Energetske vesti

Mihajlović: Srbijagas i EPS stubovi ekonomskog razvoja, reforme neophodne

Srbijagas i EPS su najznačajnija dva preduzeća u ovoj zemlji, stubovi ekonomskog razvoja Srbije i moraju da donose profit. Za to su nam potrebne reforme, da se razdvoje delatnosti, da postoji pregledno poslovanje, jasne javne nabavke i projekti koji ne kasne, izjavila je večeras potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović. (foto, Zorana Mihajlović, Dnevnikjuga.com)

Mihajlović o ministarskoj poziciji, ciljevima i izazovima

Zorana Mihajlović, koja u novoj Vladi Srbije vodi sektor rudarstva i energetike, izjavila je da je njen najvažniji zadatak da zemlja bude energetski bezbedna. U tom smislu, za Srbiju je veoma važno da raspolaže sa dovoljno električne energije, gasa i naftnih dеrivata.

NIS i EPS najuspešnije srpske kompanije na top 500 Deloitte listi

Sedam kompanija iz Srbije na top 500 Deloitte listi najuspešnijih kompanija iz energetskih sektora u centralnoj Evropi. Najuspešnije su energetske kompanije NIS i EPS.

Promocija Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije

Aleksandra Tomić, predsednica Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku upoznala je senatora Lodovika Sonegoa, predsednika parlamentarne delegacije Italije pri CIE sa delokrugom rada novoformiranog Parlamentarnog foruma za energetsku politiku Srbije. (foto: Tanjug)

Srbija uklopljena u energetsku uniju EU

U buduće jedinstveno energetsko tržište Evropske unije biće uklopljeni i Srbija i druge zemlje jugoistoka Evrope čija je energetska bezbednost ugrožena, rekli su evropski zvaničnici objavljujući plan za izgradnju energetske unije EU. Ciljevi energetske unije su bezbednost isporuka, održivost i konkurentnost. Evropska komisija procenjuje da će bolja energetska povezanost EU doneti potrošačima uštedu od 40 milijardi evra godišnje ili 80 evra po stanovniku. EU je najveći svetski uvoznik energije i uvozom zadovoljava 53% potreba, što blok godišnje košta oko 400 milijardi evra.

Nacrt stratеgijе razvoja еnеrgеtikе Rеpublikе Srbijе na javnoj raspravi

Postavljanjem na sajt Ministarstva energetike, razvoja i zastite životne sredine započela je javna rasprava o Nacrtu stratеgijе razvoja еnеrgеtikе Rеpublikе Srbijе do 2025. godinе sa projеkcijama do 2030. godinе, koja će trajati do 11. oktobra ove godine.

Socijalne karte ni na vidiku

Za socijalnu kartu potrebno 30 miliona evra. Sredinom 2013. u Ministarstvu rada i socijalne politike biće završen informacioni sistem za dodelu socijalne pomoći, obećava Jovan Krkobabić, ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike u Vladi Srbije.

Antikorupcijska istraga i u energetici

Akcija u borbi protiv korupcije nastaviće se i u sektoru energetike, a istraživaće se, između ostalog, nabavka električne energije i trgovina ugljem, najavila je u nedelju Zorana Mihajlović, ministarka energetike, zaštite i razvoja životne sredine

Ruski kredit krpi srpski budžet

Dogovor o dobijanju ruskog kredita u iznosu od 300 miliona dolara za pomoć budžetu Srbije je na pomolu, rekao je Milan Baćević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja.

„Skromni“ zahtevi bugarskih biznismena

Bugarski biznismeni traže odlaganje primene od 1. juna uvedenih akciza na prirodni gas za grejanje i gorivo, kompenzaciju za skupu struju, smanjenje akciza za električnu energiju ...

Prva Prethodna
1/533
Poslednja Sledeća