KINESKA FABRIKA NIO PROBIJAĆE SE U EVROPI S NAJJEVTINIJIM ELEKTROMOBILIMA

ML

Kineska industrija automobila namerava da u Mađarskoj podigne fabriku elektromobila i fabriku baterija za svoje automobile
(ilustracija, Nio je razvio svoj brend pod imenom Project Firefli, sa ciljem - ponuditi jeftine električne automobile počevši od oko 15.000 dolara. Pošto Nio nudi vrhunska vozila sa mnogo višim cenama, ima smisla da kompanija napravi jasnu razliku između ove dve linije)

Zasad malo poznata kineska industrija automobila Nio namerava da u Mađarskoj podigne fabriku elektromobila koji će biti znatno jevtiniji od konkurencije. Kako piše veb Carscoops, glavni model bi se prodavao po ceni od oko 14-15 hiljada evra što je zaista osetno jevtinije od cena drugih proizvođača. Najskuplji model bi imao dva puta veću cenu tj blizu 30 hiljada evra. Firma planira, takođe, da se angažuje na skandinavskom tržištu na kome se srazmerno prodaje najviše elektromobila u Evropi.

Niz kompanija u svetu pokušavalo je ili pokušava da snizi cenu elektromobila koje nudi jer su oni zasad osetno skuplji od klasičnih automobila. Dosad je, izgleda, najdalje u tome otišla rumunska Dačia (Dacia) s modelom spring koji u najjevtinijoj verziji stoji oko 40 hiljada evra.  

Nio još nema ime marke, priča se da će se zvati Fajerflaj (Firefly) kako se naziva čitav ovaj projekt. Firma planira, takodje, da u Madjarskoj otvori i fabriku baterija za svoje automobile.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...