Umetnost i kultura

Balkan trafik - promocija multikulturalnosti, saradnje i tolerancije

NIS petu godinu zaredom podržao festival Balkan trafik u Briselu i time pokazuje da deli osnovne vrednosti ovog festivala – promociju multikulturalnosti, saradnje i tolerancije.

Februarska revolucija 1917. u Rusiji, Nikola Pašić i Krfska deklaracija

Zašto je u julu 1917. godine Pašić ipak krenuo putem zbližavanja sa Jugoslovenskim odborom, uspostavivši s njim zvanične kontakte, i drugo, da li postoji neka veza između ovog njegovog koraka i pada carizma u Rusiji?
(foto, Nikola Pašić - sedi, drugi s desna - sa knezom Arsenom, kraljem Petrom I i generalom Šturmom u Carskom selu 1910. godine)

Nišlije dobile park znanja

U okviru niškog Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju uz podršku NIS-a otvoren je park znanja.

Priroda Vojvodine u objektivu ljubitelja prirode

Dan zaštite prirode u NIS-u obeležen izložbom fotografija o prirodi Vojvodine devet izvanrednih fotografa, stručnjaka i ljubitelja prirode, koji su svojim delima pričaju specifičnu priču, sa željom da se priroda sačuva za buduće generacije.

NIS poklonio laboratoriju budućim naftašima

Moderna laboratorija za naftno-petrohemijsko inženjerstvo otvorena je, uz podršku NIS-a na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu a u okviru Dana NIS-a studenti su imali priliku da slušaju predavanja eksperata i inženjera zaposlenih u NIS-u iz različitih oblasti prerade nafte i gasa.

Mladim fizičarima laboratorija od NIS-a

Prva beogradska gimnazija dobila je novu laboratoriju za fiziku uz podršku NIS-a.

Saradnja NIS-a i Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Zajednički naučno-istraživački projekti, studentska praksa u kompaniji NIS kao i razmena znanja i iskustva, kroz organizovanje uzajamnih gostujućih predavanja, pomoć pri izradi istraživačkih i diplomskih radova, trening programe biće osnov buduće saradnju Ekonomskog fakulteta i ove naftne kompanije.

NIS podržava koncept otvorenog obrazovanja

Domaćin završne konferencije u okviru evropskog TEMPUS projekta BAEKTEL, posvećenog spajanju akademskog i preduzetničkog znanja kroz savremene načine učenja i razmene obrazovnog materijala bio je NIS.

Album sećanja na Nikolaja Krasnova u Hramu Sv. Save

Izložba posvećena liku i delu ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova pod nazivom „Nikolaj Krasnov - album sećanja“ otvorena je, uz podršku NIS-a, u Kripti Hrama Svetog Save na Vračaru.

Žrtve Velikog rata u Srbiji

Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila 1.247.435 stanovnika, ili 28 odsto celokupnog stanovništva

Prva Prethodna
1/61
Poslednja Sledeća