Zanimljivosti

NIS objavio poslovne rezultate za prvu polovinu godine

U prvih šest meseci 2021. godine NIS je poslovao pod uticajem posledica pandemije COVID-19. U fokusu su bili unapređenje efikasnosti poslovanja, finansijska disciplina i investicije u ključne razvojne projekte, što je za posledicu imalo znatno unapređenje finansijskih rezultata u poređenju sa istim periodom prošle godine. (Foto: NIS)

Produženje roka za prijavu na NIS-ov konkurs "Zajednici zajedno"

Zbog velikog interesovanja, rok za prijavu projekata na konkurs programa „Zajednici zajedno 2021“ je produžen do 6. avgusta 2021. godine.

NIS volonteri za decu obolelu od raka

Klub volontera kompanije NIS organizovao je na zemljištu Udruženja „Bašta može svašta“ u Valjevskoj Kamenici, humanitarnu akciju „Posadimo ljubav zajedno“ tokom koje je posađeno organsko povrće i začinsko bilje u bašti iz koje će svi darovi prirode, zdravi i neprskani, direktno stizati do mališana u NURDOR Roditeljskim kućama. (Foto: NIS)

Kvalitetno gorivo opravdava poverenje potrošača

Savremena tehnologija, stručnost, stroga kontrola kvaliteta i na samom kraju poverenje potrošača - rečenica je koja u samo nekoliko reči najbolje opisuje način na koji naš naftni gigant, kompanija NIS, pristupa proizvodnji i distribuciji prvog i jedinog domaćeg goriva. (Foto: NIS)

NIS nastavlja da pruža podršku obrazovnim ustanovama

U želji da učenici u Srbiji imaju najbolje moguće uslove za obrazovanje, kompanija NIS nastavila je sa podrškom školama u našoj zemlji. Tako je beogradska Osnovna škola „Sveti Sava“ dobila renovirani kabinet za ruski jezik, zahvaljujući podršci kompanije NIS, u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije i Srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda. (Foto: NIS)

NIS pružio podršku Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom zdravstvenim ustanovama širom Srbije današnjim uručenjem donacije Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Donacija se sastoji od finansijskih sredstava namenjenih za nabavku reagensa koji se koriste za ispitivanja kod pacijenata sa karcinomom prostate i oko 5.000 litara pijaće vode „Jazak“. (Foto: NIS)

NIS i Visa: Inovativna rešenja u službi potrošača

Nova usluga koja nudi mogućnost potrošačima da na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama podignu gotovinu uz Visa platnu karticu prilikom bilo koje vrednosti kupovine, predstavljena je danas. Svi kupci, korisnici Visa kartica, mogu prilikom kupovine brzo i sigurno da podignu novac u iznosu do 5.000 dinara. (Foto: NIS)

NIS i ambasadorke Instituta za ženski sport u humanitarnoj akciji

Kompanija NIS učestvovala je u humanitarnoj akciji kupovine predmeta koje su donirale proslavljena košarkašica i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković i ambasadorke Instituta za ženski sport. (Foto: NIS)

NIS: Izveštaj o održivom razvoju

Verujući da svaka odgovorna kompanija i pojedinac mogu da doprinesu razvoju šire zajednice, kompanija NIS je objavila 11. uzastopni verifikovani Izveštaj o održivom razvoju, koji se odnosi na aktivnosti kompanije u pogledu razvoja poslovanja, ulaganja u društveno odgovorne projekte, zaštitu životne sredine uključujući i ostale pokazatelje od značaja, koji su usklađeni sa globalnim ciljevima Ujedinjenih nacija, kada je reč o održivom razvoju. (Foto: NIS)

Odbor direktora NIS-a utvrdio predlog odluke o isplati dividendi

Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad održao je u sredu 26. maja 2021. godine pisane sednice na kojima je, između ostalog, utvrdio predlog Odluke Skupštine akcionara o raspodeli dobiti ranijih godina, pokriću gubitka NIS a.d. Novi Sad za 2020. godinu, isplati dividende i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva. (Foto: NIS)