BM konferencije

Nema liberalizacije tržišta električne energije preko noći

Proces liberalizacije regionalnog tržišta električne energije se ne može desiti preko noći, a rezultati ne moraju uvek da budu pojeftinjenje i bolje usluge. Glavne karakteristike regionalnog tržišta trenutno su da nema gradnje baznih elektrana, da se gradi samo ono za šta država daje subvencije, a to su obnovljivi izvori energeije, kao i da zaštita životne sredine zahteva velika ulaganje, a finasiranje se teško obezbeđuje, čulo se na 5. Međunarodnoj konferenciji Regionalno tržište električne energije, koju je internet portal Balkanmagazin organuzovao u saradnji sa JP Elektroprivreda Srbije i pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike.

Regionalno tržište električne energije

Međunarodna konferencija: “Regionalno tržište električne energije”, koju Vesna info d.o.o. – izdavač internet portala Balkanmagazin – www.balkanmagazin.net organizuje u saradnji sa JP Elektroprivreda Srbije i pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike tradicionalno, već petu godinu, prilika je da se vidi dokle se stiglo sa liberalizacijom tržišta i šta je ono donelo elektroenergtskim kompanijama, privredi i potrošačima.

“Nema zime” po pitanju grejanja ove zime

U ovu grejnu sezonu Elektroprivreda Srbije, Srbijagas i gradske toplane ulaze spremni. “Grejanje će ove sezone biti dobro i kvalitetno. Ne očekujemo poteškoće”, rekao je Zoran Predić, državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Vlade Srbije otvarajući okrugli sto “Kako ćemo se grejati naredne zime”, koji je Balkanmagazin organizovao u saradnji sa JP Elektroprivreda Srbije a pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije.

EPS spreman za zimu

Energetski sektor Srbije spreman je za narednu grejnu sezonu – i elektroenergetika, odnosno, EPS i gasno- naftni sektor i sistemi daljinskog grejanja. U prvoj polovini godine EPS je ostvario dobit od dve milijarde dinara, a za celu godinu očekuje se dobit, pre plaćanja poreza, od pet milijardi dinara, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji EPS kao pokretač privrede Srbije, koju je povodoma Dana EPS-a organizovao Balkanmagazin u saradnji sa JP EPS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije.

Ugalj je sadašnjost - obnovljivi izvori energije budućnost

Naš elektroenergetski sistem je sada oslonjen na ugalj. To je naša realnost i ne treba toga da se stidimo, ali naša budućnost su obnovljivi izvori energije. U Srbiji danas postoji 205 elektrana na OIE sa instalisanom snagom od 97,5 megavata, kao i da su dve trećine novoizgrađenih kapaciteta obnovljivi izvori energije, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić otvarajući II međunarodni zeleni forum pod nazivom „Elektroprivreda i zelena energija“, koji je organizovao internet portal Balkanmagazin u saradnji sa JP EPS a pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike.

II međunarodni zeleni forum

II međunarodni zeleni forum - Elektroprivrede i zelena energija redakcija Balkanmagazina – www.balkanmagazin.net organizuje u saradnju sa JP Elektroprivreda Srbije i pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije 25. avgusta u Beogradu.

Koridori –Razvojna šansa Srbije i regiona

Za Srbiju je najvažniji Koridor 10. Drumski se završava ove godine, a u prethodne tri godine dosta je urađeno na modernizaciji i rekonstrukciji železničkog saobraćaja. Izgradnja infrastrukture je uvek do sada bila najveći problem, ali više nije, rekla je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure otvarajući Međunarodni forum Koridori –Razvojna šansa Srbije i regiona, koji su pod pokroviteljstvom MGSI organizovali internet portal Balkanmagazin i Business and Economy Center. Vladimir Milovanović, generalni director sponzora Foruma, Energoprojekt holding istakao je da velike infrastrukturne investicije kao što su koridor 10, 11 i plovni Koridor 7, u kojima više od 50 odsto čine domaći resursi, mogu biti veliki zamajac za domaću privredu, ali i velika šansa da se proifit reinvestira u zemlju i zaposle domaći resursi.

Međunarodni forum: Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona

Na Međunarodnom forumu Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona, koji internet portal Balkanmagazin i Business and Economy Center organizuju pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije okupiće se sutra u hotelu Zira u Beogradu više od 100 učesnika iz Srbije i regiona, među kojima su predstavnici diplomatskog kora, državnih i obrazovnih institucija, stručnjaci, predstavnici međunarodnih i domaćih kompanija, strukovnih udruženje, privrednici i mediji.

Energetska sigurnost povezana sa ekonomskom snagom

Zemlje su energetski stabilne i sigurne onoliko koliko su ekonomski jake, jer svaka energetska stabilnost košta, zaključeno je na stručnoj konferenciji "Energetska sigurnost", koju su organizovali Elektroprivreda Srbije Balkanmagazin pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike.

Energetska sigurnost

„Energetska sigurnost” tema je stručne konferencije koju JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin organizuju pod insitucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

Prva Prethodna
1/9
Poslednja Sledeća