MEŠTANI NEĆE HE „BRODAREVO" 1 I 2 NA LIMU

Izvor:   Pres

Međunarodna kompanija REV zatražila je pomoć države i lokalnih vlasti kako bi se nastavila izgradnja hidroelektrana „Brodarevo" 1 i 2 na Limu, vrednih 140 miliona evra.

Predstavnici kanadske kompanija REV tvrde: “Traže nam enormne cifre za zemljište,” i traže pomoć države i lokalnih vlasti kako bi se nastavila izgradnja hidroelektrana „Brodarevo" 1 i 2 na Limu, vrednih 140 miliona evra

Iako je ovo najveća privatna investicija u Srbiji, u REV-u kažu da imaju problema sa meštanima koji im za zemljište gde će biti sagrađene nove elektrane traže i po 20 puta više novca nego što zemlja realno vredi.

Dve hidroelektrane koje će izgraditi REV trebalo bi prvu struju da isporuče za četiri godine za oko 60.000 domaćinstava. Ipak, deo lokalnog stanovništva protivi se gradnji, dok je drugi deo u ovom video dobru šansu da zaradi. Predsednica beogradskog dela REV-a Miljana Vidović kaže za Press je grupa ljudi nedavno fizički sprečila ulazak mašina kompanije na gradilište.

- Mi smo otvoreni i spremni za svaki dogovor, ali on mora da ima realan i prihvatljiv ishod za sve - objašnjava ona.

Da bi rešila ovaj problem, kompanija se obratila vlastima i otvorila lokalne kancelarije u Prijepolju i Brodarevu, gde će se graditi elektrane.

- Konstantno smo u razgovorima sa lokalnim i državnim vlastima. Njihova podrška nam je neophodna, ali konkretan predlog oko nerealnih cena otkupa nismo dobili ni sa lokalnog ni sa republičkog nivoa. Imamo pojedinačna uveravanja državnih predstavnika da će dati sve od sebe da se projekat izgura do kraja - kaže Vidovićeva.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...