Zanimljivosti

NIS nastavlja sa projektom „Zajednici zajedno”

NIS i u 2015. nastavlja da podržava razvoj lokalnih zajednica. Potpisivanjem sporazuma sa deset opština i gradova u kojima NIS ostvaruje delatnost, započeo je proces raspodele sredstava kroz sistem javnog konkursa za projekat „Zajednici zajedno“.

Superkartica sve bogatija

Firmama NIS, IDEA, Sberbanka Srbije i Telenor, koje svoju robu i usluge promovišu kroz program “Superkartica” priključio se i DDOR Novi Sad

Gorivo i za auto i za vozača

Na Sajmu automobila NIS predstavio GAZPROM benzinske stanice, kao i bogatu gastronomsku ponudu u restoranima.

NIS dao šansu pripravnicima

U okviru programa„NIS šansa“ juče je 54 nezaposlenih sa fakultetskom ili diplomom srednje škole potpisalo ugovor o radu na godinu dana u Naftnoj industriji Srbije.

NIS šansa za mlade i nezaposlene

Počeo je drugi krug zapošljavanja mladih u 2013. kroz program „NIS šansa“

Stipendisti NIS-a putuju na školovanje u Rusiju

NIS stipendira petoro mladih na prestižnim univerzitetima u Rusiji za kadrove iz oblasti nafte i gasa. (foto: Petar Rajić, Sofija Šoškić i Ivan Savić ispred aerodroma Nikola Tesla u Surčinu, odakle su juče otputovali u Moskvu)

Nišvil - harmonija naših energija

NIS je na džez festivalu Nišvil, čiji je generalni sponzor, promovisao svoju “Super karticu”

Saradnja radi razvoja

Od 655 pristiglih na konkurs NIS će ove godine finansirati 145 projekata u okviru svoje tradicionalne akcije za podsticaj razvoja lokalnih zajednica „Saradnja radi razvoja“.

Tesla - vizionar

Neverovatna predviđanja Nikole Tesle o 21. veku, o kojima je pričao američkim novinarima tridesetih godina prošlog veka sada se ostvaruju. (foto: Wikimedia Commons)

Suncem protiv energetskog siromaštva

Kako bi smanjile energetsko siromaštvo mnoge organizacije pokušavaju da približe jednostavna solarna rešenja zemljama u razvoju putem izuma kao što su Solarna boca, solarni kofer, peć za kuvanje ali i kroz druge projekte.