Energetske vesti

Probna proizvodnja biodizela u Republici Srpskoj

Poljoprivredni institut Republike Srpske izvršio je danas probnu proizvodnju biodizela iz ulja uljane repice u okviru projekta "Eksperimentalna proizvodnja hladno ceđenih ulja i biodizela".

Na suđenju Sanaderu savedočila Olgica Spevec

Olgica Spevec, koja je 2009. godine bila predsednica Agencije za tržišno takmičenje, svedočila je o okolnostima promena međuakcionarskog ugovora između hrvatske vlade i mađarskog MOL-a koje nisu mogle stupiti na snagu pre nego što to dozvoli Agencija.

Nastavljeno suđenje Sanaderu

Saslušanjem novih svedoka juče je, posle višenedeljne pauze, nastavljeno suđenje bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu za ratno profiterstvo u slučaju Hipo banke i uzimanje 10 miliona evra mita od mađarskog MOL-a

Nastavak suđenja Sanaderu

Na županijskom sudu u Zagrebu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem premijeru i predsedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, koga u objedinjenom postupku optužnica terete za ratno profiterstvo uzimanja provizije od Hipo banke i za primanje 10 miliona evra mita od mađarske kompanije "Mol" za preuzimanje "Ine".

Kinezi u SAD investiraju u razvoj elektromobila

Vansiang Amerika, američka filijala kineske Vansiang grupe, potpisala je investicioni ugovor vredan 100 miliona dolara sa korporacijom Smit električna vozila (Smith Electric Vehicles), proizvođačem svih vrsta električnih vozila o razvoju i proizvodnju električnih komercijalnih vozila u SAD.

Prvi autobusi na gas

Gradsko-saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd predstavilo je u utorak 10 prvih autobusa na gas

Ko je kriv za propast Energoinvest–dalekovodizgradnje?

Saslušan i određeni broj svedoka. Direktor tvrdi da je sve zakonito

„Bio svet“ za 500 radnika i 2.000 kooperanata

Holanđani žele da investiraju najmanje 20 miliona evra i u krugu nekadašnje niške fabrike „Fripak“ izgrade pogone za proizvodnju bio goriva, organskog đubriva i pakovanje konzervirane organske hrane.

Ponovo rade fabrike

Proizvodnja se, posle vanrednih odmora zbog mraza i štednje energenata, normalizuje. Još nema tačnih podataka koliki su gubici privrede zbog ledenih dana. U Ministarstvu ekonomije kažu da su procene pojedinih ekonomista o gubitku od pola milijarde evra paušalne.

Računi će zalediti one koji su se grejali na gas

Dok se gotovo sve vreme velikih hladnoća iz Elektroprivrede Srbije apelovalo na štednju jer se struja mnogo trošila, prirodnog gasa bilo je dovoljno, nestašica nije bilo, snabdevanje je bilo redovno, a koliko su protekli ledeni dani koštali potrošače prirodnog gasa znaće se tek s prijemom ovomesečnog računa.

Prva Prethodna
1/1088
Poslednja Sledeća