Otvoreno pristanište na Savi

Izvor:   Fonet

U Sremskoj Mitrovici danas je otvoreno međunarodno putničko pristanište, drugo na Savi u Srbiji, pored onog u Beogradu, saopštila je Agencija za upravljanje lukama.
(Sremska Mitrovica, 06.03.2023 - u Sremskoj Mitrovici danas je otvoreno međunarodno putničko pristanište na Savi)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je da se Srbija, posle nekoliko decenija, okreće rekama, kako bi pospešila razvoj vodnog saobraćaja i ukupan ekonomski razvoj zemlje.

Kada govorimo o saobraćajnoj povezanosti, najčešće se misli na puteve, ponekada na pruge, ali saobraćajno povezivanje znači i vazdušne i rečne veze. Nažalost, Srbija se decenijama ponašala kao da nema dve velike međunarodne reke, kao da nemamo to blago na kojim bi nam mnoge zemlje pozavidele, rekao je Vesić.

Dodao je da se zato otvara tek osmo međunarodno pristanište u Srbiji, umesto da ih već bude bar 20.

Radi se i na projektu pristaništa u Šapcu, što će stvoriti mogućnost uspostavljanja rečne veze, brodom, između Šapca i Sremske Mitrovice i Beograda. Završavamo Zemun, radićemo pristaništa u Sremskim Karlovcima, Ramu, najavio je Vesić.

Kako je naglasio, pristanište u Sremskoj Mitrovici nije samo otvaranje jednog objekta, u koje je Vlada uložila 400.000 evra, već govori da su promenjeni prioriteti i će se pažnje obraćati na reke.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...