BM konferencije

EPS spreman za zimu

Energetski sektor Srbije spreman je za narednu grejnu sezonu – i elektroenergetika, odnosno, EPS i gasno- naftni sektor i sistemi daljinskog grejanja. U prvoj polovini godine EPS je ostvario dobit od dve milijarde dinara, a za celu godinu očekuje se dobit, pre plaćanja poreza, od pet milijardi dinara, rečeno je na Međunarodnoj stručnoj konferenciji EPS kao pokretač privrede Srbije, koju je povodoma Dana EPS-a organizovao Balkanmagazin u saradnji sa JP EPS, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije.

Ugalj je sadašnjost - obnovljivi izvori energije budućnost

Naš elektroenergetski sistem je sada oslonjen na ugalj. To je naša realnost i ne treba toga da se stidimo, ali naša budućnost su obnovljivi izvori energije. U Srbiji danas postoji 205 elektrana na OIE sa instalisanom snagom od 97,5 megavata, kao i da su dve trećine novoizgrađenih kapaciteta obnovljivi izvori energije, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić otvarajući II međunarodni zeleni forum pod nazivom „Elektroprivreda i zelena energija“, koji je organizovao internet portal Balkanmagazin u saradnji sa JP EPS a pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike.

II međunarodni zeleni forum

II međunarodni zeleni forum - Elektroprivrede i zelena energija redakcija Balkanmagazina – www.balkanmagazin.net organizuje u saradnju sa JP Elektroprivreda Srbije i pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije 25. avgusta u Beogradu.

Koridori –Razvojna šansa Srbije i regiona

Za Srbiju je najvažniji Koridor 10. Drumski se završava ove godine, a u prethodne tri godine dosta je urađeno na modernizaciji i rekonstrukciji železničkog saobraćaja. Izgradnja infrastrukture je uvek do sada bila najveći problem, ali više nije, rekla je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure otvarajući Međunarodni forum Koridori –Razvojna šansa Srbije i regiona, koji su pod pokroviteljstvom MGSI organizovali internet portal Balkanmagazin i Business and Economy Center. Vladimir Milovanović, generalni director sponzora Foruma, Energoprojekt holding istakao je da velike infrastrukturne investicije kao što su koridor 10, 11 i plovni Koridor 7, u kojima više od 50 odsto čine domaći resursi, mogu biti veliki zamajac za domaću privredu, ali i velika šansa da se proifit reinvestira u zemlju i zaposle domaći resursi.

Međunarodni forum: Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona

Na Međunarodnom forumu Koridori - razvojna šansa Srbije i regiona, koji internet portal Balkanmagazin i Business and Economy Center organizuju pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije okupiće se sutra u hotelu Zira u Beogradu više od 100 učesnika iz Srbije i regiona, među kojima su predstavnici diplomatskog kora, državnih i obrazovnih institucija, stručnjaci, predstavnici međunarodnih i domaćih kompanija, strukovnih udruženje, privrednici i mediji.

Energetska sigurnost povezana sa ekonomskom snagom

Zemlje su energetski stabilne i sigurne onoliko koliko su ekonomski jake, jer svaka energetska stabilnost košta, zaključeno je na stručnoj konferenciji "Energetska sigurnost", koju su organizovali Elektroprivreda Srbije Balkanmagazin pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike.

Energetska sigurnost

„Energetska sigurnost” tema je stručne konferencije koju JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin organizuju pod insitucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

Deregulacija – trend na tržištu električne energije

Ukrupnjavanje trgovine strujom u Evropi, deregulacija tržišta kroz razvoj regionalnih berzi strujom, izgradnja interkonekcija velikog kapaciteta na kritičnim tačkama širom kontinenta, tendencija da se trgovinom strujom na Starom kontinentu upravlja putem dve berze, ali i posledice koje će najavljene evropske energetske mere imati po JP Elekroprivredu Srbije kao i druge elektroenergestke kompanije i trgovce strujom u region bile su glavne teme IV međunarodne konferencije “Regonalno tržište električne energije”, koju su JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin organizovali pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

IV međunarodna konferencija: Regionalno tržište električne energije

„Regionalno tržište električne energije“ tema je IV međunarodne konferencije koju JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin organizuju pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije 1. decembar 2016. godine, od 10 do 14 časova (okupljanje učesnika od 9,30 h) u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23/2 (Velika sala) u Beogradu.

Dok ima vode biće i struje iz hidroelektrana

Dok god ima vode proizvodiće se struja u hidroelektranama ali, postavlja se pitanje koliko će biti vode, što bi moglo zavisiti od klimatskih promena, ukazala je Danijela Božanić, šef Odseka za klimatske promene Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine na regionalnoj stručnoj konferenciji “Značaj hidropotencijala za energetsku bezbednost” koju su organizovali Balkanmagazin i Elektroprivreda Srbije dok je Aleksandar Jakovljević, direktor sektora za strategiju EPS-a objasnio da su hidroenergetski objekti u Srbiji stari između 26 i 60 godina i da će Elektroprivreda Srbije do 2025. godine uložiti oko 500 miliona evra u njihovu rehabilitaciju, što bi trebalo da im produži radni vek za 30 godina i poveća efikasnost u radu.

Prva Prethodna
1/8
Poslednja Sledeća