Finansije

Ekonomija EU se posle recesije vratila rastu

BDP 27 zemalja-članica u tri meseca - april, maj i juni - porastao je prema prvom ovogodišnjem tromesečju za 2,1 posto
(ilustracija, Najbrže su kvartalno ove godine porasle ekonomije Irske (6,3 posto), potom Portugal (4,9) i Litvanija (4,4)

Evrostat: Najniže cene alkohola u Mađarskoj, najviše u Finskoj

Najniže cene alkoholnih pića u poređenju sa ostalim zemljama Evropske Unije ima Mađarska, dok su najskuplja u Finskoj. Podatke o tome objavio je danas evropski statistički zavod Evrostat. (foto; Pixabay)

Nemačka: Iduće godine rekordni deficit budžeta od 100 milijardi evra

Glavni cilj državnih investicija jeste socijalna održivost i klimatski odgovorna ekonomija
(ilustracija, nemačka kancelarka Angela Merkel i ministar finasija Olaf Šolc, pred sastanak kabineta avgusta 2020.)

Amazon je treću godinu za redom najvrednija marka na svetu

Tokom nešto nešto više od godinu dana, otkad traje epidemija korona vorusa, vrednost 100 najskupljih svetskih brendova beležila je rekordni rast i dostigla 7,1 bilion dolara
(ilustracija, 10 najskupljih na svetu)

Veliki reset je počeo, evo šta kaže trag novca

Distopijska Agenda UN 2030, odnosno davosovski „Veliki reset“, jeste jedna od najopasnijih i istovremeno najmanje shvaćenih promena u proteklih barem stotinu godina svetske istorije
(ilustracija, Suton u vetroparku: „Treba otvoreno istaći da mi, de fakto, redistribuiramo svetsko bogatstvo pomoću klimatske politike. Treba se osloboditi od iluzije da međunarodna klimatska politika predstavlja ekološku politiku", dr Otmar Edenhofer)

Bivša žena Bezosa dala u dobrotvorne svrhe šest milijardi dolara

Ukupnu pomoć ona je podelila među 384 organizacije. Prema najnovijoj rang-listi najbogatijih na svetu, sa imovinom od 60,7 milijardi dolara, MekKenzi Skot je na osamnaestom mestu
(ilustracija, MekKenzi Skot)

Odbor direktora NIS-a usvojio Biznis plan za 2021. godinu

Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad usvojio je Biznis plan za 2021. godinu sa ciljem obezbeđivanja stabilnog poslovanja kompanije i realizacije ključnih projekata u izazovnim makroenomskim uslovima, izazvanim pandemijom COVID-19. Biznis planom za 2021. godinu potvrđen je nastavak realizacije ključnih razvojnih projekata NIS-a i investicioni program u vrednosti od 20,8 milijardi dinara u narednoj godini.

Kuba ulazi u monetarnu reformu – prvu od revolucije

Reforma će morati da se izvrši u vreme izrazitog ekonomskog pada, očekuje se trocifrena inflacija a vlada najavljuje povećanje plata
(ilustracija, Kubanski novac, biće ukinut konvertibilni peso)

NIS i Visa pripremili popust na gorivo uz Drive.Go aplikaciju

Za korisnike inovativne mobilne aplikacije Drive.Go, kompanija NIS je pripremila popuste prilikom kupovine bilo koje vrste goriva na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama. Pomenuta akcija pokrenuta je u saradnji sa kompanijom Visa, a popust od 3 dinara po litru odobrava se svim korisnicima Visa kartica prilikom plaćanja goriva uz pomoć Drive.Go mobilne aplikacije, bez obzira na količinu kupljenih derivata.

NIS ostvarila najveću dobit u 2019.

Naftna industrija Srbije je bila najuspešnija kompanija u 2019. godini, sa značajno većom dobiti od ostalih. Kompanija Ziđin Bor Koper, koja je bila najprofitabilnija u 2018. godini, zabeležila je u 2019. najveći pad dobiti i zauzela neslavno prvo mesto prema ukupnom gubitku, objavio je ekonomski mesečnik Biznis i finansije, u godišnjoj ediciji, baziranoj na podacima Agencije za privredne registre. (foto, NIS - Poslovni centar Novi Sad)

Prva Prethodna
1/58
Poslednja Sledeća