BM konferencije

Energetska sigurnost povezana sa ekonomskom snagom

Zemlje su energetski stabilne i sigurne onoliko koliko su ekonomski jake, jer svaka energetska stabilnost košta, zaključeno je na stručnoj konferenciji "Energetska sigurnost", koju su organizovali Elektroprivreda Srbije Balkanmagazin pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike.

Energetska sigurnost

„Energetska sigurnost” tema je stručne konferencije koju JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin organizuju pod insitucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

Deregulacija – trend na tržištu električne energije

Ukrupnjavanje trgovine strujom u Evropi, deregulacija tržišta kroz razvoj regionalnih berzi strujom, izgradnja interkonekcija velikog kapaciteta na kritičnim tačkama širom kontinenta, tendencija da se trgovinom strujom na Starom kontinentu upravlja putem dve berze, ali i posledice koje će najavljene evropske energetske mere imati po JP Elekroprivredu Srbije kao i druge elektroenergestke kompanije i trgovce strujom u region bile su glavne teme IV međunarodne konferencije “Regonalno tržište električne energije”, koju su JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin organizovali pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

IV međunarodna konferencija: Regionalno tržište električne energije

„Regionalno tržište električne energije“ tema je IV međunarodne konferencije koju JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin organizuju pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije 1. decembar 2016. godine, od 10 do 14 časova (okupljanje učesnika od 9,30 h) u Privrednoj komori Srbije, Terazije 23/2 (Velika sala) u Beogradu.

Dok ima vode biće i struje iz hidroelektrana

Dok god ima vode proizvodiće se struja u hidroelektranama ali, postavlja se pitanje koliko će biti vode, što bi moglo zavisiti od klimatskih promena, ukazala je Danijela Božanić, šef Odseka za klimatske promene Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine na regionalnoj stručnoj konferenciji “Značaj hidropotencijala za energetsku bezbednost” koju su organizovali Balkanmagazin i Elektroprivreda Srbije dok je Aleksandar Jakovljević, direktor sektora za strategiju EPS-a objasnio da su hidroenergetski objekti u Srbiji stari između 26 i 60 godina i da će Elektroprivreda Srbije do 2025. godine uložiti oko 500 miliona evra u njihovu rehabilitaciju, što bi trebalo da im produži radni vek za 30 godina i poveća efikasnost u radu.

Značaj hidropotencijala za energetsku bezbednost

JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin 1. novembra 2016. godine, pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije organizuju Regionalnu stručnu konferenciju “Značaj hidropotencijala za energetsku bezbednost” u Press centru UNS-a, Knez Mihailova 6/3, Beograd. (foto: Mini hidroelektrana "Sveta Petka", izgrađena početkom prošlog veka)

Plaćanje grejanja po utrošku toplotne energije je budućnost

I sa jeftinijom energijom grejanje teško da može biti jeftinije ukoliko se u potpunosti ne primenjuju mere energetske efikasnosti. Stanari energetski neefikasnih zgrada, od kojih neke troše i dva puta više energije od proseka su po sadašnjem sistemu subvencionisani od strane svih onih koji imaju energetski efikasnije zgrade i kuće. Trend isključivanja sa sistema daljinskog grejanja, zbog visokih računa, koji je kulminirao u Nišu, može predstavljati ozbiljan problem za sistem toplana, rečeno je na konferenciji“Kako ćemo se grejati tokom predstojeće zime?”, koju su organizovali EPS i Balkanmagazin.

Srbija spremna za grejnu sezonu

Srbija je spremna za grejnu sezonu poručili nadležni na konferenciji “Kako ćemo se grejati tokom predstojeće zime?” u organizaciji JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazina. Toplane imaju manje dugove nego ikada, skladište gasa u Banatskom Dvoru je puno a Elektroprivreda Srbije je spremna za isporuke struje i toplotne energije.

Kako ćemo se grejati predstojeće zime?

JP Elektroprivreda Srbije i Balkanmagazin, pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije organizuju u 11. oktobar, od 10 do 14 časova (okupljanje učesnika od 9,30 h) stručnu konferenciju “Kako ćemo se grejati tokom predstojeće zime?” u Press centru UNS-a, u Beogradu, Knez Mihailova 6/3.

Srpski zeleni forum: OIE treba razvijati sistemski, a ne zato što su u modi (2)

Obnovljivi izvori energije nisu važni samo zbog zaštite životne sredine već i zbog energetske bezbednosti, rekao je Đorđe Žebeljan na Srpskom zelenom forumu „Obnovljivi izvori energije - između potreba i mogućnosti” koji su JP Elekroprivreda Srbije i Internet portal Balkanmagazin organizovali pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije.

Prva Prethodna
1/8
Poslednja Sledeća