Uskoro solarni kilovati iz Kuršumlije

Izvor:   Beta

U naredna dva meseca kod Kuršumlije treba da bude izgrađena najveće solarne elektrane u Srbiji, kapaciteta dva megavata. Procenja vrednost investicije je 3,5 miliona evra.

U Merdaru kod Kuršumlije položen je kamen temeljac za izgradnju najveće solarne elektrane u Srbiji, kapaciteta dva megavata.

Solarna elektrana u mestu Merdare kod Kuršumlije trebala bi da bude izgrađena u naredna dva meseca, a kako je predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević kazala agenciji Beta reč je o investiciji vrednoj 3,5 miliona evra.

Jakovljević, koja je položila kamen temeljac za izgradnju solarne elektrane, ocenila je da se radi o značajnoj investiciji u obnovljive izvore energije, kojom će biti otvorena nova radna mesta.

„Ovim mi pokazujemo da smo spremni na nove investicije i investitore koji žele da ulažu u našu opštinu, to se posebno odnosi na izgradnju novih solarnih elektrana, jer opština Kuršumlija ima najviše sunčanih dana u Evropi", rekla je Jakovljević.

Svečanosti u Merdaru prisustvovali su i savetnik za energetiku predsednika Vlade Srbije Petar Škundrić, predsednik UO Elektroprivrede Srbije Aca Marković, kao i investitori - predstavnica kompanije Multienerdži Vera Ristić, i predstavnik italijanske kompanije Gascom Pjerpaolo Urbinati.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...