Umetnost i kultura

Povodom praznika Ćirila i Metodija

Odavno je trebalo ugledati se na Čehe i Slovake, Poljake i Ruse
(ilustracija, savremena ikona sa likovima Ćirila i Metodije)

Eko mural

Beograd dobija novi mural - proglašen pobednik NIS-ovog konkursa “Zeleni grad-nova energija”

Završen mozaik na kupoli Hrama Svetog Save u Beogradu

Hramu Svetog Save u Beogradu dobio je mozaik na kupoli. Reč je o jednom od najvećih projekata mozaičkog dekorisanja krivolinijskog prostora u svetu: ukupna površina platna iznosi 1.248 kvadratnih metara, koji je finansiorao ruski „Gaspromnjeft“.

Još jedan Festival nauke uz podršku NIS-a

Od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu biće, pod sloganom „Jedan na jedan“ održan jedanaesti Festival nauke, jedinstvena regionalna naučna manifestacija, na kojoj će se kroz 53 postavke i četiri izložbe predstaviti više od 700 naučnika iz celog sveta. (foto: Prezentacija eksperimenta „Njutnova kolevka“)

Nauka - jedan od najboljih srpskih brendova

Dosta je priče o ljudima sumnjivog morala, treba da pričamo o ovim ljudima. Obrazovanje je prioritet mog kabineta, jer je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost, rekla je otvarajući konferenciju „Korak u nauku“ u Istraživačkoj stanici Petnica predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS, kompanije koja sarađuje sa Petnicom od 2009. godine je istakao da je saradnja privrednog sektora sa obrazovnim i naučnim institucijama najbolja kombinacija za uspeh jednog društva.

Lenjinov prevrat finansirala Nemačka

“Kajzer Vilhelm II potrošio oko pola milijarde evra ( 582 miliona dolara ) u današnjem novcu da oslabi svog ratnog neprijatelja”, piše nemački Dojče vele povodom stogodišnjice ruskog i komunističkog “velikog oktobra”
(Lenjin u Petrogradu 1917.)

Spuštena zavesa ovogodišnjeg pozorišnog festivala na Mećavniku

Dodelom nagrada završen je Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice, održan na Mećavniku uz podršku NIS-a.

Hipnoza na Mećavniku

Predstavom Zvezdara teatra “Hipnoza jedne ljubavi”, Dušana Kovačevića sinoć je na Mećavniku svečano otvoren drugi Jesenji pozorišni festival Emira Kusturice, uz podršku NIS-a.

Na Mećavniku prožimanje energije mladih i ostvarenih umetnika

Danas na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS, počinje Drugi Jesenji pozorišni festival, kojim je Mećavnik bliži cilju osnivača, režisera Emira Kusturice, da postane sinonim za prožimanje energije i iskustva između mladih i ostvarenih umetnika.

Studentske predstave na Jesenjem pozorišnom festivalu

Tokom dva dana Drugog Jesenjeg pozorišnog festivala reditelja Emira Kusturice publici će 27. i 28. oktobra na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS, biti predstavljene četiri studentske predstave - dva dramska klasika i dva savremena teksta.

Prva Prethodna
1/64
Poslednja Sledeća