Energetske vesti

KALORIMETRI ZA TAČAN RAČUN

Da bi građani mogli da plaćaju grejanje po utrošku, a ne po kvadratu, potrebno je da više od polovine stanara zgrade na jednoj podstanici bude za ugradnju tog mernog uređaja

STOP UPOTREBI PLASTIČNIH KESA

Istraživanja Centra civilnih inicijativa pokazala da se u Bosni i Hercegovini godišnje potroši 1,2 milijarde kesa koje zagađuju okolinu

RADNICI DEBLOKIRALI IZVOZ ALUMINIJUMA IZ KAP-A

Sindikat i uprava Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) postigli su juče dogovor da radnici prekinu blokadu izvoza aluminijuma iz kruga fabrike, pod uslovom da im zarade budu isplaćene do 24. februara.

NOVI OGLAS O PRODAJI NIKŠIĆKE ŽELEZARE U UTORAK

Novi oglas o prodaji nikšićke Željezare trebalo bi da bude raspisan u utorak, a dan ranije utvrđena visina cene i način prodaje, saopštio je stečajni upravnik Veselin Perišić.

IZ KARAKASA S LJUBAVLJU

Uprkos nametnutim sankcijama Siriji na uvoz nafte, venecuelanski predsednik Ugo Čavez odlučio je da pomogne svom prijatelju Bašaru el Asadu. Tanker sa 47.000 tona dizela iz Venecuele stići će do kraja nedelje u Siriju. Čavez: Možemo da prodajemo naftu kome želimo.

KATAR GRADI PETROHEMIJSKO POSTROJENJE

Državni Qatar Petroleum (80 % udela) i Qatar Petrochemical Co. (20 % udela), potpisali su ugovor o izgradnji 5,5 milijardi dolara vrednog petrohemijskog pogona koji će godišnje proizvoditi oko 1,4 miliona tona etilena, zajedno s drugim proizvodima kao što je polietilen, i izvoziti dobijene proizvode.

PISMO IRANA “KORAK NAPRED”

Iran je uputio pismo Ketrin Ešton, visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnju politiku i bezbednost u kome je predložio nastavak pregovora, a rečeno je i da Teheran ima "nove inicijative" za pregovarački sto

ROSATOM SLOPIO REKORDAN BROJ UGOVORA

Do 1. januara 2012. godine zaključeni su ugovori o izgradnji 21 energetskog bloka što je dva puta više nego prošle godine, rekao je Sergej Kirijenko, direktor Rosatoma.

JAPAN BIO NEPRIPREMLJEN ZA KATASTROFU U FUKUŠIMI

japanskoj nuklearnoj industriji koje su ljudskog porekla - počev od neadekvatnih bezbednosnih smernica do načina upravljanja krizom, saopštio je bivši premijer Japana Naoto Kan.

NEMCI SVE VIŠE KUPUJU BIO-PROIZVODE

Paradajz iz Holandije, krastavci iz Španije, banane iz Kolumbije – šetnja kroz bio-ponudu nemačkih supermarketa pravo je svetsko kulinarsko putovanje. Potražnja je tolika da domaći proizvođači više ne stižu da je podmire

Prva Prethodna
1/323
Poslednja Sledeća