NESLAGANJE OKO LOKACIJE BUDUĆE DEPONIJE

Izvor:   Beta

Predstavnici Gradske uprave Loznica i Mesne zajednice Tršić nisu se dogovorili o mestu za regionalnu sanitarnu deponiju u lozničkom kraju, koja je trebalo da bude otvorena ove godine.

Predstavnici Loznice i Tršića ni posle nedavne posete Pirotu gde se takođe priprema otvaranje regionalne deponije, nemaju jedinstven stav o mestu deponije u lozničkom kraju.

Pomoćnik gradonačelnika Loznice Radomir Filipović rekao je novinarima da su u Pirotu videli moderan i pouzdan komunalni objekat, građen u skladu sa zakonom.

"Potrebno je da se shvati da deponija garantuje bezbednost po životnu sredinu. Najbitinje je da se ne gubi vreme zbog finansiranja projekta, jer što pre stanemo u red za dobijanje sredstava Evropske unije, biće nam bolje", rekao je Filipović.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Tršić Dobrosav Radić nije zadovoljan onim što je video u Pirotu.

"Pirot pravi deponiju od 2003. godine i još nije završena, iako je u nju uloženo oko 3,5 miliona evra. Nama otrov ne treba i ostajemo pri stavu da nećemo deponiju. Selo je složno i neće dozvoliti da se ovde gradi deponija", rekao je Radić.

Ranije je planirano da izgradnja nove deponije za Loznicu i tri susedne opštine - Ljuboviju, Mali Zvornik i Krupanj, počne ove godine, ali bi to moglo biti odloženo jer nema odluke o mestu.

Gradska skupština Loznice je 22. novembra 2010. godine trebalo da razmatra predlog odluke, ali je ta tačka skinuta sa dnevnog reda zbog nezadovoljstva Voćnjaka, mesta u blizini lokacije predviđene za deponiju.

Loznica godinama ima divlje deponije, a regularna, gradska, ne zadovoljava propisane uslove.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...