pad od krize 2008.

Vesti o sve većem broju novih slučajeva koronavirusa, posebno u Italiji, izazvale su, kako ocenjuje BiBiSi, strahovanja od mnogo većeg ekonomskog uticaja epidemije nego što očekivalo
(foto, Radnik čisti iza „trgovaca na podu“ Njujorške berze, posle zvona za zatvaranje u utorak uveče, 25. februara 2020. (REUTERS / LUCAS JACKSON)

Prošle godine NIS je investirao 42,2 milijarde dinara

NIS je tokom prošle godine realizovao najobimniji investicioni program još od 2013. godine ulažući 42,2 milijarde dinara u razvoj i modernizaciju. Neto dobit NIS grupe za 2019. godinu iznosi 16,6 milijadi dinara, navedeno je u saopštenju o rezultatima poslovanja NIS grupe u 2019. godini.

Sumorne perspective za svetsku ekonomija zbog korono virusa

Korona virus mogao bi koštati globalnu privredu 1.100 milijardi dolara. Kako se korona virus proširio izvan granica Kine, sve je izglednije da će uticaj te epidemije na globalnu privredu biti veći nego što se pre očekivalo, pa analitičari smanjuju procene rasta, dok cene denica na svetskim berzama oštro padaju.

Prva Prethodna
1/141
Poslednja Sledeća