Zanimljivosti

NIS nastavlja sa projektom „Zajednici zajedno”

NIS i u 2015. nastavlja da podržava razvoj lokalnih zajednica. Potpisivanjem sporazuma sa deset opština i gradova u kojima NIS ostvaruje delatnost, započeo je proces raspodele sredstava kroz sistem javnog konkursa za projekat „Zajednici zajedno“.

Superkartica sve bogatija

Firmama NIS, IDEA, Sberbanka Srbije i Telenor, koje svoju robu i usluge promovišu kroz program “Superkartica” priključio se i DDOR Novi Sad

Gorivo i za auto i za vozača

Na Sajmu automobila NIS predstavio GAZPROM benzinske stanice, kao i bogatu gastronomsku ponudu u restoranima.

NIS dao šansu pripravnicima

U okviru programa„NIS šansa“ juče je 54 nezaposlenih sa fakultetskom ili diplomom srednje škole potpisalo ugovor o radu na godinu dana u Naftnoj industriji Srbije.

NIS šansa za mlade i nezaposlene

Počeo je drugi krug zapošljavanja mladih u 2013. kroz program „NIS šansa“

Stipendisti NIS-a putuju na školovanje u Rusiju

NIS stipendira petoro mladih na prestižnim univerzitetima u Rusiji za kadrove iz oblasti nafte i gasa. (foto: Petar Rajić, Sofija Šoškić i Ivan Savić ispred aerodroma Nikola Tesla u Surčinu, odakle su juče otputovali u Moskvu)

Saradnja radi razvoja

Od 655 pristiglih na konkurs NIS će ove godine finansirati 145 projekata u okviru svoje tradicionalne akcije za podsticaj razvoja lokalnih zajednica „Saradnja radi razvoja“.

Tesla - vizionar

Neverovatna predviđanja Nikole Tesle o 21. veku, o kojima je pričao američkim novinarima tridesetih godina prošlog veka sada se ostvaruju. (foto: Wikimedia Commons)

Suncem protiv energetskog siromaštva

Kako bi smanjile energetsko siromaštvo mnoge organizacije pokušavaju da približe jednostavna solarna rešenja zemljama u razvoju putem izuma kao što su Solarna boca, solarni kofer, peć za kuvanje ali i kroz druge projekte.