Srbijagas –pojas za spasavanje Medoprodukta

BM

Socijalisti iz Subotice najavljuju da će od Srbijagasa, čiji je generalni direktor Dušan Bajatović visoki funkcioner SPS-a, zatražiti da preuzme preduzeće Medoprodukt iz Tavankuta, koje je od pre izvesnog vremena u stečaju. Već su tim povodom pokrenuli peticiju. (foto: radnici Medoprodukta potpisuju peticiju)

Subotički odbor Socijalističke partije Srbije najavio je da će od Javnog preduzeća Srbijagasa zatražiti da preuzme preduzeće Medoprodukt iz Tavankuta, koje je već godinama u krizi.

Ovakva inicijativa SPS-a ne treba da čudi jer, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović je potpredsednik Socijalističke partije Srbije i aktuelni predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a. Bajatović će biti kandidat koalicije SPS-PIPS-JS-SDPS za predsednika Vlade Vojvodine, najavljeno je iz Pokrajinskog odbora SPS-a.

Subotički socijalisti ne kriju da se njihova ideja o tome da Srbijagas preuzme Medoprodukt iz Tavankuta zasniva na već postojećim slučajevima, gde je Srbijagas preuzeo nekoliko firmi u Srbiji, poput paraćinske staklare, Azotare, MSK, Agroživa... piše Danas.

Socijalisti u Subotici su tim povodom pokrenuli peticiju i ponudili na potpis stanovnicima Tavankuta i Ljutova, naselja koja su najviše oslonjena na ovo preduzeće za proizvodnju voća i od koje je živeo dobar deo njihovih stanovnika. SPS smatra da bi preuzimanje Medoprodukta bilo dobro rešenje za ovu firmu, koja je od pre izvesnog vremena i u stečaju. Mnogi radnici koji su zbog stečaja u svojoj firmi ostali bez plata ili čak i bez posla spremni su da peticiju potpišu, jer veruju da SPS može pomoći da se preduzeće spasi.

„Kako se radi o kolektivu čiji su proizvodi nekada bili čuveni po kvalitetu i robnoj marki i van granica ove zemlje, SPS u Subotici smatra ovu inicijativu krajnje društveno opravdanom, jer se na ovaj način mogu ponovo oživeti ovakvi i slični kolektivi,“ kažu u SPS-u komentarišući da bi se „ulaskom velikog poslovnog partnera i novog vlasnika u vidu Srbijagasa izbegao najcrnji scenario bankrota i rasprodaje imovine, koji su doživeli mnogi poznati subotički kolektivi.“

Stečaj u Medoproduktu, preduzeću čiji je većinski vlasnik poznati subotički biznismen Živojin Đorđević, pokrenut je 23. februara ove godine.

Namera SPS-a je da Srbijagas vrati dugove koji opterećuju Medoprodukt, a zatim da, kao novi vlasnik, ponovo pokrene proizvodnju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...