Arhiva

Kraj kotlarnicama na ugalj i mazut

Grejanje iz daljinskih sistema je najkomfornije, ali je potrebno da bude i najbezbednije po životnu sredinu. U Srbiji ima 60 toplana i u svakom gradu, ali pored njih postoji još po neka kotlarnica na mazut i ugalj i mazut. Neophodno je da zamena tih kotlova, čistijim, bude brža. Čitav posao zahteva novac, tako da se procenjuje da je taj proces moguće sprovesti za tri godine.(foto: Toplana, zemun.info)

Mihajlović: Srbijagas i EPS stubovi ekonomskog razvoja, reforme neophodne

Srbijagas i EPS su najznačajnija dva preduzeća u ovoj zemlji, stubovi ekonomskog razvoja Srbije i moraju da donose profit. Za to su nam potrebne reforme, da se razdvoje delatnosti, da postoji pregledno poslovanje, jasne javne nabavke i projekti koji ne kasne, izjavila je večeras potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović. (foto, Zorana Mihajlović, Dnevnikjuga.com)

Mihajlović o ministarskoj poziciji, ciljevima i izazovima

Zorana Mihajlović, koja u novoj Vladi Srbije vodi sektor rudarstva i energetike, izjavila je da je njen najvažniji zadatak da zemlja bude energetski bezbedna. U tom smislu, za Srbiju je veoma važno da raspolaže sa dovoljno električne energije, gasa i naftnih dеrivata.

Najjeftinije grejanje na drva

Najniže troškove grejanja u predstojećoj grejnoj sezoni imaće domaćinstva koja se greju na drvo, dok će najviše plaćati oni koji koriste električnu energiju direktno u grejnim telima i kotlovima za etažno grejanje, propan butan gas i lož ulje, saopštila je danas Agencija za energetiku (AERS).

EU će finansirati energetiku i održivi transport

U Godišnjoj strategiji održivog rasta za 2021. EU je definisala da će finansirati energetske i projekte čistih tehnologija u oblasti transporta.

Nova istraga o prodaji poslova ČEZ-a u Bugarskoj

Komisija za zaštitu konkurencije Bugarske ponovo je otvorila istragu o planiranoj 335 miliona evra vrednoj prodaji bugarske imovine ČEZ-a osiguravajućoj i finansijskoj grupi Eurohold.

Digitalizacija je naša realnost - nije stvar izbora

U NIS-u na proces digitalizacije gledamo kao na šansu da unapredimo konkurentnost kompanije i da na nov način komuniciramo sa potrošačima. Sprovodimo ga u svim biznis pravcima i oblastima - od istraživanja i proizvodnje nafte i gasa do upravljanja ljudskim resursima, rekao je u intervjuu za PC Press Nikolaj Zalevski, Chief Digital Officer u NIS a.d. Novi Sad.

Šojguov san: grad inovacija, napredne nauke i tehnologije u Sibiru

Ne krijući da u skorijoj budućnosti nafta neće biti tako tražena, već da će biti važni drugi prirodni resursi Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane otkriva da mašta o tome da sagradi grad u Sibiru, u Minusinskoj kotlini, koji bi bio grad inovacija, napredne nauke i tehnologije.
Foto: Munusinska kotlina

Ruski elektromobil „Zeta“ biće najjeftiniji na svetu

Elektromobil„Zeta“, koji se najavljuje kao najjeftiniji auto na struju na svetu, proizvodiće se u Toljatiju - kolevci ruske automobilske industrije, gde se dugi niz godina proizvode poznati ruski automobili „Lada“.
Foto: telegram-kanal LIFE SHOT

Kinezi se spremaju da pariraju Tesli

Kineski proizvođač električnih automobile NIO krenuće dogodine u osvajanje zapadnih kupaca uz sasvim novu uslugu - zamenu ispražnjene baterije punom, umesto dopunjavanja, što će im omogućiti da se nadmeću sa rivalskim američkim “Teslom”.

Prva Prethodna
1/555
Poslednja Sledeća