NOVI OGLAS O PRODAJI NIKŠIĆKE ŽELEZARE U UTORAK

Izvor:   Portal Analitika

Novi oglas o prodaji nikšićke Željezare trebalo bi da bude raspisan u utorak, a dan ranije utvrđena visina cene i način prodaje, saopštio je stečajni upravnik Veselin Perišić.

Novi oglas o prodaji nikšićke Željezare trebalo bi da bude raspisan u utorak, a dan ranije utvrđena visina cene i način prodaje, saopštio je stečajni upravnik Veselin Perišić.

On je agenciji Mina-business rekao da će oglas biti raspisan bez obzira da li će se poverioci do tada izjasniti o uslovima prodaje.

„Postupak je hitan i iz više razloga moramo što pre raspisati drugi po redu oglas za prodaju fabrike. Strpljivo smo čekali na izjašnjavanje poverilaca, zbog čijeg kašnjenja ove sedmice, nismo ni raspisali oglas, iako smo najavili“, obrazložio je Perišić.

Prema njegovim rečima, trebalo je da se poverioci izjasne o predlogu da ovog puta cena ne može biti manja od 15 miliona evra i da se fabrika prodaje nadmetanjem na javnoj licitaciji, umesto putem sakupljanja pisanih ponuda.

„Na prvom tenderu cena je bila 30 miliona evra, za koji je bivši vlasnik kompanija Montenegro spešlti stils (MNSS) saopštio da je previsoka, a sada odbija da se izjasni, dok je Rekupero protiv“, kazao je Perišić.

Kako je objasnio, neophodno je usaglasiti realnu i prihvatljivu cenu i zbog toga je veoma bitno čuti i mišljenje potencijalnih kupaca, pre nego što sa stečajnim sudijom precizira sve detalje oglasa.

„Primenićemo najbrži mogući način za dovođenje kupaca u Željezaru i iskoristiti varijantu ponude celokupne imovine stečajnog dužnika“, istakao je Perišić.

Prema njegovim rečima, problemi su ogromni i svima je u interesu što pre naći kupca, jer je kompanija Neksan, koja proizvodnju u Željezari organizuje od 15. maja na izmaku snaga

Proizvodnja u Željezari obavlja se na minimumu, kako bi se održala postrojenja i oprema, zbog poštovanja mera štednje električne energije.

U Odboru poverilaca Željezare su firma Rekupero, predstavnici države, Poreske uprave, radnici i bivši vlasnik kompanija Montenegro spešlti stils.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...