Brzom prugom saobraćaju i teretni vozovi

BM

Prvi put od kako je brza pruga između Beograda i Novog Sada izgrađena i puštena u rad, noćas je organizovan saobraćaj i teretnih vozova, saopštila je danas Infrastruktura železnice Srbije. (Foto: infrazs.rs)

Na brzoj pruzi između Beograda i Novog Sada sinoć je organizovan saobraćaj ukupno sedam teretnih vozova, od kojih iz Beograda u pravcu severa pet, a iz Novog Sada ka glavnom gradu dva.

Saobraćaj teretnih vozova odvijaće se svake noći od 23 sata do 5.00, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna i Inđija - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna.

Imajući u vidu da je brza pruga Beograd - Novi Sad infrastrukturi objekat od posebnog značaja, sa najsavremenijom opremom i velike vrednosti, svi prevoznici u teretnom železničkom saobraćaju upoznati su sa obavezama i odgovornostima, pojačan je nadzor sa ciljem povećanja bezbednosti transporta, a obavezan je i dodatni tehnički pregled voznih sredstava i lokomotiva, navodi se u saopštenju.

Definisani su i posebni uslovi i utvrđena dodatna procedura organizovanja teretnog železničkog saobraćaja na brzoj pruzi, a sve sa ciljem da se celokupan transport vozova obavlja redovno, nesmetano i bezbedno na najvišem nivou.

Prema dosadašnjim najavama, svake noći će brzom prugom između Beograda i Novog Sada saobraćati između pet i 10 teretnih železničkih kompozicija, prenosi Fonet. 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...