Zanimljivosti

Uspostavljena saradnja između NIS-a i Matematičkog fakulteta u Beogradu

Kompanija NIS nastavila je da proširuje krug partnera među obrazovnim institucijama uspostavljanjem saradnje sa Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Saradnja, koja će se odvijati u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“, podrazumeva povezivanje naučnog rada fakulteta sa poslovnim aktivnostima kompanije.
(Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a i Prof. dr Zoran Rakić, dekan Matematičkog fakulteta. Foto: NIS)

NIS i SOS Dečija sela Srbija pružaju podršku mladima u traženju posla

Kompanija NIS i SOS Dečija sela Srbija organizovali su ciklus edukativnih radionica čiji je cilj bio pružanje podrške mladima u osamostaljivanju i sticanju praktičnog znanja, značajnog za pronalazak odgovarajućeg posla. NIS je i prošle godine bio deo programa „YouthCan!“ SOS Dečijih sela Srbija, u okviru koga se realizuju ove radionice. (Foto: NIS)

Treća sezona programa „NIS Energy“

Svi master studenti i diplomci izabranih fakulteta koji žele da započnu karijeru u kompaniji NIS imaju priliku da se prijave na konkurs za treću sezonu programa pod nazivom „NIS Energy“ do 15. novembra 2022. godine. Uslov za učešće je da kandidati imaju manje od godinu dana radnog iskustva, da odlično poznaju MS office paket, kao i znanje engleskog jezika

Uz podršku NIS-a modernizovan sistem grejanja u vrtiću „Kolibri“ u Kikindi

Kompanija NIS je, u okviru programa „Zajednici zajedno 2021“, modernizovala sistem grejanja u vrtiću „Kolibri“ koji se nalazi u sklopu predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ u Kikindi. Ovaj projekat, čija je vrednost više od 3,4 miliona dinara, doprineće smanjenju potrošnje gasa, povećanju bezbednosti korisnika i energetske efikasnosti objekta. (Foto: NIS)

NIS pruža novu priliku mladim stručnjacima

Vođena idejom da su mladi stručnjaci nova energija i pokretači daljeg razvoja, kompanija NIS započela je treću sezonu programa „NIS Energy“ koji pruža priliku master studentima i diplomcima odabranih fakulteta da unaprede svoja znanja i zaposle se u NIS-u.

NIS podržao 22 projekta u oblasti reproduktivnog zdravlja i povećanja nataliteta

Kompanija NIS je objavila rezultate konkursa u okviru programa „Zajednici zajedno“ koji se od 2009. godine realizuje u saradnji sa lokalnim zajednicama širom Srbije. Ovogodišnji program, koji se sprovodi pod sloganom „Da se nove nade rode“, posvećen je reproduktivnom zdravlju i povećanju nataliteta, a ukupna vrednost 22 podržana projekta iznosi 118,5 miliona dinara. (Foto: NIS)

Lepši izgled za Gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu

Kao kompanija koja u kontinuitetu ulaže u poboljšanje ekološke slike Srbije i unapređenje uslova obrazovanja, NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno“ i u saradnji sa Gradom Pančevom podržao projekat zamene stolarije u zgradi pančevačke Gimnazije „Uroš Predić“. Vrednost projekta je više od 5,5 miliona dinara, a zahvaljujući ovim sredstvima je, osim novog savremenog izgleda objekta, omogućeno i unapređenje energetske efikasnosti unutar ove obrazovne ustanove. (Foto: NIS)

Nastavak uspešnog partnerstva NIS-a sa obrazovnim institucijama

Kompanija NIS potpisala je memorandume o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja sa Univerzitetom u Novom Sadu i Filozofskim fakultetom Novi Sad. Cilj memoranduma je uspostavljanje partnerskih odnosa koji mogu značajno da doprinesu povezivanju naučnog, obrazovnog i stručnog rada ovih obrazovnih institucija sa poslovnim aktivnostima NIS-a. (Foto: NIS)

U Ruskom domu svečano otvorena izložba "Duša Srbije"

Kompanija "Gasprom njeft" sinoć je u Ruskom domu u Beogradu otvorila izložbu "Duša Srbije", posvećenu izradi jedinstvenog mozaika glavnog pravoslavnog sabornog hrama u Srbiji, Hrama Svetog Save. Posetioci će moći da je vide od danas do 30. oktobra, a ulaz je besplatan. (Foto: Gasprom neft)

Kompanija NIS donirala vodu „Jazak“ bolnici u Batajnici

Kompanija NIS nastavila je sa podrškom zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji u kojima se leče oboleli od COVID-19. Želeći da olakšaju bolničke dane pacijentima, ali i doprinesu unapređenju uslova za rad medicinskog osoblja, predstavnici NIS-a uručili su danas donaciju od gotovo 10.000 litara pijaće vode „Jazak“ kovid bolnici u Batajnici, koja posluje u sastavu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Donaciju je u ime kompanije NIS uručio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora, dok je u ime domaćina uručenju donacije prisustvovala dr Tatjana Adžić Vukičević, direktorka bolnice u Batajnici.