Arhiva

NIS podelio paketiće za decu

Ove godine više nego ranije moramo biti solidarni i misliti jedni na druge. U tom duhu, kompanija NIS i njeni zaposleni obradovali su decu iz prihvatilišta u Beogradu kojima su uručeni personalizovani paketići sa obućom, odećom i sredstvima za higijenu, kao i paketići sa slatkišima, koje su prikupili i pakovali zaposleni NIS-a.

NIS: Podrška zdravstvenim radnicima

Želeći da podrži zdravstvene radnike u borbi protiv epidemije novog korona virusa, kompanija NIS poklonila je danas 500 kompleta hirurških uniformi za zaposlene u Kliničkom centru Srbije i novoj bolnici u Batajnici. U ime kompanije NIS donaciju je predstavnicima Kliničkog centra uručio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Kraj kotlarnicama na ugalj i mazut

Grejanje iz daljinskih sistema je najkomfornije, ali je potrebno da bude i najbezbednije po životnu sredinu. U Srbiji ima 60 toplana i u svakom gradu, ali pored njih postoji još po neka kotlarnica na mazut i ugalj i mazut. Neophodno je da zamena tih kotlova, čistijim, bude brža. Čitav posao zahteva novac, tako da se procenjuje da je taj proces moguće sprovesti za tri godine.(foto: Toplana, zemun.info)

NIS: Plaćanje putem mobilnog telefona

Na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama u Srbiji od danas je moguće platiti račun korišćenjem „IPS pokaži“ metode, odnosno pomoću mobilnog telefona sa aplikacijom u koju je integrisan IPS QR kod Narodne banke Srbije. Inovativni način plaćanja prvi put je dostupan na benzinskim stanicama i predstavlja bezbedno, brzo i jednostavno rešenje koje isključuje korišćenje platnih kartica ili gotovog novca.

NIS: Prvi digitalni Festival nauke

Festival nauke, koji se ove godine održava pod sloganom „Klikni na nauku“, počeo je danas na onlajn platformi www.festivalnauke.rs i trajaće do 20. decembra. Četrnaesti po redu Festival nauke, uslovljen situacijom izazvanom pandemijom COVID-19, svi zainteresovani posetioci sada imaju priliku da dožive u virtuelnom okruženju. Kompanija NIS je osmu godinu zaredom generalni pokrovitelj manifestacije.

Mihajlović: Srbijagas i EPS stubovi ekonomskog razvoja, reforme neophodne

Srbijagas i EPS su najznačajnija dva preduzeća u ovoj zemlji, stubovi ekonomskog razvoja Srbije i moraju da donose profit. Za to su nam potrebne reforme, da se razdvoje delatnosti, da postoji pregledno poslovanje, jasne javne nabavke i projekti koji ne kasne, izjavila je večeras potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović. (foto, Zorana Mihajlović, Dnevnikjuga.com)

NIS poklon kartice – idealan saveznik u sezoni praznika

U susret sezoni darivanja, kompanija NIS pripremila je poklon kartice u vrednosti od 1.000, 3.000 ili 5.000 dinara, koje kompanijama mogu poslužiti kao idealan novogodišnji poklon za zaposlene, poslovne partnere ili prijatelje. Kartice se mogu iskoristiti na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama za kupovinu svih vrsta goriva, kao i drugih proizvoda iz asortimana.

Norveška: Cene električne energije u minusu

Cene električne energije u delovima Norveške po drugi put u istoriji su prošle nedelje pale ispod nule, a stanovnici južne Norveške su “plaćeni” za njeno korišćenje, jer proizvođači imaju obavezu da plate prodaju električne energije kada su cene negativne.

Novi program “NIS Energy” za diplomce i master studente

“Nis Energy” je jednogodišnji, plaćeni program NIS-a namenjen motivisanim mladim kandidatima koji svojim idejama mogu da pruže novu energiju kompaniji, a ujedno dobiju šansu da uče i razvijaju se u jednom od najvećih energetskih sistema u regionu

Mihajlović o ministarskoj poziciji, ciljevima i izazovima

Zorana Mihajlović, koja u novoj Vladi Srbije vodi sektor rudarstva i energetike, izjavila je da je njen najvažniji zadatak da zemlja bude energetski bezbedna. U tom smislu, za Srbiju je veoma važno da raspolaže sa dovoljno električne energije, gasa i naftnih dеrivata.

Prva Prethodna
1/565
Poslednja Sledeća