Zanimljivosti

Novosađani dobili ekološki park

Nastavljajući da ulaže u ekološke projekte i dobrobit zajednice, kompanija NIS podržala je izgradnju i uređenje Sentandrejskog parka u Novom Sadu. Projekat čija vrednost iznosi 13,5 miliona dinara, realizovan je u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, a žitelji ovog dela grada dobili su moderan park koji u svom sastavu ima dečje igralište, sportske terene i teretanu na otvorenom, kao i urbani mobilijar. (Foto: NIS)

NIS i ove godine najpoželjniji poslodavac

Kompanija NIS i ove godine proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud sa ciljem unapređenja tržišta rada u našoj zemlji. U istraživanju je učestvovalo više od 10.000 ispitanika. (Foto: NIS)

NIS dobitnik najvišeg priznanja za bezbednost i zdravlje na radu

Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu i Dan bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji tradicionalno je obeležen uručenjem nagrada za 2021. godinu. Kompanija NIS osvojila je prvo mesto na takmičenju za dodelu nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u kategoriji Povelja „28. april“. Takmičenje organizuje Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. (Foto: NIS)

Počinje prijava za šestu generaciju „NIS Calling” programa za studente

Kompanija NIS poziva studente završnih godina fakulteta i master studija da se pridruže timu jednog od najvećih energetskih sistema u regionu, kroz šestu sezonu programa prakse „NIS Calling”. Za sve kandidate koji su željni da steknu nova znanja i veštine u različitim oblastima naftne industrije, NIS je pripremio fleksibilan plaćeni program koji se zasniva na 480 radnih sati prakse, a koje studenti mogu da rasporede tokom četiri meseca, u zavisnosti od njihovih obaveza na fakultetu. (Foto: NIS)

NISOTEC - saveznik za optimalan rad motora

Kompanija NIS pustila je u prodaju motorna ulja NISOTEC sa unapređenom formulom koja doprinosi većoj efikasnosti vozila, boljoj zaštiti i dužem radnom veku motora. (Foto: NIS)

NIS dodelio stipendije darovitim studentima novosadskog Univerziteta

Kompanija NIS dodelila je nove stipendije studentima Univerziteta u Novom Sadu, koji su za stipendije aplicirali u okviru konkursa Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika. (Foto: NIS)

NIS dobitnik priznanja za društvenu odgovornost „Dobročinitelj”

Kompanija NIS jedan je od dobitnika priznanja „Dobročinitelj” za društvenu odgovornost u 2020. i 2021. godini. Svečana dodela priznanja održana je u Skupštini grada Beograda, a nagrade su dodeljene za prethodne dve godine, budući da su vanredne okolnosti izazvane pandemijom dovele do toga da se prošle godine dodela odloži. (Foto: NIS)

Mladi stručnjaci - nova energija NIS-a

Dolazak svakog novog mladog kolege za NIS znači svežu energiju i ideje koje će doprineti daljem razvoju kompanije. Zbog toga je februar mesec od posebnog značaja za NIS, jer je to period u kom se završava jedan ciklus programa „NIS Energy“, dok istovremeno u kompaniju dolaze polaznici izabrani na konkursu za novu sezonu ovog jedinstvenog korporativnog programa za mlade. (Foto: NIS)

NIS donirao sredstva „Ateljeu 212“ za poboljšanje energetske efikasnosti

Želeći da podrži rad jedne od najznačajnijih ustanova kulture u Beogradu i ujedno doprinese unapređenju ekološke slike glavnog grada, kompanija NIS donirala je „Ateljeu 212“ sredstva u iznosu od preko šest miliona dinara za poboljšanje energetske efikasnosti pozorišta. (Atelje 212, Foto: NIS)

G-Drive dizel gorivo za pouzdan start i na debelom minusu

Poznato je da vozači automobila na dizel pogon neretko muče muku sa svojim četvorotočkašima kada pokušavaju da ih pokrenu na minusu. Razlog tome je kristalizacija parafina u dizel gorivu, do koje dolazi usled niskih temperatura, što može dovesti do toga da dizel motori teže startuju u hladnim mesecima. Kao kompanija koja uvek osluškuje potrebe potrošača, NIS je našao rešenje ovom problemu, omogućavajući svima da svoje „dizelaše“ pokrenu „bez po muke“ i na vreme stignu na željenu destinaciju. (Foto: NIS)