Zanimljivosti

Pet medalja za ekipu Srbije na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike

Svih pet članova ekipe Srbije su na 53. Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi, koja je od 10. do 17. jula održana u Tokiju, osvojili bronzane medalje. U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 400 takmičara iz 83 zemlje. (Foto: NIS)

Dom zdravlja Kanjiža dobio novu medicinsku opremu

Želeći da doprinese unapređenju uslova u zdravstvenim ustanovama koje se bave reproduktivnim zdravljem u našoj zemlji, kompanija NIS podržala je nabavku savremene opreme za Dom zdravlja u Kanjiži. Dom zdravlja Kanjiža dobio je modernu medicinsku opremu u vrednosti od pet miliona dinara, koja će ne samo olakšati rad zdravstvenih radnika, već i povećati broj pregleda pacijenata za čak 70 odsto. (Foto: NIS)

Poziv za učešće na G-Drive nacionalnom wakeboard šampionatu na Adi

G-Drive otvoreno nacionalno wakeboard takmičenje biće održano u nedelju, 16. jula na Adi Ciganliji u Beogradu, sa početkom u 9 časova. Organizator ovogodišnjeg takmičenja je Aqua Ski centar, a sponzor G-Drive, brend premijum goriva NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica. (Foto: NIS)

Visok plasman za tim Srbije na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Japanu

Na 64. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola, koja se od 2. do 13. jula održavala u Čibi (Tokio, Japan), svih šest takmičara olimpijskog tima Republike Srbije osvojili su priznanja. (Foto: Društvo matematičara Srbije)

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Jovanović“, kao i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, vredna više od 10,5 miliona dinara.
(Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina i dr Milan Miljuš, direktor Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“. Foto: NIS)

Primljena sedma generacija polaznika programa prakse NIS Calling

Kompanija NIS, kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca za mlade u Srbiji, poželela je dobrodošlicu polaznicima sedme sezone programa studentske prakse pod nazivom NIS Calling koji su izabrani na konkursu programa. (Foto: NIS)

Udvostručeni kapaciteti za proces vantelesne oplodnje na GAK „Narodni front“

U okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ kompanija NIS je pružila podršku Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“ opremanjem embriološke laboratorije savremenim aparatima vrednim više od 11,6 miliona dinara, koji će doprineti povećanju kapaciteta ove ustanove za sprovođenje postupaka vantelesne oplodnje. (Foto: NIS)

Počinje 15. jubilarni ciklus programa „Zajednici zajedno“

Svesna činjenice da je obrazovanje glavni stub razvoja svake zemlje, a da su mladi ljudi budućnost, kompanija NIS raspisuje konkurs u okviru programa „Zajednici zajedno“ za 2023. godinu u čijem je fokusu podrška razvoju nauke i obrazovanja u partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije. U cilju unapređenja nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola, NIS će ove godine uložiti 144,5 miliona dinara. (Foto: NIS)

Proglašeni pobednici NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika

U Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Sadu održano je finale desete jubilarne NIS olimpijade znanja iz ruskog jezika, realizovane uz podršku kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“. Takmičenje je namenjeno učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola, svih razreda srednjih škola i gimnazija, kao i studentima, iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore. (Foto: NIS)

NIS-u dodeljena povelja Društva matematičara Srbije

Društvo matematičara Srbije dodelilo je kompaniji NIS povelju za dugogodišnju podršku mladim matematičarima i aktivnostima Društva. NIS-u je povelja dodeljena na svečanoj akademiji održanoj u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, povodom obeležavanja 75 godina postojanja Društva matematičara Srbije. Ovom prilikom uručene su i medalje pobednicima Srpske matematičke olimpijade. (Foto: NIS)