Antimonopolska komisija ispituje prodaju “Politike”

BM

Komisija za zaštitu konkurencije od jula prošle godine preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti povodom prodaje “Politike novine i magazini”
(ilustracija - naslovna strana dnevnog lista Politika)

Komisija za zaštitu konukrencije ispituje promenu vlasničkog udela u društvu “Politika novine i magazini” (PNM).

WAZ je, preko svog pravnog povezanog lica “Ost holding” iz Beča, 29. juna prošle godine prodao 50 odsto udela u društvu “Politika, novine I magazini” Ist medija grupi (“EAST Media Group), registrovanoj u Ruskoj Federaciji. Promena vlasništva registrovana je u Agenciji za privredne registre jula prošle godine, a Ist media grupa do danas nije dostavila prijavu koncentracije Komisiji za zaštitu konkurencije, na šta je zakon obavezuje.

Komisija za zaštitu konkurencije od jula prošle godine preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti povodom prodaje “Politike novine i magazini”, a preduzela je brojne radnje usmerene na utvrđivanje vlasničke povezanosti ruskog društva, kao novoosnovanog, i društava koja su sa njim povezana, ispituje finansijsku snagu tog društva, odnosno visinu prihoda relevantnih za ovu vlasničku transformaciju.

Komisija se zahtevima za davanje informacija obraćala relevantnim fizičkim i pravnim licima, ali je dobijala nepotpune, nedovoljne i u u nekim slučajevima i netačne odgovora, a jedan broj upita ostao je bez odgovora.

Mediji su u julu prošle godine iznosili tvrdnje Aleksandra Vučića da se iza kupovine “Politike” krije firma “Farmakom” Miroslava Bogićevića , kao i da je kupovina urađena po nalogu vrha Demokratske stranke.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...