Zanimljivosti

NIS objavio rezultate programa „Zajednici zajedno 2021“

Kako bi odgovorila na potrebe zajednice čiji je deo, kompanija NIS je u 2021. godini svoj program „Zajednici zajedno“ usmerila na oblast ekologije i zaštite životne sredine. Sa ukupno 107,5 miliona dinara podržano je 29 projekata u 12 gradova i opština širom Srbije u kojima se program sprovodi.

Kusturica i Gasprom njeft spojili muziku i bioskop u formatu Kustendorf Concert

Kustendorf Koncert poznatog srpskog reditelja Emira Kusturice i njegove muzičke grupe The No Smoking Orchestra dostupan je od danas na Youtube platformi. Snimak nastupa iz Drvengrada je kreativna zamena za tradicionalni festival ruske muzike Kustendorf CLASSIC, koji se ove godine nije održao u uobičajenom formatu zbog pandemije korona virusa. Na koncertu su zajedno sa muzičarima The No Smoking Orchestra svirali i mladi muzičari iz Srbije i Rusije, učesnici prethodno održanih festivala. (Foto: NIS)

Festival „Kustendorf Klasik“ se vraća u Drvengrad u novom formatu

U etnoselu Drvengrad se svakog leta od 2013. godine održava festival ruske klasične muzike „Kustendorf Classic“ u organizaciji svetski poznatog reditelja Emira Kusturice uz podršku „Gasprom njefta“. Ove godine će se festival održati u onlajn formatu, 28. septembra. (Foto: NIS)

Karavan NIS-a “Zajednici zajedno” obilazi škole u Srbiji

Karavan „Zajednici zajedno“ koji kompanija NIS realizuje u okviru istoimenog programa društvene odgovornosti nastavlja da obilazi škole širom Srbije. Nakon Beograda, nova „stanica“ bila je Osnovna škola „Sveti vladika Nikolaj“ u Požarevacu, kojoj je NIS donirao sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara za opremanje i rekonstrukciju informatičkih kabineta i nabavku digitalne opreme poput računara, interaktivne table, projektora i platna. (Foto: NIS)

Ekomobilnost za čistiji vazduh

Vozila na električni i hibridni pogon najpoznatijih svetskih brendova predstavljena su danas na manifestaciji "Ekomobilnost" koja se održava prvi put u Beogradu na dve lokacije, ispred Muzeja 25. maj i u Kući Kralja Petra. Dvodnevna manifestacija posvećena je uticaju prevoznih sredstava na životnu sredinu sa ciljem širenja svesti o smanjuju zagađenja koje emituju motorna vozila. (Foto: Pixabay)

NIS na Međunarodnom Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu

Kompanija NIS upoznaće posetioce ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu sa pogodnostima koje nudi NIS Agro program, kao i sa bogatim spektrom proizvoda i usluga koje su dostupne potrošačima prilikom kupovine derivata na benzinskim stanicama NIS-a. Ovogodišnji Međunarodni sajam u Novom Sadu održava se od 18. do 24. septembra, a svi zainteresovani moći će da se upoznaju sa ponudom NIS-a na štandu kompanije, u Master hali Novosadskog sajma. (Foto: NIS)

Utorak krajnji rok za prijavu na studentsku praksu „NIS Calling“

Prijavljivanje za peti ciklus programa studentske prakse u kompaniji NIS pod nazivom „NIS Calling“ otvoreno je do utorka, 21. septembra. Praksa u trajanju od tri meseca u jednoj od vodećih domaćih kompanija počinje 1. novembra.

Sedma beogradska gimnazija dobila savremenu opremu za kabinet fizike i biologije

Kompanija NIS je, u okviru programa „Zajednici zajedno 2020″, Sedmoj beogradskoj gimnaziji donirala 2,5 miliona dinara za nabavku savremene školske i laboratorijske opreme koja će se koristiti za eksperimentalne vežbe iz fizike i biologije. Kabineti su opremljeni i računarskom opremom poput interaktivnih displeja, pametnih tabli i tablet uređaja. (Foto: NIS)

Rodna ravnopravnost u energetskom sektoru

Kompanija NIS, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) organizovali su danas u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu konferenciju pod nazivom “Energetika, rodna ravnopravnost i održivi razvoj”. Cilj skupa bio je da se ukaže na značaj rodne ravnopravnosti, koju su Ujedinjene nacije istakle kao jedan od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja, kao i da se govori o položaju žena u energetskom sektoru Srbije. (Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije)

NIS pokreće peti ciklus studentske prakse „NIS Calling“

Osluškujući potrebe mladih generacija, kompanija NIS će drugi put ove godine realizovati program „NIS Calling“u okviru kog studenti odabranih fakulteta mogu steći praksu iz različitih oblasti poslovanja naftne industrije i tako dobiti šansu da prve profesionalne korake načine u NIS-u, jednom od najvećih energetskih sistema u regionu. Posebna pogodnost programa je što odabrani kandidati mogu obaviti 320 sati prakse tokom tri meseca i uskladiti ih sa obavezama na fakultetu. (Foto: NIS)