Vodni saobraćaj

Manje pristajanja ali više putnika u nautičkoj sezoni

Od početka godine u međunarodnom putničkom saobraćaju evidentirano je 592 pristajanja i 76.000 iskrcanih i ukrcanih putnika, a zabeleženo je 7,4 miliona tona pretovarenog tereta, saopštila je Agencija za upravljanje lukama.
(Međunarodno putničko pristanište Beograd, izvor: Agencija za upravljanje lukama)

Otvoreno pristanište na Savi

U Sremskoj Mitrovici danas je otvoreno međunarodno putničko pristanište, drugo na Savi u Srbiji, pored onog u Beogradu, saopštila je Agencija za upravljanje lukama.
(Sremska Mitrovica, 06.03.2023 - u Sremskoj Mitrovici danas je otvoreno međunarodno putničko pristanište na Savi)

Investicije u rečne puteve

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas da je u prethodnih osam meseci fokus bio na investicijama u plovnost rečnih puteva, jer će oni postati glavni koridori za snabdevanje energentima, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Manje tereta u domaćim lukama

Srpska Agencija za upravljanje lukama saopštila je danas da je za prvih šest meseci ove godine zabeležila 7,2 miliona tona pretovarenog tereta na rekama, što je sedam odsto manje nego u istom periodu prošle godine, dok je u isto vreme porastao broj pristajanja turističkih brodova. (Međunarodno putničko pristanište Novi Sad, Foto: Agencija za upravljanje lukama)

Pripreme za gradnju marine u Velikom Gradištu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija potpisalo je sa Agencijom za upravljanje lukama, opštinom Veliko Gradište i preduzećem Srbijavode, sporazum o realizaciji prve faze projekta izgradnje marine u Velikom Gradištu, saopštila je danas ministarka Tatjana Matić. (Foto: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija)

Dunav plovan kroz Srbiju

Zahvaljujući značajnim investicijama Vlade Srbije, biće omogućena potpuna plovnost kroz celu dužinu rečnog toka Dunava u Srbiji, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Putin: Severni morski put preko Arktika se otvara iduće godine

Ovaj put vodi oko Vladivostoka preko Beringovog moreuza dalje do evropskog dela Rusije
(ilustracija, Može li Severni morski put da trajno poveže Evropu i Aziju)

Više pretovarnog tereta

Agencija za upravljanje lukama saopštila je da je u prvih šest meseci ove godine zabeležen povećan obim teretnog vodnog saobraćaja u odnosu na isti period prethodne godine. (Foto: Luka Beograd, lukabeograd.com)

Modernizacija luke Prahovo

Radovi na modernizaciji luke Prahovo kreću u septembru, a njena puna funkcionalnost očekuje se tokom 2024, izjavio je danas ministar građevinarstva, sobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. (Prahovo, 09.07.2021 - ministar građevinarstva, saobraćaja infrastrukture Tomislav Momirović posetio je luku Prahovo. Izvor: FoNet/MGSI)

Sremska Mitrovica – lučki grad

Sremska Mitrovica postaće jedan od lučkih centara Srbije. U planu je gradnja tri nova robna terminala i međunarodnog putničkog pristaništa.

Prva Prethodna
1/2
Poslednja Sledeća