Hiljade kašnjenja aviona

Izvor:   Fonet

Otkazivanje kompjuterskog sistema prouzrokovalo je hiljade kašnjenja i stotine otkazivanja letova u SAD.
(Boston, 11.01.2023 - prizemljenje aviona i otkazivanje letova širom SAD zbog kvara računara u Federalnoj upravi za vazduhoplovstvo)

Američka Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo počela je da odobrava letove u SAD, pošto je jutrošnje otkazivanje kompjuterskog sistema prouzrokovalo hiljade kašnjenja i stotine otkazivanja letova.

Zabrana uzletanja aviona je trajala nekoliko sati. Odloženo je više od 3.700 letova, dok je 640 otkazano.

Sa američkih aerodroma je danas trebalo da bude obavljeno oko 21.000 letova, uglavnom domaćih, dok se očekivalo da će u SAD stići oko 1.840 aviona iz inostranstva.

Bela kuća je saopštila da nema dokaza da se radi o sajber napadu, javlja AP.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...