Moravski koridor za tri godine

Izvor:   Fonet

Moravski koridor je najveće gradilište u našoj zemlji i na njemu je trenutno zaposleno više od 3.600 hiljada radnika i to u trenutku kada je u Evropi rat i kada niko ne razmišlja o javnim investicijama, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i najavio da će ta saobraćajnica biti završena za tri godine. (Foto:FoNet/MGSI)

Momirović je istakao da će za više od godinu dana Kraljevo biti povezano sa auto-putem Miloš Veliki, a da će do kraja godine Kruševac biti povezan sa Koridorom 10, navodi se u saopštenju Ministarstva nakon današnjeg posete gradilištu na Moravskog koridora sa direktorom Koridora Srbije Aleksandrom Antićem.

"U periodu od tri godine u planu je da završimo Moravski koridor, ne odustajemo ni od jednog projekta i ne povlačimo se ni sa jednog gradilišta, jer nam je u prvom planu odgovornost da sve započeto i završimo", rekao je Momirović i ocenio da je ta deonica "od posebnog značaja za Kraljevo i Čačak, jer će biti povezani najkvalitetnijim autoputem u Jugoistočnoj Evropi".

Moravski koridor
Kraljevo, 21.07.2022 - ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović posetio je radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici od Kraljeva do Čačka (Foto: FoNet/MGSI)

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je naglasio da je reč o "zahtevnom projektu", ali da su "potpuno aktivirana sva gradilišta".

Moravski koridor od izuzetnog je značaja jer povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11, naglašeno je u saopšenju. Ta saobraćajnica povezaće sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika. Moravski koridor će, kako je istaknuto, "biti prvi digitalni auto-put u Srbiji".

Ukupna dužina je 112 kilometara i obuhvata tri deonice: Pojate - Kruševac (27,8 kilomatara), Kruševac - Adrani (53,8) i Adrani - Preljina (30,6).

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...