REKORDNA INFLACIJA U EVROPSKOJ UNIJI-10,1 POSTO

ML

Najvišu inflaciju imaju tri baltičke zemlje - Estonija 25,2, Letonija 25,2 i Litvanija 21,1 posto. Iza njih je Mađarska sa 18,6 posto
(ilustracija, Talin, glavni grad Estonije koja beleži najvišu inflaciju u Evropi)

Inflacija u Evropskoj uniji popela se prošlog meseca na rekordnih 10,1 posto, dok je u julu iznosila 9,8 posto, saopštio je u petak Evrostat.

U evrozoni, tj u zemljama koje su usvojile zajedničku evropsku valutu, inflacija je porasla sa 8,9 posto u julu na 9,1 posto u avgustu. Lane je u avgustu bila izrazito niža - u evrozoni iznosila je tri a a u celoj Uniji 3,2 posto.

Najnižu inflaciju u avgustu imala je Francuska 6,6 procenta, potom Malta (7 posto) i Finska (7,9). Najvišu inflaciju imaju tri baltičke zemlje - Estonija - 25,2, Letonija 25,2 i Litvanija 21,1 posto. Iza njih je Madjarska sa 18,6 posto.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...