Otvoren najveći hrišćanski hram na Bliskom istoku

Hram, koji je otvoren nedaleko od Kaira povodom Božića, može da primi oko osam hiljada vernika
(foto, egipatski predsednik i pravoslavni patrijarh na otvaranju hrama)

Egipatski predsednik Abdal Fatah Sisi otvorio je 6. januara blizu Kaira novi hrišćanski hram koji će, kako javlja AP, biti najveći na Bliskom istoku. Novi hram, na oko 45 kilomtera od glavnog grada, moći će da primi oko osam hiljada vernika. 

Novi hram je bio svečano otvoren uoči božićnjeg praznika pravoslavnih egipatskih Kopta. Na svečanosti i prvoj bogoslužbi u novom hramu, koju je služio koptski patrijarh Tavadros Drugi, bili su prisutni i mnogi drugi gosti. Novi hram je dobio ime Crkva Rođenja Hrista.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...